OFERTA PROMOTIONALA

Circuit de 8 zile - Grecia vazuta cu alti ochi

Descriere oferta

PROGRAM:

ZIUA 1 – 25.08.2022 Plecare din Bucuresti, spre Salonic, la ora 21.00

ZIUA 2.-  26.08.2022 După sosirea la Salonic, vom face un tur pietonal, pentru a admira principalele monumente istorice care fac gloria acestui minunat oraş, cel mai mare din Macedonia istorică, şi anume: Turnul Alb, statuia ecvestră a lui Alexandru Macedon, apoi  urmează Palatul, Arcul de triumf şi Rotonda, toate trei ridicate de împăratul roman Galerius, în secolul IV d.Hr., Biserica Sfânta Sofia, ce încă păstrează mozaicuri din secolul IX, şi principalul monument de arhitectură religioasă bizantină din oraş, Biserica Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir, construită pe locul în care sfântul  a suferit martiriul. Timp liber pentru cumpărături şi vizite individuale. După-amiază, plecare spre zona Paralia-Katerini şi ne cazăm la hotel Orfeas sau similar

ZIUA 3.27.08.2022 . Mic dejun şi plecare spre Atena, unde vom vizita, în compania ghidului local, monumentul simbol al Greciei, Acropolea, ale cărei strălucite vestigii veghează oraşul de peste două milenii şi jumătate. Ne vor încânta, mai ales, Erehteionul, cu a sa elegantă tribună a Cariatidelor, Propileele, Teatrul lui Dionisos şi, bineînţeles, Partenonul. Recomandăm pălărie de soare şi încălţăminte uşoară. Timp liber în Atena pentru shopping, plimbare şi servitul mesei. Sugerăm Piaţa Syntagma, unde se află Parlamentul, păzit de garda evzonilor, pitoreasca piaţă Monastiraki, din inima veche a Atenei, precum şi strada care leagă cele două pieţe, Ermou, principala arteră comercială pietonală a oraşului, cu restaurante şi magazine pentru toate gusturile şi buzunarele. Plecare spre Nafplio, unde vom ajunge seara târziu, în jurul orelor 22.00-23.00. Cazare zona Nafplio la hotel Amalia sau similar

ZIUA 4.- 28.08.2022. După servirea micului dejun, vom porni să explorăm fermecătorul şi elegantul Nafplio, prima capitală a Greciei moderne, între anii 1827 şi 1834. Oraşul, vegheat de fosta fortăreaţă veneţiană Palamidi, cocoţată pe culmea unei stânci abrupte, scăldată-n soarele puternic al Peloponesului, păstrează o puternică amprentă a Veneţiei, timp de mai multe secole fiind sub stăpânirea Serenissimei Republici. Paşii ne vor purta spre Biserica Sfântul Spiridon, locul unde a fost asasinat Ioannis Capodistria, primul preşedinte al Greciei, Biserica Sfîntul Gheorghe, secolul XVI, ce adăposteşte tronul primului rege al elenilor, Othon de Bavaria, apoi vom ajunge în Piaţa Syntagma, inima centrului istoric, dominată de eleganta clădire a Arsenalului veneţian şi mărginită de terase umbroase şi de faţadele înalte ale vechilor case ce au aparţinut patricienilor veneţieni. Ne îmbarcăm în autocar şi plecăm spre Mistra, iar pe drum vom opri pentru a vizita faimoasa cetate Micene, oraş al aheilor, unde a domnit legendarul rege Agamemnon, ucis de soţia sa, Clitemnestra, şi de amantul acesteia, Egist, după ce regele s-a întors din Războiul Troian, fapte nemurite de Homer şi de tragediile clasice greceşti. La Micene, arheologul Heinrich Schliemann, cel care a descoperit Troia, a scos la lumină o fabuloasă comoară, pe care a atribuit-o regelui Agamemnon. Cazare în zona Sparta-Mistra la hotel Dioscouri sau similar  .

ZIUA 5.- 29.08.2022 Mic dejun. În continuare, urmează cea mai spectaculoasă etapă a excursiei Grecia altfel, şi anume vizitarea vechiului oraş bizantin Mistra, astăzi oraş fantomă, capitală a Despotatului Moreea, ultimul teritoriu bizantin din Europa, cucerit de turci în 1460, la şapte ani de la căderea Constantinopolelui, şi abandonat în secolul al XIX-lea, după ce Grecia şi-a câştigat independenţa. Chiar dacă este un oraş-fantomă, vestigiile de la Mistra evocă, într-un mod tulburător pentru privitor, splendoarea şi rafinamentul la care ajunsese arta religioasă bizantină, susţinută de mari aristocraţi, în anii dinaintea căderii imperiului sub otomani. Minunatele fresce din biserici, din secolele XIII-XV, atestă artă creştină profundă, plină de viaţă şi emoţionantă, adevărat izvor nesecat al ortodoxiei. Astfel, vom admira Biserica Sfânta Sofia, Palatul Despotului, Mănăstirea Pantanassa, Casa Lascaris, Biserica Sfântul Dumitru şi Biserica Maica Domnului Hodighitria, dar şi porţile de intrare în oraş. Plecare spre Arta, unul dintre cele mai frumoase oraşe istorice greceşti, vechea capitală a Epirului, cu trecere prin Patras. Se traversează golful Corint peste faimosul pod Rio Antirio. Cazare Arta. După instalare, putem face o plimbare în centrul vechi al oraşului, pentru a admira bisericile bizantine Panaghia Paragoritissa şi Sfînta Teodora (secolele XII-XIII), spectaculosul pod otoman de pe râul Arachthos, ridicat în secolul al XVII-lea şi castelul Arta, secolul XIII.  Cazare hotel Arta sau similar

ZIUA 6 – 30.08.2022 După servirea micului dejun, zi liberă. Sugerăm excursie opţional  în Parga, fermecătorul orăşel de pe coastele estice ale Mării Ionice, o destinaţie estivală de top a Greciei, cu plaje renumite. Parga, după două secole de stăpânire normandă, a stat sub veneţieni timp de 400 de ani, amprenta Veneţiei nefiind ştearsă de curgerea vremii. Străduţe înguste, clădiri elegante, viu colorate, cu faţade înalte, magazine cochete, restaurante şic şi plaje cu nisip fin, toate asigură farmecul inconfundabil al oraşului, adevărată perlă a ţărmurilor ioniene. Pentru vizite individuale, recomandăm fortăreaţa veneţiană şi castelul lui Ali Paşa. Întoarcere la Arta şi cazare la hotel Arta.

ZIUA 7- 31.08.2022. Mic dejun şi plecare spre Paralia-Katerini. Şoseaua ne va conduce, mai întâi, la unul dintre cele mai pline de spiritualitate locuri din Grecia, dar şi din întreaga lume, complexul monastic de la Meteora, unde mănăstirile, parcă suspendate-n aer, sunt adevărate cuiburi de vulturi, ridicate pe culmile stâncilor ce ţâşnesc semeţe din pământul aspru al Tesaliei. Vom vizita mănăstirile Varlaam şi Marele Meteor, precum şi un atelier de producere a icoanelor. Cazare zona Paralia-Katerini la hotel Orfeas sau similar.

ZIUA 8. – 01.09.2022. Micul dejun şi întoarcerea în ţară.

ATENTIE: Pentru un numar intre 20 si 25  pers. , se plateste un supliment de 35 euro/pers

Plata se face in moneda euro.

Locuri VIP : bancheta 2 si 3 din autocar, contra cost, 20 euro/pers.IMPORTANT !!  Va reamintim ca incheierea unei ASIGURARI STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare , inclusiv  in  cazul infectarii cu  SARS-COV 2, contracarand efectul penalizarilor aplicate . Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie fianciara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2, este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei ( cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrtictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimetare de igiena si control a starii de sanatate, formalitati vamale ).

-Documentele necesare calatoriei : carte de identitate sau pasaport valabil; 

-Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard  , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel  se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor  detalii. 

-Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.

-Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO , valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu  acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identittate.

-Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti  cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la  celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In  situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro


Servicii incluse

- transport cu autocar clasificat pe durata sejurului in Grecia
-6 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* conform clasificarii normelor locale
- reprezentant agentiei
- ghid din partea agentiei
- taxele hoteliere

Servicii neincluse

- intrarile la obiectivele turistice
- masa de pranz si cina
- taxa hoteliera de 15 euro/pers/sejur
- asigurare medicala si asigurare storno (recomandate )
- ghizi locali – 35 euro/pers – se achita in agentie

Excursii optionale

- 15 euro excursie Parga

Transport

- transport cu autocarul

Preturi

25.08.2022 - 01.09.2022  500  450 EUR

Sign In