OFERTA PROMOTIONALA

Vacanta exotica in Sri Lanka - Circuit si sejur in perla Oceanului Indian

Descriere oferta

Hai cu Chef de ducă să vizităm una dintre cele mai spectaculoase insule ale Mapamondului, o bijuterie a Oceanului Indian, Sri Lanka! Aceasta este destinația perfectă pentru a ne face vacanța fabuloasă, adică exact așa cum ar trebui să fie toate vacanțele noastre! Vă invităm într-un circuit de excepție, în care veți avea parte de o multitudine de experiențe și locuri inedite, care vor rămâne veșnic în sufletul și amintirea voastră!

Sri Lanka este localizată în Asia, în sudul Indiei, fiind o insulă în formă de lacrimă din Oceanul Indian și a cărei climă permite, în mare parte, vizite oricând în timpul anului.

Cu o moștenire culturală fascinantă, arta medicinei tradiționale Ayurveda, 15 parcuri și rezervații naturale, o mulțime de cascade, numeroase temple, plaje superbe, păduri tropicale, animale sălbatice și zone muntoase, acest paradis unic din Oceanul Indian oferă una dintre cele mai diversificate experiențe de vacanță.


ATENTIE! LOCURILE SUNT LIMITATE!

Pentru plecări în alte perioade decât cele menționate, vă rugăm să solicitați o ofertă personalizată!


PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1 București – Colombo 

Întâlnire în Aeroportul Internațional Henri Coandă București cu însoțitorul de grup, pentru formalități. Zburăm din Otopeni către Colombo cu FlyDubai. Facem escala in Dubai si vom ateriza la Colombo dimineata. Ne cazam la Ramada by Wyndham Katunayake Colombo, aproape de aeroport, unde ne vom odihni dupa zborul lung.


Ziua 2 Colombo – Pinawalla, orfelinatul de elefanți

Dupa micul dejun, in jurul orei 10, vom parasi hotelul si ne vom începe minunata călătorie în Sri Lanka, pentru a descoperi minunile acestei țări. Aventuroasa noastră experiență din acest frumos circuit începe cu elefanții, cele mai mari animale terestre. Ne îndreptăm spre zona nord-centru a insulei, spre Pinawalla, cel mai mare orfelinat de elefanți din Sri Lanka, unde ne vom petrece câteva ore cu aceștia, îi vom admira, facem poze, iar cine dorește, suplimentar, se poate plimba cu ei sau îi poate hrăni. Acești elefanți au fost salvați de la muncile grele la care erau supuși de către băștinași, iar tot ceea ce vom cheltui acolo, se va redirecționa către îngrijirea și hrana lor.
Seara o vom petrece la hotel Sigiriana Resort by Thilanka 5* Dambulla, cu scor bun pe Booking.com: 8.0, un resort fabulos cu piscina, inconjurat de natura.

Ziua 3 Pinawalla - Dambulla, temple, peșteri și jeep safari în Minerya National Park 

După ce vom servi micul dejun, plecăm din nou la drum, în experiența noastră fascinantă. Azi e o zi mai mult decât spectaculoasă, pentru că vom vizita peștera și Templul din Dambulla, acesta fiind cel mai mare și mai bine conservat complex din Sri Lanka. Aici este un loc foarte important de pelerinaj pentru budiști şi hinduși, deopotrivă. Pentru a ajunge la templu, în fapt un complex monahal budist săpat în stâncă, trebuie să ne câștigăm dreptul. Şi o facem urcând câteva sute de trepte!
Liniște, regăsire și spiritualitate.
Vom termina această zi îndreptându-ne spre Minerya National Park, unde vom avea parte de un jeep safari aventuros, pentru a încheia ziua așa cum se cuvine! Aceasta este o activitate opțională, doar pentru cine dorește! Aici nu vom găsi restaurante sau magazine, așa că ne vom lua cu noi apă sau snacks-uri. Acest parc național este recunoscut drept cel mai mare loc de adunare din lume pentru elefanți, în timpul migrării acestora, un număr impresionant care poate ajunge la câteva sute de elefanți în cele 9 hectare ale parcului. Tot aici putem admira și câteva specii de maimuțe, păsări, amfibieni și reptile.
Seara o vom petrece la hotel. Sigiriana Resort by Thilanka 5* Dambulla sau similar, cu un scor de 8 pe Booking.com, un resort fabulos, cu piscină și înconjurat de natură.

Ziua 4 | Dambulla – Sigirya - Kandy, Stânca Leului, mirodenii, gemuri și relaxare 

Astăzi facem puțină mișcare, după ce vom servi micul dejun, plecăm din nou la drum și vom merge la Sigirya, aceasta fiind una dintre fostele capitale ale insulei. Vom vizita Stânca Leului, într-o minunată aventură în care vom urca cele 1.222 trepte și vom admira frescele ce ni le prezintă pe fecioarele care făceau parte din haremul regelui Kassapa. Odată ajunși în vârf, priveliștea este una fascinantă. Aceste locuri fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
Apoi vom pleca spre orașul Kandy, fosta capitală a insulei, cel mai important oraș din timpul dominației engleze și unul dintre orașele sacre budiste, fiind așezat între plantații de ceai. Pe drumul nostru ne vom opri în Matale, la grădina de ierburi și mirodenii, unde vom vedea arbori de cafea, piper, vanilie, scorțișoară, ghimbir și o multitudine de mirodenii exotice.
Ajunși în Kandy, vom vizita muzeul și fabrica de gemuri, după care ne vom caza la Thilanka Hotel Kandy 5* sau similar, scor 8.4 pe Booking.com, un hotel fabulos cu piscine, înconjurat de natură și priveliști de vis, unde vom petrece o seară relaxantă.

Ziua 5 | Kandy – Peradenya, grădina botanică și Templul Dintelui 

După ce vom servi micul dejun, plecăm din nou în explorare, de data aceasta vizităm Grădina Botanică Regală Peradenya, una dintre cele mai spectaculoase din lume.
Ne continuăm aventura cu vizita la Templul Dintelui, locul unde este păstrat dintele lui Buddha.
Seara o încheiem într-un stil tipic sri-lankez, deoarece vom avea parte de un spectacol tradițional de dansuri originare, ce se va încheia cu renumitul mers pe cărbuni încinși.
Ne vom petrece noaptea la același hotel, Thilanka Hotel Kandy 5* sau similar.

Ziua 6 Kandy – Nuwarlieya, plantații și fabrici de ceai, cascade 

De dimineață, după micul dejun, ne decazăm de la hotel și plecăm spre Nuwarlieya, cea mai importantă locație pentru producția de ceai din Sri Lanka, cu un peisaj selenar, situat la o altitudine de 1868m, cu un climat răcoros.
Până să ajungem acolo, ne vom opri pe drum la plantația și fabrica de ceai Labukala, iar apoi vom vizita spectaculoasa cascadă Ramboda, unde vom face un scurt trekking de aproximativ 15-20 minute și unde vom admira minunata cădere de apă.
Seara o vom petrece în Nuwara Eliya, la Hotel Heaven Seven Nuwara Eliya 3* sau similar, înconjurat de verdeață și cu o vedere panoramică asupra munților.

Ziua 7 | Nuwarlieya – Ella, templul hindus și o plimbare cu trenul

După ce vom servi micul dejun, ne vom decaza și plecăm spre Ella, una dintre cele mai populare locații din Sri Lanka.
Ne începem ziua cu vizitarea templului Seetha Amman, un templu hindus, unde se presupune, conform legendelor, că acolo a fost ținută captivă zeița Zida de către regele-demon Ravana și unde ea s-a rugat zile în șir ca soțul ei, Rama, să vină să o salveze.
În jurul prânzului vom pleca spre Ella, într-o fascinantă călătorie cu trenul pe unul dintre cele mai frumoase trasee din lume, printre plantații de ceai, junglă și munți faiestuoși.
Seara o vom petrece la hotel Sky Green 3* sau similar, cu o priveliște fabuloasă asupra peisajului.

Ziua 8 | Ella, Little Adam`s Peak, Nine Arch Bridge 

Astăzi facem puțină mișcare, este o zi dedicată vizitării unora dintre cele mai faimoase obiective din Ella. După micul dejun o luăm din loc din nou în aventura noastră și ne începem ziua cu o frumoasă drumeție la Little Adam`s Peak. Muntele și-a căpătat denumirea după muntele Adam`s Peak (pentru că sunt foarte asemănători ca aspect), un munte mult mai mare din Sri Lanka, ce își are numele din origini biblice, presupunându-se că aici a călcat Adam prima oară pe Pământ, după ce a fost dat afară din rai. Până în vârf ne vom plimba prin plantații de ceai, unde multe doamne culeg florile și plantele iar la final, vom avea parte de o panoramă spectaculoasă asupra orașului și a naturii din jur.
După ce vom termina drumeția noastră, mergem să vizităm Nine Arch Bridge, denumit și Podul din cer. Construit în anul 1921, podul se întinde măreț, ca un testament și o dovadă a măiestriei ingineriei și arhitecturii de la începuturile secolului 20. O panoramă de vis și aici!
Seara o vom petrece la același hotel din Ella.

Ziua 9 | Ella – Tisamharama, jeep safari în Yala National Park 

După ce vom servi micul dejun, ne decazăm de la hotel și ne continuăm aventura. Vom avea parte de o zi fantastică, pentru că ne așteaptă un aventuros safari cu jeepurile în parcul național Yala, unul dintre cele mai vechi parcuri naturale din lume, care datează din anul 1900 și unde vom vedea multe specii de animale sălbatice precum elefanți, leoparzi, maimuțe, crocodili, păsări și lista continuă.
Ne cazăm la Hotel Chandrika 5* sau similar, cu piscină și multă verdeață în jur.

Zilele 10 – 12 Thissamharama – Mirissa, plajă și relaxare 

După ce servim micul dejun la hotel, ne decazăm și plecăm spre Mirissa, cea mai frumoasă stațiune din Sri Lanka, de la malul Oceanului Indian, unde vom petrece 4 zile de relaxare și odihnă și totodată, putem merge cu barca într-o plimbare pe ocean unde putem vedea balenele și delfinii, ca activitate opțională, sau putem face snorkeling.
Ne vom caza la hotelul Paradise Beach Club 3* sau similar, cu o locație excelentă, pe plajă și în centrul vieții de noapte din această stațiune.

Ziua 13 Mirissa – Galle Dutch Fort – Colombo, monument istoric și ferma de broaște țestoase 

După micul dejun ne decazăm de la hotel și plecăm spre aeroport. În drumul nostru ne vom opri la Galle Dutch Fort, un oraș fortificat pe coasta de nord – vest a insulei, construit în anul 1588 de portughezi și ulterior fortificat de nemți, în secolul 17, începând cu anul 1649. Este un monument istoric, arheologic și arhitectural de mare valoare a acestei țări. Vom vizita apoi și ferma de broaște țestoase, unde vom avea ocazia să admirăm aceste creaturi frumoase. Ne vom încânta privire și cu vizita la mina de pietre prețioase și la fabrica de ulei de scorțișoară.
Seara o vom petrece la hotel Ramada Katunayake 3* sau similar, aproape de aeroport, pentru că următoarea zi de dimineață vom pleca spre casă.

Ziua 14 Zburăm spre casă 

Astăzi ne vom trezi de dimineață, pentru că imediat după micul dejun, vom fi transferați la aeroportul din Colombo cu aproximativ 3 ore înainte de decolare, pentru a ne îmbarca pentru zborul spre casă.

 

 Modalitate de plată:

- Pentru rezervare se achită un avans minim de 500 euro/persoană.

- Diferența rămasă se achită cu maxim 30 zile înainte de data plecării.

Suplimente si reduceri:
- copil sub 12 ani in camera cu 2 adulti are reducere 400€
- copil sub 12 ani cazat in camera cu 1 adult are reducere 70€
- supliment camera SGL - 465€IMPORTANT DE ȘTIUT!

Tariful este valabil pentru un grup de minim 15 persoane. În cazul neîntrunirii grupului, tariful se recalculează sau excursia se amână.
Numărul maxim de locuri este 28.

Agenția sau ghidul local își rezervă dreptul de a face modificări asupra programului, (schimbări de ore, modificarea ordinii desfășurării acestuia), fără a afecta însă structura serviciilor, efectuându-l astfel în totalitate.

Este necesar pașaport cu o pagină liberă, fara urme de deteriorare, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară.

Însoțitorul de grup din partea agenției se asigură de buna desfășurare a programului.

Tariful excursiilor opționale se achită către însoțitorul de grup în prima zi a circuitului în Sri Lanka și sunt nerambursabile.

Acest program nu este recomandat persoanelor pretențioase sau care nu se pot adapta la diferențele culinare, sociale și de cultură pe care le vom întâlni în Sri Lanka.

Agenţia va încerca să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure, fără a avea însă această obligativitate.

Agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

Prezentarea la aeroport se va face cu trei ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora.

Însoțitorul de grup se va asigura de faptul că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar, cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic.

Cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări.

Clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale.

Distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de însoțitorul de grup.

Dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program.

Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană.

Agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil.

In derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.

Aşezarea turiştilor în mijlocul de transport se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.

Agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta.

Conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul obiectivelor turistice.

Excursiile opţionale se efectuează cu agenţia locală; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia CHEF DE DUCĂ.

Agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză.

În cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nicio pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri.

Agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă, furtuni, cutremure şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

Copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate.

Copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual.Atenţie!

Viza de tranzit sau viza turistică de scurtă şedere se poate obţine on-line, accesând site-ul www.eta.gov.lk şi completând formularul tip cu câteva zile înainte. Taxa de viză se achită folosind mijloace electronice de plată. Viza turistică (cu 1 sau multiple intrări) este valabilă pentru o perioadă de maxim 30 de zile, cu posibilitatea de a fi prelungită la Departamentul pentru Imigrări din Colombo.

Consultați condițiile de călătorie în Sri Lanka accesând linkul: http://www.mae.ro/travel-conditions/3748#787

Este strict interzisă părăsirea teritoriului srilankez cu plante cu rădăcini, insecte, păsări, şerpi, animale și pești ornamentali vii, ținând seama că reglementările locale din acest domeniu sunt deosebit de drastice.

Se recomandă tuturor cetăţenilor români care călătoresc în Sri Lanka, să respecte obiceiurile şi tradiţiile localnicilor şi să manifeste înţelegere faţă de simbolurile religioase budiste. Au fost cazuri de turiști străini arestați pentru faptul că au efectuat fotografii în care erau poziționați cu spatele la statuia ce îl reprezintă pe Buddha.

Atenţie!!! Traficul, posesia sau consumul de droguri se pedepsesc cu moartea!!!

Servicii incluse

- transportul cu avionul București – Colombo – București;
- taxe de aeroport;
- bagaj de mână de max. 8 kg;
- bagaj de cală de max. 20kg;
- transportul cu autovehicul pe toată durata vacanței;
- 12 nopți de cazare cu mic dejun inclus la hoteluri de 3* sau 5*, cele enunțate în program sau similare;
- intrările la toate obiectivele din program;
- safari în Yala National Park;
- spectacol de dans tradițional în Kandy;
- biletele de tren de la Nuwara Elia la Ella;
- ghid local care va fi cu noi pe tot parcursul excursiei;
- însoțitor de grup român din partea agenției.

Servicii neincluse

- asigurarea medicală și storno (recomandata)
- taxă de viză aproximativ 40 USD;
- alte cheltuieli personale (suveniruri etc);
- alte mese în afara celor specificate (o masa poate costa între 2 și 10 euro, Sri Lanka este o destinație ieftină din acest punct de vedere);
- bacșiș pentru ghizi, șoferi, parcări, taxe drum etc. 55 euro/persoană (în general este 5 euro/zi/persoană, dar am negociat un preț mai mic);
- activități independente/individuale de la fața locului, de ex. plimbarea cu elefanții, hrănitul acestora etc;
- activitățile opționale.

Excursii optionale

- jeep safari în Minerya National Park 70 euro – se achită în prima zi către însoțitorul de grup și vor fi dați agenției locale din Sri Lanka, pentru rezervarea locului în avans;
- croazieră cu barca pentru vizionat balene și delfini 70 euro - se achită în prima zi către însoțitorul de grup și vor fi dați agenției locale din Sri Lanka, pentru rezervarea locului în avans;
- echipament snorkeling – aproximativ 10 euro, se achită individual la fața locului.

Informatii despre transport

Transport avion Bucuresti - Sri Lanka si retur (escala in Dubai)

ORAR DE ZBOR ( informativ - poate suferi modificari ):

OTP 14.55 - DXB 21.50 / DXB 02.30 - CMB 08.30
CMB 09.30 - DXB 13.05 / DXB 23.10 - OTP 02.45

Preturi

02.11.2024 - 15.11.2024 ( locuri indisponibile ) 2190 EUR
27.02.2025 - 12.03.2025  2190  1990 EUR
Oferta valabila pana la 2024-07-31

Sign In