Circuit de 4 zile in Maramures

Descriere oferta

Maramuresul este locul unde traditiile stramosesti, portul popular si arta veche se pastreaza ca nicaieri in alta parte a Romaniei. De aceea punctul forte al turismului in Maramures este viata satului. Arhitectura maramureseana traditionala ocupa un loc insemnat in arta prelucrarii lemnului din Romania si Europa, originalitatea satelor din zona constand in portile sculptate.
Zona Maramures ofera foarte multe locuri care merita sa fie vizitate, precum: Cimitirul Vesel din Sapanta - cea mai atractiva etapa a unei vacante in Maramures, Valea Izei- centrul istoric al Maramuresului, Valea Vaserului, Baia Mare, Sighetu Marmatiei.

Traseu: Bucuresti - Pitesti – Valea Oltului- Tg. Mures- Sacel- Borsa- Viseu- Sighetu Marmatiei- Sapanta- Pitesti

Obiective: Palatul Culturii Tg. Mures, Muzeul Tarancii Romane, Cascada Cailor Borsa, Mocanita Viseul de Sus, Manastirea Barsana, Memorialul Durerii, Cimitirul Vesel Sapanta, Manastirea Sapanta Peri

Programul detaliat pe zile:
Ziua 1 - Plecare din Bucuresti 05:00 spre Maramures cu oprire la Palatul Culturii din Tg Mures, dupa care ne continuam drumul spre Sacel unde vom incheia seara cu check in-ul la pensiune/hotel 3*, cina.

Ziua 2 - Mic dejun, plecam spre unicul muzeul din tara noastra dedicat Tarancii Romane, iar dupa ne deplasam spre superba Cascada din Borsa, numita Cascada Cailor unde o sa avem si pauza de pranz.
Se va urca cu telescaunul spre cascada, iar pana la aceasta se face o drumetie de jumatate de ora. Returul spre cazare in Sacel se va face la aproximativ 17:30. Timp liber, cina.

Ziua 3 - Mic dejun, plecare spre Gara Mocanitei unde vom face o calatorie in timp pe Valea Vaserului cu trainicele locomotive cu abur aproximativ 21 km pana la Paltin, unde vom avea o scurta pauza si retur. Din gara Mocanitei ne vom deplasa spre Sighetu Marmatiei cu o oprire pe Valea Izei la Manastirea Barsana, un mic colt de rai ce dateaza din 1390. Spre seara se ajunge in Sighet unde vizitam un muzeu aflat intr-o fosta inchisoare politica, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, numit si Memorialul Durerii. Check in si optional o seara festiva Maramureseana cu muzica live pentru a ne despartii de acest tinut minunat asa cum se cuvine.

Ziua 4 - Mic dejun si ne deplasam spre Sapanta unde Cimitirul vesel ne asteapta sa descoperim povestea soacrei si a altor localnici, dupa care ne reculegem putin la Manastirea Sapanta Peri – cea mai inalta din lemn din Lume. Se va ajunge in Pitesti in cursul serii in functie de conditiile de trafic.


NOTA :

PLATA SE POATE FACE SI CU VOUCHERE / CARD DE VACANTA!
In cazul nerealizarii numarului minim de persoane (40 pers.) Agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia cu maxim 15 zile, inaintea datei de plecare, oferind rambursarea integrala sau posibilitatea inscrierii la un alt program similar .
Agentia isi rezerva dreptul de a face unele mici schimbari de traseu si cazari, care nu afecteaza insa cu nimic pretul si programul turistic. Data limita pentru ultimele informatii privind conditiile de efectuare a excursiei este cu 15 zile inainte de plecare. 

Servicii incluse

- 2 nopti cazare in Sacel cu demipensiune – pensiune/hotel 3 *
- 1 noapte cazare in Sighetu Marmatiei cu mic dejun – pensiune/hotel 3*
- transport autocar

Servicii neincluse

- CINA FESTIVA cu muzica live traditionala in Sighetu Marmatiei- 100 lei /persoana
- supliment camera single – 189 lei
- LOCURI VIP autocar, primele 3 banchete – 50 lei /persoana
- intrarea la obiectivele turistice , Mocanita
- mesele de pranz si alte cheltuieli personale

Transport

Transport autocar Bucuresti - Pitesti – Valea Oltului- Tg. Mures- Sacel- Borsa- Viseu- Sighetu Marmatiei- Sapanta- Pitesti

Preturi


Sign In