Revelion 2020 in Ţara Soarelui Răsare - Japonia

Descriere oferta

Tokyo este copilul genial al lumii, obsedat de tot ce e nou și concentrat permanent pe depășirea barierelor, mai ales dacă e vorba de tehnologie și infrastructură. Mai mult decât atât, celebrările și tradițiile de Anul Nou sunt impresionante, așa că nu rămâne decât să te bucuri de ele alături de localnici și să te lași cucerit de Japonia!

Ziua 1 (29 decembrie): București-Tokyo
Plecăm din București cu destinația Tokyo, entuziasmați să descoperim un tărâm încântător și o cultură cu totul specială.

Ziua 2 (30 decembrie): Tokyo
Ajungem în Japonia și începem chiar cu explorarea capitalei sale. Petrecem ziua vizitând câteva dintre principalele puncte de interes din capitala Japoniei, împreună cu un ghid. Începem in Asakusa, centrul vechi al metropolei, unde vizităm Templul Asakusa Kannon (numit si Senso-ji), cel mai vechi templu budist din Tokyo. Ulterior facem o plimbare prin Piața Palatului Imperial din Tokyo, unde ne oprim pentru fotografii memorabile. Grădina palatului păstrează și în zilele noastre aspect de secol XVII, când a fost amenajată pentru prima dată, iar Podul Nijubashi, cu geometria sa aparte, veghează în fundal peisajul idilic. Mergem și pe faimoasa stradă de shopping Nakamise, plină de magazine de suveniruri, cât și de rulote care servesc street food autentic la prețuri foarte mici. Continuăm cu un alt cartier renumit pentru magazinele sale, Ginza. Buticurile cochete se asortează perfect cu cocktail barurile și sushi barurile din zonă. Pentru bijuterii cu totul deosebite, mergi la magazinul Wako Honkan, deschis în anii 1930, iar dacă ești pasionat de cea mai nouă tehnologie vei găsi gadgeturi și nu numai la Ginza Place. Nu putem încheia plimbarea prin cele mai populare zone de shopping înainte de a merge și în Akihabara, cartier plin de viața și de culoare. De la mici chioșcuri la centre comerciale impresionane, aici găsești orice, de la electronice la benzi desenate și de la jucării la diferite obiecte de colecție. După o zi plină, ne întoarcem la hotel pentu odihnă.

Ziua 3 (31 decembrie): Tokyo-Hakon
Plecăm din Tokyo către Parcul National Fuji-Hakone-Izu, unde urcăm cu telecabina în vârful muntelui Komagatake. Putem vedea de aici Muntele Fuji și lanțul munților Hakone pe partea stângă, Odawara, Yokohama și Insula Ohshimape pe dreapta, cu Lacul Ashinoko în spate. Continuăm cu o experiență autentică deosebită, perfectă pentru a ne încărca bateriile înainte de Anul Nou. Cntrul SPA Yunessun ne așteaptă cu 23 de bazine cu izvoare termale, unele dintre ele în aer liber. Ne vom bucura și noi de tratamentele tradiționale renumite în întreaga lume, cum ar fi băile de înfrumusețare cu vin, cafea și sake, masaj și multe altele, cât și de superbul peisaj care înconjoară centrul SPA. Ne întoarcem în Tokyo, unde vom avea parte de o cină festivă și de o noapte lungă, plină de surprize.

Moment de răgaz: Revelion în stil japonez
În noaptea de Revelion, cei mai mulți dintre japonezi se îndreaptă către templele budiste pentru a celebra trecerea în noul an. Prima vizită la templu din fiecare an poartă numele de hatsumode și niponii respectă acest ritual cu strictețe pentru a avea noroc. Mergem mai întâi la Templul Zojoji, unde la miezul nopții clopotele încep să bată și îi poți auzi pe toți din jur exclamând și bucurându-se. Deși nu vom vedea focuri de artificii, atmosfera festivă și emoția momentului sunt grandioase. Mergem apoi la Templul Shiba Daijingu, situat în apropiere și renumit drept unul dintre cele mai puternice altare japoneze unde să te rogi pentru sănătate. După ce se reculeg câteva minute, localnicii se opresc la standurile stradale din apropiere care oferă nenumărate bunătăți. Vom savura și noi un pahar de amakaze, vin de orez cald, și vom putea lua câteva talismane norocoase omamori pentru cei dragi de acasă.

Ziua 4 (01 ianuarie): Tokyo
După un mic-dejun copios la hotel, mergem către un loc încărcat de spiritualitate, care ne va da și nouă energie pozitivă. Este vorba despre Templul Meiji-jingū, dedicat Împăratului Meiji, cel mai important templu shintoist, ridicat în onoarea împăratului care a transformat Japonia dintr-un stat feudal izolaționist într-unul modern. La orele 8 și 14, vizitatorii pot asista aici la ceremonia nikkusai, prin care se aduc ofrande și se fac rugăciuni zeilor. După câteva momente de tihnă la templu, pornim spre cartierul Harajuku, epicentrul culturii pop din Tokyo, altarul tinerilor pasionați de modă, muzică, artă și tehnologie. Termenul Harajuku se referă la o modă apărută recent în rândul tinerilor, care, inspirați din desenele anime și revistele manga, se îmbracă extrem de viu colorat, încărcându-și ținuta cu o sumedenie de accesorii kawaii (drăgute). Așadar, fă o plimbare și lasă-te inspirat de moda străzii și de energia colorată din Harajuku.

Ziua 5 (02 ianuarie): Tokyo-Nikko
De dimineață, după mic-dejun, mergem să descoperim încă puțin din minunata Japonie. Odată ce ajungem în Nikko, vizităm fabulosul Complex Toshogu (cel mai bogat decorat sanctuar al Japoniei), unde se află mausoleul Shogunului Tokugawa. UNESCO a inclus acest mausoleu, împreună cu alte altare și temple din Nikko, în Patrimoniul Cultural Universal. Mâncăm de prânz la un restaurant tradițional primitor și ajungem apoi la cascadele Kegon-no-taki, unde facem o pliumbare pe malul lacului Chuzenji-ko de la poalele Muntelui Nantai, cunoscut drept ”Vulcanul Sacru din Nikko”. Facem drumul înapoi spre Tokyo la sfârșitul zilei și mergem la hotel pentru odihnă.

Ziua 6 (03 ianuarie): Tokyo-Kamakura-Yokohama
Ne trezim de dimineață, ne energizăm cu un mic-dejun copios și pornim într-o excursie minunată, care va dura întreaga zi. Alături de un ghid, mergem mai întâi în Kamakura. Frumosul oraș de pe litoral înconjurat de munți impresionează prin temple și altare, cât și prin străzile de shopping cochete și pline de culoare. Vizităm Templul Kotokuin, faimos pentru Marele Buddha, o statuie de cupru iconică, unul dintre simbolurile Japoniei. Are aproape 14 metri înălțime, cântărește 103 tone și interiorul său poate fi explorat. Urmează masa de prânz, apoi plecăm spre Yokohama, pe care îl descoperim prin intermediul unui tur panoramic. Astăzi al doilea oraș ca număr de populație al Japoniei, Yokohama era în secolul al XIX-lea un mic sat pescăresc, iar dezvoltarea sa a fost fulminantă. Vedem portul, o zonă foarte modernă, cu zgârie-nori care reflectă marea, unde se află una dintre cele mai înalte clădiri din țară, Landmark Tower (296m). În Yokohama se află o sumedenie de berării artizanale, dar și unul dintre cele mai mari cartiere chinezești din lume, cu peste 500 de magazine și sute de restaurante primitoare. Pe seară, ne întoarcem în Tokyo și ne retragem la hotel.

Ziua 7 (04 ianuarie) : Tokyo
După mic-dejun la hotel, mergem să explorăm încă puțin capitala Japoniei, de această dată vizitând două muzee remarcabile. Primul dintre ele este Mori Building Digital Art Museum, primul muzeu dedicat artei digitale din întreaga lume. Futuristul spațiu și-a deschis porțile în vara lui 2018 și așteaptă vizitatorii cu o suprafață generoasă de 10.000mp. 520 de computere și 470 de proiectoare creează o experiență complexă, care stimulează toate simțurile și te poartă în lumea viitorului și a tehnologiei de ultimă oră. Muzeul nu propune un tur propriu-zis, fiecare vizitator fiind liber să exploreze după bunul plac spațiul și să-și hrănească setea de cunoaștere. Continuăm cu explorarea unui alt muzeu minunat, Mega Web Toyota, unde pasionații de automobile pot admira și chiar testa mașini futuriste. Uriașul parc tematic spune povestea de succes a celor de la Toyota și este împărțit în trei zone, fiecare oferind o altă perspectivă asupra companiei. Vei începe turul inspectând cele mai noi modele de autoturism, apoi vei merge în garajul istoric pentru a învăța detalii interesante despre evoluția designului și a motoarelor. Partea de final e cea mai interesantă și plină de adrenalină, oferindu-ți ocazia de a conduce mașina preferată de la Toyota. Pe seară, revenim la hotel, unde ne facem bagajele și ne pregătim pentru plecarea din zori.

Ziua 8 (05 ianuarie): Tokyo-București
După mic-dejun, pornim spre aeroportul Narita, de unde zburăm spre România. Cu greu, îi spunem la revedere extraordinarului Tokyo și îi promitem că vom reveni pe meleagurile sale unice!

Moment de răgaz: Savurează sushi la el acasă
Sushi este un preparat din orez oțetit sau acrit (sushi meshi), combinat cu alte alimente gătite sau crude, cum ar fi carnea crudă de pește, icrele, algele marine presate și uscate (nori), legume, soia, wasabi, ghimbir murat (gari) șau chiar cremă de ceai verde (o-cha). Rădăcina de ghimbir murată este folosită atât pentru digestie, cât și pentru curățarea papilelor gustative, atunci când degustați mai multe tipuri de sushi. Sushi este o mâncare relativ nouă chiar și în Japonia, fiind gătită pentru prima dată la începutul secolului al XIX-lea, când orezul acrit cu oțet era folosit ca metodă de conservare a peștelui.

Moment de răgaz: Irezistibilele pisici japoneze
Mulți oameni știu că pisicile sunt omniprezente în cultura chineză și mai știu că tot de aici provine și faimoasa pisică ce face continuu semn cu mâna, însă puțini știu detaliile și cum anume a devenit această pisică un simbol cultural. La numai câteva minute de mers pe jos de la Stația Gotokuji se află Templul Gotokuji, un loc liniștit, în mijlocul naturii, unde se află câteva sute sau chiar mii de figurine albe și roz ale faimoasei pisici Maneki Neko, despre care se spune că aduce noroc și prosperitate. Vino să admiri simpaticele pisicuțe și să afli adevărata lor poveste.

Servicii incluse

-Bilet de avion Bucuresti –Tokyo - Bucureşti, zboruri cu escala (orarul de zbor se poate modifica);
- Taxele de aeroport;
- Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
- Transport public in zilele 1 si 4
- 6 nopţi de cazare cu mic dejun la Hotel SHIBA PARK 4* sau similar;
- 3 pranzuri;
- cina in seara de revelion pana la ora 22:00 dupa care se pleaca la cele doua temple faimoase, Templul Shiba Daimyojin si Templul Zojoji’
- Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
- Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;
- Asigurare medicală Travel
- Ghizi locali;
- Conducător de grup român.

Servicii neincluse

- Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi (se achită la faţa locului);
- Excursiile opţionale pentru grup minim de 15 persoane;
- Alte servicii decât cele menţionate în program;
- Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

Preturi


Sign In