Gastronomie - Religie - Istorie - Circuit de 8 zile in MESOPOTAMIA

Descriere oferta

Mesopotamia este locul în care au apărut primele oraşe ale lumii.
Mesopotamia se întindea pe suprafaţa care, în prezent, este ocupată de către Irak, estul Siriei, vestul Iranului şi al Kuweitului, sudul Turciei şi este considerată de către istorici drept locul în care au fost construite primele oraşe din lume. Cuvântul „Mesopotamia” este derivată din greaca veche şi înseamnă „pământul dintre două fluvii” făcând trimitere la fluviile Tigru şi Eufrat, care delimitează acest spaţiu geografic. În acest spaţiu au apărut primele culturi şi imperii ale lumii: sumerienii, asirienii sau babilonienii.

Regiunea Mesopotamiei a fost considerata de multi ca fiind locul de unde au pornit toate civilizatiile lumii.
Cea mai frumoasa localitate din vechiul imperiu este Mardin, sau orasul soarelui, find pozitionata strategic, pe un deal stancos, in apropierea raului Tigru ce serpuieste printre campiile Mesopotamiei.
Gaziantep este situat pe vechiul Drum al Matasii si este una dintre cele mai vechi asezari din Mesopotamia.
Sanliurfa este considerat Ierusalimul Anatoliei si potrivit Vechiului Testament, este locul natal al Profetului Ibrahim.


PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1 | Bucuresti - Antalya
Sosire in 
Antalya cu zbor direct din Bucuresti.
Cazare la un hotel de 
5* cu All Inclusive. Program liber.

Ziua 2 | Biserica Sfantului Petru - Gaziantep
Mic dejun. Plecare din Antalya către 
Adana cu avionul. Dupa aterizare plecam catre Antakya unde vom vizita Biserica Sfantului Petru (considerata prima biserica din lume), dupa care urmeaza vizita orasului antic din perioada romana, unde deasupra orasului antic au construit un hotel unicat in lume. Plecam apoi catre Gaziantep.
Gaziantep este cel mai renumit oras din Turcia in ceea ce priveste prepararea baclavalelor și a mai multor tipuri de mâncare (este supranumit Orasul gastronomic), vizita la Bazarul din oras unde turistii vor avea timp liber pentru a se familiariza cu atmosfera rustica si pentru a gusta celebrele baclavale turcesti. Cazare la hotel de 4* sau 5* in Gaziantep.

Ziua 3 | Gaziantep - Halfeti - Sanliurfa
Dupa micul dejun, vom vizita Muzeul de Mozaic Zeugma. Plecam apoi catre Halfeti, unde putem opta pentru o 
croaziera (cu plata suplimentara) pe raul Eufrat unde turistii vor avea ocazia sa vada Orasul Scufundat. Se continua cu o mică plimbare in orasul Halfeti pe malul râului. Halfeti - este unul din cele mai neobisnuite situri din Turcia, orasul vechi este in mare parte scufundat in apa, dupa o constructie de baraj. In orasul Halfeti putem admira o specie rara de trandafir numit ”Trandafirul Negru”.
Plecare către Sanliurfa, orasul tuturor religiilor si profetilorCazare într-un hotel de 4 sau 5*.

Ziua 4 | Sanliurfa - Mardin
Mic dejun. Vom vizita lacul Profetului Abraham si pestera unde s-a nascut profetul Abraham. Vizita la muzeul de arheologie unde se pot vedea obiecte cu o vechime de peste 10000 ani descoperite in zona. 

Plecare către orasul 
Gobeklitepe creat de necunoscuti, care are o vechime de peste 12.000 de ani, fiind considerat cea mai veche asezare din lume. Plecare catre Mardin. Cazare la un hotel de 4*.

Ziua 5 | Deyrulzafaran – Dara - Mardin
Mic dejun. Plecare spre Mănăstirea Deyrulzafaran (mănăstire asiriana cu o vechime de aproximativ 1300 de ani ) locuita in prezent de creștinii ortodocsi din zona.
Se merge la renumitul 
oras antic Dara (Anastasiapolis) unde se viziteaza cisterna de apa din secolul 5 si Necropolul antic, unde au fost îngropati 3000 de creștini. Este o zona unica in lume. Numele orasului Dara vine de la Imparatul Darius, care a luptat in Mesopotamia cu Alexandru cel Mare. Urmeaza vizita la manastirea musulmana Kasimiye din Mardin. Cazare in Mardin la hotel 4*.

Ziua 6 | Diyarbakir - Antalya
Mic dejun. Plecare catre Diyarbakir, considerat Parisul din Sud Estul Turciei. Se
 continua vizita la biserica asiriana (Biserica Maica Domnului) din secolul 3,  aceasta fiind un templu vechi de 4000 de ani înainte sa devină biserica.
Timp liber pentru pranz cu mâncăruri tradiționale din 
Diyarbakir. După pranz, vizita la Podul antic de pe raul Tigrus si la muzeul Arheologic din oras, prima moscheie din Anatolia (Ulucami), apoi se va vizita biserica Sfântului Gheorghe. Plecare către aeroport pentru zborul catre Antalya. Cazare la un hotel de 5*.

Ziua 7 | Antalya
Mic dejun. Turul orașului Antalya unde aveți ocazia sa faceți cumparaturi la magazinele fabricii de aur si pielarie, timp liber in centrul istoric al orasului Antalya. Se viziteaza cascada Karpuzkaldiran (Duden) care se varsa de la inaltimea de 40 metri in Mediterana. Intoarcere la hotel.

Ziua 8 | Antalya - Bucuresti
Mic dejun.
Plecare către aeroport pentru zborul de retur catre Bucuresti.NOTE IMPORTANTE:

GRUP MINIM: 25 PERSOANE
Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 25 participanti pana cu 21 zile inainte de fiecare plecare.
De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.
Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
Tarif copii: reducere 50 euro din pretul afisat.
A treia persoana cazata in camera tripla, beneficiaza de reducere 50 euro din tariful afisat.

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic la inscriere;
- 30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
- 40%  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.

DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI:
- PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI
- TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT
- ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI.

IMPORTANT:
- va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
- avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
- nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie.
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale
- conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; - problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
- hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
- pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
- in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
- persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa opteze pentru camera single;
- achitarea suplimentului de camera single, nu include si loc suplimentar la transport;
- agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari de trafic rutier, sau de frontiera;
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.

Servicii incluse

- Transport avion charter Bucuresti-Antalya-Bucuresti
- Transport avion Antalya-Adana / Diyarbakir-Antalya
- Transport cu autocar pe durata circuitului
- 7 nopti cazare la hoteluri in Antalya(5*), Sanliurfa ( 5*), Mardin (4*), Gaziantep (4 sau 5*)
- Mic dejun bufet
- Ghid vorbitor de limba romana
- Insotitor din partea agentiei

Servicii neincluse

- pachet 6 cine + intrari la obiective turistice de pe traseul turistic = 140 euro/persoana
- pachetul de excursii optionale ( recomandat sa se achizitioneze de la agentia din tara impreuna cu pachetul de baza - la fata locului preturile pot fi mai mari )
- pachet Combo ( 6 cine + intrari la obiective + pachet excursii optionale ) = 250 euro/persoana
- asigurarea medicala de calatorie si storno COVID (recomandata - se poate oferi la cerere)
- bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana - se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie
- supliment camera single = 200 euro

Excursii optionale

Pachet Optionale = 149 euro / persoana, care include:
- croaziera pe raul Eufrat (Halfeti)
- pranzul (ziua 2, 3, 4, 5, 6)
- seara mesopotamiana traditionala cu cina inclusa.

Informatii despre transport

- Transport avion charter Bucuresti-Antalya-Bucuresti
- Transport avion Antalya-Adana / Diyarbakir-Antalya

Preturi

31.03.2023 - 07.04.2023 839 EUR
07.04.2023 - 14.04.2023 839 EUR
14.04.2023 - 21.04.2023 839 EUR

Sign In