CIRCUIT de 9 zile / 7 nopti – Paste in Albania, Muntenegru si Croatia

Descriere oferta

CIRCUIT de 9 zile / 7 nopti – Paste in Albania, Muntenegru si Croatia

Albania (Shqiperia, sau Tara Vulturilor, in albaneza)
 se afla in vestul Peninsulei Balcanice, la Marea Adriatica. Se invecineaza la nord-vest cu Muntenegru, cu Republica Macedonia la est si cu Grecia, la sud-est. La nord-est se afla Kosovo, teritoriu sarbesc. 96% din populatia tarii este de etnie albaneza, restul fiind reprezentat de greci, slavi macedoneni, aromani desi oficial, numarul acestora nu depaseste 992 de persoane.
Albania pare uneori un colt uitat al Europei. Si asta e intr-adevar pacat. Aceasta destinatie are multe de oferit, de la orase istorice la impunatoare lanturi montane si plaje neatinse.
Riviera albaneza are unele dintre cele mai bune intinderi de coasta din Europa. Aceste tarmuri nisipoase acopera ape cristaline care ar putea rivaliza intr-un concurs de frumusete cu plajele din Italia, Grecia sau Croatia. Cele mai bune plaje de pe Riviera sunt Drymades, cu apa limpede, muzica live si baruri pe plaja, si Ksamil, care face parte din Parcul National Butrint. Cu toate acestea, veti gasi intinderi sublime de nisip de-a lungul coastei. Plaja Palasa, inconjurata de stânci si dealuri verzi, este, de asemenea, un loc minunat pentru relaxare, la fel ca si plaja Dhermi, care are o atmosfera de petrecere.


PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1 – 10.04.2023 | Bucuresti – Tirana
Intalnire la Bucuresti in jurul orei 20.30. Plecare spre Albania la ora 21.00. Noaptea vom tranzita Bulgaria si Macedonia de Nord.

Ziua 2 - 11.04.2023 | Tirana
In jurul amiezii sosire la Tirana, întâlnire cu ghidul local, cazare la hotel in Tirana.

Ziua 3 - 12.04.2023 | Shkoder – Budva
După micul dejun, plecăm din Tirana spre Shkoder, unde vizităm Castelul Rozafa, de unde se pot admira priveliști spectaculoase în jur. Ne bucurăm de un prânz în Shkoder și apoi continuăm călătoria spre Budva. Cazare în Budva.

Ziua 4 - 13.04.2023 | Kotor – Dubrovnik
Dupa micul dejun plecam pentru a vizita orasul Kotor, o urbanizare bine conservata tipica Evului Mediu. După ce am vizitat orașul vechi Kotor, continuăm spre Dubrovnik, Croatia. La sosire – vizită în orașul vechi Dubrovnik înregistrat în Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Cazare în Dubrovnik.

Ziua 5 - 14.04.2023 | Dubrovnik – Kruje
Dupa micul dejun vom pleca spre Albania. După ce trecem granița, ne bucurăm de un prânz, apoi ne îndreptăm spre Kruje. Vizităm în Kruje: castelul, Muzeul Skanderbeg, bazarul Kruje. Cazare în Tirana.

Ziua 6 - 15.04.23 | Durres – Berat
Dupa micul dejun vom vizita Durres si Berat. Vizităm în Durres: Amfiteatrul Roman, zidurile orașului bizantin etc. Apoi ne îndreptăm spre Berat, cunoscut drept „Orașul ferestrelor una peste alta” și declarat oraș muzeu, parte a patrimoniului UNESCO. Vizitam Castelul si muzeul Onufri. Apoi ne bucurăm de prânz într-unul dintre restaurantele acestui oraș și ne întoarcem la Tirana. Seara, parasim hotelul pentru a merge la biserica pentru a asista la ceremonia de Paste. Cazare în Tirana.

Ziua 7 - 16.04.2023 | Tirana
Dupa micul dejun vizitam Tirana. Vom admira Galeria Națională de Artă, clădirea Adunării, Moscheea Ethem Bey și Turnul cu Ceas, principala moschee din Tirana, care este monument cultural sub protecția statului etc. Apoi mergem la restaurant pentru a ne bucura de prânz cu ocazia Paștelui și a muzicii tradiționale albaneze. După-amiaza liberă. Cazare în Tirana.

Ziua 8 - 17.04.2023 | Apolloni – Vlore
Dupa micul dejun ne indreptam catre Apolloni, unde vizitam: Biblioteca, Odeonul, Porticul, casa cu mozaicuri, Muzeul Apolloniei, Biserica Sfanta Maria. Apoi facem un tur de oraș în Vlore. Ne bucurăm de prânz în orașul de coastă Vlore și apoi ne întoarcem la Tirana. Cazare în Tirana.

Ziua 9 - 18.04.2023 | Tirana - Bucuresti

După micul dejun luat devreme, ne pregătim si plecăm catre România.NOTE IMPORANTE:

Numar minim pentru efectuarea circuitului: 35 persoane.
Pentru un numar intre 25 si 34 persoane, se plateste un supliment de 30 euro/pers.
Supliment camera single = 150 euro
Reducere pentru copil pana in 12 ani = 150 euro

Locuri VIP: bancheta 2 si 3 din autocar, contra cost, 20 euro/pers.

Politica de plata si anulare
In momentul rezervarii se achita un avans de 200 euro/persoana.
Cu pana la 45 de zile inainte de plecare, se achita o diferenta de 200 euro
Cu 30 de zile inainte de plecare trebuie achitat integral. 

Nu se va percepe nicio taxă de anulare dacă anularea va fi făcuta cu cel puțin 45 de zile înainte de ziua plecarii. Dupa aceasta data se retine ca penalitate avansul achitat.
Daca anularea este la 20 zile inainte de plecare se retine ca penalitate 100 % din total.
No Show - se retine 100% din total.

Conditii de calatorie
Cetăţenii români pot intra în Albania, fără viză, cu cartea de identitate sau paşaportul (a căror valabilitate trebuie să fie de minim trei luni de la data intrării).
Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul:www.politiadefrontiera.ro si pe site-ul MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions/3664


Alte informatii
Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective.
Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi: razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.

Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite, demonstrate cu acte doveditoare, cum ar fi: imbolnaviri, deces, furtul/ distrugerea pasaportului/cartii de identitate.

Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Servicii incluse

- Transport autocar Bucuresti - Tirana si retur
- Cazare 7 nopti la hoteluri 4*
- Mic dejun
- Parking autocar
- Wi-Fi
- City Tax
- Ghid turistic cu experiență, licentiat, vorbitor de limba Română in Albania si Dubrovnik
- Insotitor local in Budva si Kotor
- Insotitor din partea agentiei pe toata perioada circuitului

Servicii neincluse

- Prânzurile în timpul călătoriilor sunt în jur de 15 - 20 eur/pers.
- Prânzul de Paște = 40 eur/pers.
- Taxe de intrare la muzeu si castel (aproximativ 35 Euro/pers in total)

Informatii despre transport

Transport autocar Bucuresti - Tirana si retur

Preturi

10.04.2023 - 18.04.2023 600 EUR

Sign In