OFERTA PROMOTIONALA

Circuit de 7 zile in Islanda - Tara Focului si a Ghetii

Descriere oferta

In luna iulie mergem in Islanda, intr-un circuit cum nu mai e altul si cum n-ati mai vazut pana acum! Un circuit complet si complex, cu locuri nebatute de turistii obisnuiti. Va propunem o experiență la superlativ, unde veti fi constant uimiti de creațiile naturii, câmpuri nesfârșite de lavă, munți impunători, nenumărate secțiuni cu plaje negre, ghețari, vulcani, cascade și canioane. Și pentru că nicio incursiune pe meleagurile islandeze nu e completă fără relaxarea în apele termale de aici, pe parcursul călătoriei noastre vom face baie in piscine termale cum rar exista in lumea mare!

Atentie, in iulie soarele apune pe la miezul noptii, deci vom avea zile lungi, iar seara vom admira uimiti „midnight sun”, adica soarele de la miezul noptii, asa cum i se spune acolo.

Pe scurt, vom avea 7 zile pline, 6 nopti, 10 cascade, 5 biserici fotogenice, 5 piscine geotermale, 4 plaje negre, 3 canioane, campuri de lava nenumarate, gheizere, un crater vulcanic, o ferma de vacute, ferme de cai islandezi, etc.

ATENTIE! LOCURILE SUNT LIMITATE!

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1 – 2 iulie

Zburam cu Lufthansa prin Munchen, cu escala scurta. Sosim pe Aeroportul Internațional Keflavik, de unde vom porni către cazarea noastră din Reykjavik, locul unde vom sta peste noapte. Hotelul va fi Nordurey Hotel City Garden.

Ziua 2 – 3 iulie

Dupa micul dejun vom porni în descoperirea celei mai vizitate rute turistice din Islanda: Golden Circle!
Vizităm Gullfoss, o cascadă în două trepte, localizată pe cursul râului Hvita, aceasta fiind una dintre cele mai cunoscute cascade ale Islandei și, totodată, a doua ca debit. Ne vom îndrepta apoi atenția către Geysir, unde ne vom delecta privirile cu erupțiile gheizerului Strokkur. Dupa gheizere facem o scurtă oprire la ferma Efstidalur, fermă tradițional-islandeză, pentru o înghețată ”home made”. Veti avea ocazia sa savurati inghetata islandeza cu view catre vacutele harnice ale fermei.
Apoi vizităm 
Parcul Național Thingvellir (unde vom gasi cascada Oxarafoss si biserica Thingvallakirkja), locul de întâlnire dintre plăcile tectonice nord-americane și eurasiatice. Acesta este si locul înfințării primul parlament din lume, Althing, în anul 930. Aici avem la dispoziție și o oră pentru prânz.
Facem un scurt popas la 
Thorufoss, cascadă surprinsă și în celebrul serial Game of Thrones.
Facem apoi o scurtă vizită la 
Brautarholtskirkja, o splendid biserică neagră construită în anul 1857.
Sosim în Akranes, oraș cu deschidere la Oceanul Atlantic. Aici, chiar în vecinătatea oceanului, ne vom relaxa în 
Gudlaug, o piscină naturală cu o priveliște de neuitat.
Pe seara ajungem în 
Borgarnes, orașul unde vom fi cazați pe durata acestei nopți. Timp pentru cină. Hotelul nostru va fi Hotel Hafnarjal.

Ziua 3 – 4 iulie

Dupa micul dejun vom porni către nordul Islandei. Va fi din nou o zi frumoasa, cea mai lunga din vacanta: ajungem si admirăm incredibila formațiune de piatră Hvitserkur, o formațiune cu o formă unică care, după unii, seamănă cu un dinozaur uriaș, după alții, cu un elefant – oricum ar fi, este un obiectiv turistic care captează  numaidecât  fascinația  privitorilor.
Vizităm 
Vidimyrarkirkja, o biserică splendidă considerată drept una dintre cele mai frumoase exemple ale arhitecturii islandeze vechi.
Vizităm 
Reykjafoss, o ”nestemata ascunsa” al Islandei, cascadă impresionantă care vine la pachet cu un mic hot pot pitoresc, situat în imediata sa apropiere: Fosslaug. Timp pentru o scurta baie de 30min.
Vizităm 
Viti, un crater vulcanic extrem de spectaculos (ce are în centrul său un lac de un albastru sublim).
Vizităm zona geotermală 
Hverir, un loc unde, în bună măsură, predomină peisajul roșu- portocaliu.
Pe seara ajungem în 
Husavik acolo unde ne vom caza si vom lua cina. Ne vom caza la Brekka Guesthouse.
Dar, odata cu cina, ziua nu se termina aici, pentru ca mergem sa ne relaxam în apele geotermale sărate ale 
Geosea-ului din Husavik – asta în timp ce vom admira Golful Skjalfandafloi și Atlanticul de Nord. (nu uitati, in Islanda in iulie soarele apune la miezul noptii).

Ziua 4 – 5 iulie

Dupa micul dejun vom porni spre descoperirea estului Islandei.
Admirăm cascada cu cel mai mare debit din Islanda: Dettifoss (dacă vremea ține cu noi și e senin, aici ne vom putea bucura privirile cu 2-3 curcubee care pot acompania cascada).
Vizităm 
Studlagil, un canion cu coloane de bazalt impresionante care se înalță deasupra unui râu glaciar de culoarea turcoazului – cu siguranță, acest loc oferă una dintre cele mai uimitoare priveliști din Islanda.
Vizităm 
Seydisfjordur și a sa minunată biserică, Seydisfjardarkirkja.
Spre seara ne vom relaxa în apele geotermale ale uneia dintre cele mai aparte Spa-uri islandeze: Vok Baths.
Seara facem check in-ul la unitatea de cazare di
Egilsstadir. Timp pentru cină. Stam la Hotel Eskifjordur.

Ziua 5 – 6 iulie

Dupa micul dejun vom porni spre sud-estul Islandei si vizităm poate cea mai spectaculoasă, dar puțin vizitată cascadă din estul Islandei, Klifbrekkufossar.
Facem o scurtă drumeție până la impresionanta Flogufoss, o cascadă cu o înălțime de aproximativ 60 m situată într-o vale splendidă (atât din perspectivă vizuală, dar și la nivel geologic).
Descoperim plaja neagră din 
Djupivogur, cunoscută pentru speciile de păsări care viețuiesc aici.
Rămânem uimiți de unul dintre cele mai spectaculoase locuri din sud-estul/sudul Islandei: 
Vestrahorn. Plaja neagră cu fabulosul munte din fundal creează o imagine greu de descris în cuvinte.
Seara ne facem check in-ul la unitatea de cazare din 
Hofn. Timp pentru cină. Ne vom caza la Brunholl Guesthouse.

Ziua 6 – 7 iulie

Dupa micul dejun vom porni în descoperirea sudului Islandei si ajungem la celebra lagună de gheață, Jokulsarlon, ce a început să prindă contur începând cu anul 1934 – acesta fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Islanda (aici, printre altele, vom face și o plimbare cu amfibia printre spectaculoasele bucăți de gheață). Aici s-a filmat celebra urmarire din James Bond, Goldeneye. În imediata vecinătate a lagunei se găsește, la fel de arhicunoscuta, Diamond Beach, o plajă cu nisip negru pe suprafața căreia valurile Oceanului Atlantic au găsit de cuviință să aștearnă ”diamante„ de gheață, creând astfel un peisaj de-a dreptul feeric.
Vizităm 
Hofskirkja, una dintre cele mai fotogenice biserici cu acoperiș din turf de pe teritoriul Islandei.
Vizităm Cascada Neagră, 
Svartifoss, cu nenumăratele sale coloane de bazalt. Drumul până la aceasta durează aproximativ 1 ora dus-întors (aproximativ 4 km de mers pe jos, dus-întors). Aici avem la dispoziție și o oră pentru prânz.
Ne îndreptăm atenția înspre 
Fjadrargljufur, un canion ireal atât prin prisma dimensiunilor sale, cât și prin cea a frumuseții etalate, acesta regăsindu-se drept fundal, atât în serialul Game of Thrones.
Facem o scurtă oprire la 
Eldhraun, un vast camp de lavă format în urma uneia dintre cele mai puternice erupții vulcanice din istoria ”înregistrată” a umanității.
Seara ne facem check in-ul la unitatea de cazare de lângă 
Vik. Timp pentru cină. Stam intr-o fosta ferma, transformata acum in hotel, Farmhouse Lodge.

Ziua 7 – 8 iulie

Dupa micul dejun vom continua explorarea sudului Islandei.
Ajungem la 
Reynisfjara, celebra plajă neagră a Islandei, cu numeroasele sale coloane de bazalt, aceasta regăsindu-se cel mai adesea în top 10 cele mai spectaculoase plaje din lume.
Apoi sosim la 
Skogafoss, o altă cascadă emblematică a Islandei, cascadă care,datorită dimensiunilor sale (cu precădere, datorită debitului său), se poate vedea limpede și din drum, în timp ce conduci pe faimosul Ring Road (ruta 1). Aceasta se poate vedea și de jos, cât și de sus, ambele perspective făcându-te să înțelegi de ce producătorii serialului Vikings au optat pentru această cădere de apă în vederea realizării secvenței care surprinde întâlnirea dintre Floki, descoperitorul Islandei, și zei.
Ne indreptam apoi catre 
Seljalandsfoss, una dintre cele mai iconice cascade ale Islandei, cascadă în spatele căreia se poate merge (fapt pe care-l vom face și noi). La mică distanță de Seljalandsfoss se găsește și Gljufrabui, o cascadă ceva mai mică, poziționată în interiorul unui canion de mici dimensiuni, ce îți va oferi o priveliște și, totodată, o experiență ce îți va tăia răsuflarea (dacă vei opta pentru varianta de a înainta prin canion pentru a o vedea mai îndeaproape – de menționat faptul că, pentru a face acest lucru, va trebui să sărim de pe o piatră pe alta, uneori, fiind chiar nevoiți să călcăm prin apă,  dar priveliștea de la final merită cu vârf și îndesat acest mic sacrificiu). Aici avem la dispoziție o oră pentru prânz.
Facem apoi o scurtă oprire la 
Krysuvikurbjarg, unul dintre cele mai importante locuri pentru ”bird-watching” din Islanda, acesta fiind ”reședința de vară” pentru aproximativ 60.000 de păsări.
Ultimul obiectiv pe care-l vom vizita în această excursie va fi un loc deja sinonim cu Islanda: 
Blue Lagoon. Odată ce se aduce în discuție Țara Focului și a Gheții, acest loc apare imediat în mintea oamenilor. Apele termale, bogate în siliciu, de un albastru deschis precum cel al cerului într-o zi senină de vară, ne vor face să ne dorim să revenim mereu, tot mereu, pe meleagurile islandeze. Timp pentru cină.
Seara se incheie cu Aeroportul Internațional Keflavik și de acolo înapoi spre casă.

Modalitate de plată:
- 40% avans la înscriere
- 30% pana la data de 15 mai
- diferenta pana la data de 15 iunie.

Conditii de intrare in Islanda:
- pentru Islanda nu exista restrictii incepand cu 25 februarie: intra si vaccinati si nevaccinati si nu este nevoie de test PCR.

Important de stiut:
- numarul minim de locuri pentru ca grupul sa fie format si sa se plece este de 15 persoane; numarul maxim este de 20 persoane.
- persoanele care doresc camere de tip single trebuie sa plateasca un supliment de aproximatix 400 euro.

Servicii incluse

- Transportul cu avionul București – Reykjavik si retur
- Taxe aeroport
- Bagaj de de cabina de max. 8 kg
- Masini inchiriate pe toata durata vacantei
- 6 nopți cazare la hoteluri de 3*
- Mic dejun
- Vizitele și excursiile prevăzute în program
- Intrarea la toate piscinele geotermale din program
- Ghid local
- Însoțitor de grup din România

Servicii neincluse

- Bagaj de cala, 60 eur/pers
- Asigurarea medicala si storno (recomandata)
- Alte taxe și cheltuieli personale (de ex. suveniruri)
- Alte mese in afara celor specificate

Transport

Transportul cu avionul București – Reykjavik
Zborul tur - Lufthansa si se va face escala de 1.45 ore in Munchen
Zbor retur - Austrian si se face escala aproximativ 4 ore in Viena

Preturi

02.07.2022 - 09.07.2022  2250  2150 EUR

Sign In