WEEKEND DE RUSALII LA ISTANBUL

Descriere oferta

Ești cu chef de ducă și nu știi ce destinație sa alegi? Vino in Istanbul, unul dintre cele mai frumoase și vizitate orașe din lume, un adevarat muzeu în aer liber, plin de palate și moschei impunatoarecu un patrimoniu istoric și cultural imens, oraș de care cu siguranță te vei îndragosti

ZIUA 1 (04.06.2020). Plecare din Piteşti/Bucuresti la ora 20.00.

ZIUA 2. După trecerea frontierei bulgare (Kapitan Andreevo), scurtă oprire la duty free, apoi trecem frontiera turcă (Kapikule). Popas pentru cafea şi mic dejun şi pornim spre Istanbul. După sosirea la Istanbul, vom vizita Moscheea Suleymaniye (secolul XVI), capodoperă a lui Mimar Sinan, arhitectul şef al sultanului Suleyman Magnificul. În moschee, îşi dorm somnul de veci marele sultan şi iubita lui soţie, Hurem. Apoi, timp liber în centrul vechi, pentru cumpărături, inclusiv în Marele Bazar. Cazare in Istabul, hotel 3*.

ZIUA 3. Mic dejun. Explorăm, alături de ghidul local, partea europeană cosmopolită a Istanbulului, vechiul cartier Pera, astăzi Beyoglu, unde, în timpurile otomane, se găseau ambasadele ţărilor occidentale şi cele mai luxoase hoteluri, restaurante, magazine, precum şi clădiri construite în stilurile arhitecturale la modă în Europa dintre veacurile XIX şi XX, frecventate de vizitatorii europeni. Descoperim Piaţa Taksim, tramvaiul nostalgic, asemănător cu cel din San Francisco, Bulevardul Istiklal sau Grande Rue de Pera, cum se numea până la proclamarea Republicii Turcia, cel mai de „fiţe” bulevard din acele timpuri şi Turnul Galata, cu vedere asupra Istanbulului istoric şi a Cornului de Aur, golful natural care separă partea europeană a marelui oraş în două părţi. Opţional, se poate face o croazieră pe Bosfor (20 de euro), pentru a admira frumuseţile naturale şi clădirile de pe ambele maluri ale faimoasei strâmtori, sau o excursie pe pitoreasca insulă Buyuk Ada (45 de euro), cu masă şi plimbare cu trăsura, incluse. Insula, cu vegetaţie exotică, climă blândă, grădini frumoase, vile în stil colonial şi unde circulă doar trăsuri şi biciclete, face parte dintr-un mic arhipelag, denumit Insulele Prinţilor, din apropierea Istanbulului, un loc încărcat de istorie. Cazare in Istanbul, hotel 3*.

ZIUA 4. Mic dejun. Ne îmbarcăm în autocar şi plecăm, însoţiţi de ghidul local, să vizităm fabulosul Miniaturk Park, ce adăposteşte replici ale unor clădiri şi edificii celebre din Turcia, din vechile teritorii otomane, dar şi din antichitate (122 la număr, realizate la scara 1:25). Apoi, ne îndreptăm spre Palatul Beilerbey, pe malul asiatic al Bosforului. Luxoasă reşedinţă de vară a ultimilor sultani otomani, cu elemente de baroc şi rococo, a fost construită în 1865, de către sultanul Abdul Aziz. Timp liber. Cazare in Istanbul, hotel 3*.

ZIUA 5. Mic dejun şi plecare spre casă. Sosire la Piteşti în jurul orei 23.00, în funcţie de trafic şi formalităţile de frontieră.

ACTE NECESARE: pasaport valabil minim 6 luni de la sosirea in tara.
Pentru minorii care calatoresc insotiti de un parinte este necesar acordul legalizat la notar al celuilalt parinte, iar pentru minorii care calatoresc insotiti de o alta persoana (nu parinte) este necesar acordul parintilor legalizat la notar si cazierul judiciar al persoanei care ii insoteste

NOTA :
-Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.
-In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.
-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camera superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard, va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.
-Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi: razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.
-Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identittate.
-Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca . Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.
-Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.roServicii incluse

- transport cu autocar clasificat
- 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3 * sau 4 * 
- insotitor grup din partea agentiei
- ghid din partea agentiei 
- taxe parcari si taxe autostrazi

Servicii neincluse

- Intrarile la obiectivele turistice
- ghizi locali- 15 euro/persoana
- preturile la excursiile optionale :
- 40 de euro - o seară turcească, cu muzică, dansuri şi cină.
- 20 de euro, croazieră pe Bosfor, ca să admirăm frumuseţile naturale şi clădirile de pe ambele maluri ale faimoasei strâmtori.
- 45 de euro, o excursie pe pitoreasca in insula Buyuk Ada, cu masă şi plimbare cu trăsura, incluse.

Excursii optionale

- Croazieră pe Bosfor, ca să admirăm frumuseţile naturale şi clădirile de pe ambele maluri ale faimoasei strâmtori: 20 de euro/pers.
- Excursie pe pitoreasca in insula Buyuk Ada, cu masă şi plimbare cu trăsura, incluse: 45 de euro/pers.

Transport

Transport cu autocar clasificat

Preturi

04.06.2020 - 08.06.2020 240 EUR

Sign In