Circuit 6 zile la Paris - Orașul Luminilor - 8 Martie

Descriere oferta

Paris este capitala si cel mai mare oras al Frantei, fiind, impreuna cu suburbiile sale, si capitala regiunii Ile-de-France, cel mai dinamic centru economic al tarii. Parisul este un important centru cultural, de afaceri si politic al lumii si este renumit pentru arhitectura sa neo-clasica, ca si pentru influenta sa majora in moda, arte si chiar gastronomie. Cunoscut si ca “Orasul Luminilor”, Parisul este considerat unul dintre cele mai romantice orase ale lumii.
Situat pe malurile Senei, in partea central-nordica a Frantei, Parisul detine numeroase muzee si galerii de arta, fiind cel mai vizitat oras din lume, cu mai mult de 30 de milioane de vizitatori anual. Simbolul orasului este Turnul Eiffel, construit cu ocazia Expozitiei Universale din 1899.

Itinerariu:

Ziua 1 - 04 Martie 2023

Decolam din București către Beauvais, Franța, un aeroport al regiunii pariziene. Aterizare la Beauvais in jurul orelor 18:30. Transfer către hotelul dvs de 3* din nordul Parisului. Cazare la același hotel

Ziua 2 - 05 Martie 2023

Mic dejun la hotel Pe baza Pass-urilor de turism valabile pentru 2 zile, achiziționate în prealabil prin agenția Chef de Duca, incepem descoperirea marilor comori culturale ale Parisului, însoțiti fiind de ghidul nostru de turism din Romania. Deplasarea se va face cu RER, metro și cu alte mijloace de transport de linie din Paris. Vom începe descoperirile noastre muzeale cu Musee d' Orsay, cel mai valoros și renumit muzeu de arta modernă al Franței, după care ne plimbam prin Place de la Concorde și prin Gradinile Regale Jardins des Tuilleries, cu micul sau arc de triumf și cu Musee du Jeu de Paume, pentru a ne încheia ziua în Musee du Louvre, unde ne vom plimba prin galeriile de artă antică grecească, egipteană sau romană și prin galeriile de artă medievală și renascentistă ( cu o atenție deosebită pentru portretul Monalisei) până aproape de ora de închidere. O plăcută plimbare pe Rue de Rivoli si reîntoarcerea la același hotel. Cazare la hotelul Dvs de 3 stele din nordul Parisului.

Ziua 3 - 06 Martie 2023

Mic dejun. Zi liberă pentru vizite individuale în Paris sau excursie opțională către Versailles și Giverny. La începutul zilei, putem descoperi împreună reședința Regelui - Soare într-o vizită a Castelului din Versailles ce ar putea cuprinde Sala Oglinzilor, Galeria de Portrete Regale, Apartamentul Regelui Ludovic al 14-lea, Sala de Dineuri și cea de Bal, multe alte apartamente ale membrilor familiei regale de Bourbon. Ne vom îndrepta apoi atenția către imensele grădini ale castelului, remarcând Oranjeria, Gradinile Engleze, peluzele și tufișurile din apropierea fântânilor principale, La Petite Venise și Labirintul din gradini, până la a ajunge, facultativ, cu trenulețul, la Micul și Marele Trianon, locuri încărcate de povești de dragoste regale bourbone dar și de istorie românească ( Tratatul de Pace care a consfințit alipirea Transilvaniei la Patria- Mamă). După prânz, am putea ajunge in nord-vestul regiuni pariziene, la Giverny, unde ne-ar aștepta Muzeul Impresionismului, mișcare artistică de sfârșit de secol nouăsprezece care l-a avut ca și inițiator și patriarh- estet pe Claude Monet, a cărui casă- muzeu din Giverny, a cărui gradină personală și al cărui, emblematic pentru pictura mondială, iaz cu nuferi, le vom putea vizita împreună, într-una dintre cele mai fabuloase descoperi culturale oferite nouă de marea metropolă franceză. La sfârșitul excursiei opționale, revenim in Paris și ne îndreptăm către Tour Eiffel, acolo unde putem beneficia de rezervarea de vizita de grup făcută de Chef de Duca pentru a realiza cea mai faimoasă ascensiune spre cerul Parisului, cu fotografii individuale și de grup de neuitat din înaltul turnului. La sfârșitul zilei, la dorință, putem beneficia de ocazia de a ne plimba cu un vaporaș bateau- mouche pe fluviul Seine, in inima Parisului, admirandu- i și fotografiindu-i cele mai iubite și mai faimoase poduri dar și cele mai reușite creații arhitectonice ale Parisului... Cu mijloacele de transport public ale Parisului, ne reîntoarcem la hotelul Dvs de 3 stele din nordul orașului. Cazare la același hotel.
Programul de vizitare al Musee d'Orsay este 09.30- 18.00, iar cel al Louvre este 09.00- 18.00
Programul de vizitare al Musee de Versailles este 09.00- 17.30
Programul de vizitare al Musee de Guverny este 10.00- 18.00, ultima ora de intrare fiind 17.30

Ziua 4 - 07 Martie 2023

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plimbări pe cont propriu in Paris sau, opțional, excursie pe Valea Loirei , cu vizitarea castelelor Chambord, Cheverny și Chenonceau. In această excursie pe Valea celor peste 300 de castele parcurgem obiective culturale protejate de UNESCO, însoțiti fiind de ghidul nostru de turism din Romania, și vom putea beneficia de rezervările de grup făcute în prealabil de agenția Chef de Ducă, la fiecare dintre cele 3 castele oferite in program. După un drum de aproximativ 3 ore, vom începe descoperirile noastre cu Chambord, castel renascentist a cărui scară interioară ar fi fost proiectată de către Leonardo da Vinci și care ne impresionează cu acoperișul său decorat cu surprinzătoare turnulețe, oferind o priveliște panoramică asupra grădinilor, castel care a servit drept model de inspirație pentru filmul Frumoasa și Bestia al casei de film Walt Disney. Vizita durează aproximativ 75 de minute. Continuăm cu un castel particular de secol 16, dispunând de una dintre cele mai mari canise din Europa și de un parc magnific, administrate de tânărul marchiz de Vibraye, urmaș al lui Henry Hurault, conte de Cheverny, un general- locotenent din vremea lui Louis al treisprezecelea. Admirăm galeria de portrete din Grand Salon ( de școală rafaelită) și tapiseriile flamande din Petit Salon, pentru a ajunge in biblioteca împodobită cu picturi de școală franceză ( Jean Clouet - sec 15 și Hyacinthe Rigaud- baroc, secol 17-18). Sala de Armuri se deschide către Les Grands Appartements și către Camera Regală, decorată de Simon Vouet, pictorul favorit al lui Ludovic al treisprezecelea. Timp liber in Cheverny, pentru o gustare de produse culinare locale, eventual cu gust vânătoresc. Încheiem somptuoasa descoperire a Val de Loire cu Chateau de Chenonceau, un castel renascentist de secol 16 construit de Phillippe de l' Orme și de Jean Bullant pe un pod întărit construit pe râul Cher. Acest Castel al Doamnelor este cel mai elegant și mai feminin al regiunii, gustul rafinat al fostelor sale proprietare ( Diane de Poitiers și Caterina de Medici) marcând și astăzi stilul de construcție și de decorare al grădinilor ( nenumărate sculpturi de inspirație italiană) dar și al capelei palatului, al salonului principal, al dormitoarelor nobiliare și, mai cu seamă, grija și atenția acordată bucătăriilor castelului. După o ședere de aproximativ 2 ore in acest uluitor ambient natural și arhitectonic, ne întoarcem la Paris. Cazare la același hotel din nordul Parisului.

Ziua 5 - 08 Martie 2023

8 Martie. La multi ani fericiti tuturor doamnelor si domnisoarelor din grupul Chef de Duca! Mic dejun la hotel. Tur de oras cu autocarul al panoramei Parisului oferit de agentia Chef de Duca, insotiti fiind de ghidul nostru de turism din Romania: Montmartre, Sacre Coeur, Moulin Rouge, Place Pigalle, Place de Clichy, Galleries Lafayette ( vizita interioara si timp líber la cumparaturi), Champs Elysees, L'Arc de Triomphe, Palais de Chaillot, Tour Eiffel, Ecole Militaire, Dôme des Invalides, Musee Rodin, Champ de Mars, Podul Alexandru al treilea, Grand Palais, Petit Palais, Quay d'Orsay, Palatul Camerei Deputatilor, Notre Dame ( in reconstructie), Ile de la Cité, Quartier Latin, fluviul Sena, Universitatea Sorbona. Vom face mai multe pauze pentru a putea admira si fotografía obiectivele sus- mentionate. Timp líber pentru mici suveniruri. Seara, revenim la hotelul nostru din nordul Parisului. Optional, spectacol de cabaret cu sampanie la Moulin Rouge, pe baza unei rezervari prealabile a agentiei Chef de Duca. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 6 - 09 Martie 2023

Mic dejun la hotel. Check- out de la hotel și depozitarea bagajelor persoanale in camera de bagaje a hotelului nostru din nordul Parisului. Însoțiti fiind de ghidul nostru de turism din Romania, ne îndreptăm cu mijloacele de transport public locale către Cartierul La Defense, pentru a ne putea bucura de ambientul futurist al locurilor, inima economică a Parisului contemporan. Ne deplasam apoi, cu aceleasi mijloace de transport public, către L'Arc de Triomphe, de unde începem să ne plimbam agale pe Champs Elysees, pentru a ne bucura in tihna de atmosfera sa rafinată, pentru o gustare sau pentru ultimele noastre cumpărături pariziene. După- amiaza, ne întoarcem la hotelul nostru, de unde preluam bagajele și ne îmbarcăm in autocarul de transfer către aeroportul din Beauvais.
Au revoir Paris et à bientôt ! Bon voyage vers la Roumanie !
Ne imbarcam pe zborul nostru de intoarcere catre tara.
La buna revedere pe alte programe spectaculoase ale agentiei Chef de Duca!

Servicii incluse

- bilet de avion Bucuresti - Beauvais si retur
- taxe de aeroport
- bagaj de mană 7 kg
- transfer aeroport
- 5 nopti cazare la hotel 3*
- tip de masa: mic dejun

Servicii neincluse

- intrari la obiective turistice
- asigurare de călătorie (recomandată - se poate oferi la cerere)
- taxa de oraș (se achită la hotel)

Informatii despre transport

Transport avion Bucuresti - Paris Beauvais si retur

Preturi


Sign In