OFERTA PROMOTIONALA

EXCURSIE DE 2 ZILE PE VALEA TRANDAFIRILOR / VALEA REGILOR TRACI – BULGARIA

Descriere oferta

În inima Bulgariei, la poalele Munților Balcani, se întinde Valea Trandafirilor, una dintre cele mai importante atracții turistice din regiune. Valea Trandafirilor se află în sudul Munților Balcani și până în nordul Munților Sredna Gora, între orașele Kazanlăk (provincia Stara Zagora) și Klisura (provincia Plovdiv).

Valea Trandafirilor din Bulgaria este renumită în lume pentru industria de creștere a trandafirului de Damasc, adus din Orientul Mijlociu și cultivat pe teritoriul țării în urmă cu câteva secole.

Traseu: Pitesti – Bucuresti - Ruse – Veliko Tarnovo – Tryavna - Gabrovo – Pasul Shipka – Kazanlak – Pavel Banea – Veliko Tarnovo – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – Pitesti .

PROGRAMUL EXCURSIEI

Ziua 1.
Plecare din Pitesti la ora 6:00. In drum spre fermecatoarea vale a rozelor bulgaresti, vom face o scurta vizita in Treavna, sau Tryavna, un oraş pitoresc şi fermecător, al cărui centru istoric reprezintă cu adevărat un muzeu în aer liber, datorită arhitecturii caselor de secol XIX şi cu un puternic iz istoric. Micul orăşel Tryavna merită cu siguranţă o vizită!

Vom trece prin orasul Gabrovo, orasul umorului si al satirei ( simbolul orașului, este pisica cu coada tăiată, simbolizând zgârcenia oamenilor ) si ne vom indrepta spre pasul Shipka cu Monumentul Eroilor si cu frumoasa Manastire Shipka, construita in memoria soldatilor revolutionari rusi si bulgari care au murit in timpul Razboiului de Independenta Ruso-turc. Drumul ne va duce la Kazanlak - pe valea trandafirilor. Vom opri in Kazanlak la Muzeul rozelor si cine doreste poate vizita si un tomul trac din parcul orasului.
Cazare cu demipensiune in Pavel Banea.

Ziua 2. Mic dejun. Vom pleca la Distileria Damascena, unde vom culege in cosulete mici, trandafirii din plantatie si vom putea cumpara produse cosmetice, de la magazinul distileriei. Vom pleca spre casa si ne vom opri pe drum in Veliko Tarnovo – capitala medievala a Bulgariei.

Obiective :
- Tryavna
- Manastirea Shipka
- Kazanlak : Muzeul rozelor
- Valea rozelor - culturi de trandafiri dar si levantica
- Distileria Damascena 
- Veliko Tarnovo

NOTA :
- Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.
- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camera superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard, va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.
- Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.
- Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii
STORNO, valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu acte doveditoare, cum ar fi : imbolnaviri, deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identitate.
- Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca. Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.Servicii incluse

- 1 noapte cazare la Hotel 3*
- mic dejun si cina
- Transport cu autocar clasificat
- Insotitor de grup din partea agentiei.

Servicii neincluse

- Asigurarea medicala;
- Intrarile la obiectivele turistice
DISTILERIA “Damascena” cu degustare de diverse produse din trandafir - 7 Euro
Muzeul rozelor - 6 Leva
Masa de pranz
Alte cheltuieli personale

Transport

Transport cu autocar clasificat

Preturi

22.05.2021 - 23.05.2021  139  125 EUR

Sign In