OFERTA PROMOTIONALA

Excursie de o zi in Delta Dunarii - Tulcea - Padurea Letea

Descriere oferta

Descoperiți sălbăticia Deltei Dunării frumos conturată de canale și lacuri, simplitatea și naturalețea satului Letea și nu în ultimul rând, celebra pădure subtropicală Letea.

Alăturati-vă unui GRUP de până la 11 persoane, pentru o excursie de o zi în Delta Dunării, cu plecare din Tulcea către Satul Letea, cu barca deschisă (de excursii).

Program:

07:45 - Întâlnirea la punctul de îmbarcare | 08:00 - Plecarea din Tulcea (cu barca) | aprox 19:00 - Întoarcerea la punctul de îmbarcare din Tulcea

Întâlnirea și îmbarcarea

Întâlnirea cu ghidul va avea loc la ora 07:45 în Port Tulcea Aval, iar plecarea la ora 08:00. Pentru finalizarea plăților (dacă este cazul) și comunicarea cu privire la barca cu care veți merge până la Letea și înapoi, colegii noștri va vor aștepta la Magazinul de Suveniruri de pe “Debarcaderul Pasageri””

Parcarea mașinilor se face tot în Port Tulcea Aval.

Excursia durează aproximativ 9-10 ore.

Traseul începe cu una dintre cele mai frumoase zone din Delta Dunării, Gârla Șontea, apoi coboară pe canalul 36, Gârla Sireasa, Gârla Șontea inferioară, până la Satul Mila23. Această primă etapă este deosebit de frumoasă, oferind canale mărginite de stuf și sălcii, o bogată faună și floră, și nu în ultimul rând peisaje idilice.

În satul Mila 23 se face un scurt popas, de 10-15 minute (pentru o cafea/băuturi răcoritoare), apoi se continuă spre Letea prin lacurile Rădăcinos, Trei Iezere, Bogdaproste (atunci când nivelul apei permite acest lucru), coborând ușor pe Dunărea Veche, Canalul Madgearu până în satul Letea. Urmând acest traseu, aveți posibilitatea de a observa vedetele deltei, pelicanii, țînând cont de proximitatea traseului de cea mai mare colonie de pelicani din Europa, Roșca - Buhaiova, aflată în nordul lacului Merhei. Desigur, multe alte specii de păsări vor completa lista voastră de observații, pe lângă floră, insecte și mamifere, toate într-un peisaj absolut uluitor.

După acostarea în satul Letea, o mașină de safari vă așteaptă pentru a merge la pădurea Letea, cea mai nordică pădure subtropicală din Europa. Pe parcursul celor 7 km din sat până la pădure, aveți ocazia să întâlniți frumoasele păsări de saraturi. Căutăm să vă arătăm caii sălbăticiți, stejarii crescuți pe nisipul sărat și celebrele dune de nisip.

Traseul ne readuce în sat unde (opțional) se poate servi masa de prânz, într-o gospodărie autentică, unde gazdele gătesc simplu și tradițional. După prânz, pe un traseu puțin diferit se ajunge în Tulcea.

Sosirea la punctul de debarcare se face în jurul orei 19:00.


Barca pentru excursie:

Această excursie se face cu o BARCĂ DESCHISĂ

Fără acoperiș, prelată sau geamuri. Bărcile arată exact ca în fotografiile prezentate pe site (sunt doar fotografii cu bărcile noastre). Bărcile noastre merg cu viteză mică-medie, NU sunt bărci de viteză (rapide). Pentru un confort cat mai ridicat toate bărcile sunt dotate cu banchete cu spătar și perne, pentru un confort ridicat. Fiecare persoană din barcă va primi o vestă de salvare ce va fi purtată pe tot parcursul excursiei (condiție legală).

Dorim să vă arătăm Delta Dunării sălbatică și frumoasă, să puteți vedea păsările în zbor, să puteți admira nestingheriți spiralele stolurilor de pelicani ce urcă pe coloanele de aer cald (va povestim mai multe la fața locului).


În excursie

În funcție de sezon, de nivelul apei și de condițiile meteo, ghidul decide care este cel mai bun traseu de urmat.

Ce vedem – Întotdeauna căutăm să vă povestim câte ceva despre locurile prin care mergem, despre păsările și flora deltei, aglomerări de păsări și locuri cu floră specifică anotimpului în care facem excursia. Fiecare anotimp are frumusețile sale, fiecare zonă a Deltei are specificul său iar noi vă vom ajuta să-l descoperiți.


Echipament personal

Vă rugăm să aveți la voi:
- Pantaloni lungi și bluze cu mânecă lungă, pentru a vă proteja de soare
- Pălărie de soare (nu șapcă)
- Ochelari de soare
- Jachetă
- Pelerină de ploaie
- Încălțăminte pentru drumeții

Vă rugăm să luați foarte în serios aceste recomandări, vremea în Delta Dunării poate fi capricioasă și puteți avea de suferit dacă nu sunteți bine protejați.

Programul se desfășoară cu minim 4 persoane înscrise.

Toate rezervările se fac doar în scris, completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.


Servicii incluse

- un loc în barca pentru excursia Tulcea - Letea - Tulcea.
- un loc în mașina de safari
- Ghidaj în limba ROMÂNĂ, ghid membru al Asociației Ghizilor Profesioniști din Delta Dunării
- Taxele de vizitare a Deltei Dunării impuse de autorități (ARBDD)

Servicii neincluse

- Băuturile (altele decât apa la masă)
- Masa de prânz în saltul Letea, în gospodărie locală - 60 lei/pers. Rezervarea se face în dimineața plecării, la punctul de îmbarcare. Plata prânzului se face direct la gospodăria locală, în numerar.
- Asigurări de orice fel (de călătorie, de bunuri etc)

Excursii optionale

OPTIONAL:
- transport Constanta - Tulcea si retur ( contracost - la cerere )
- inchiriere de binocluri si lunete

Transport

Transport individual

Preturi

01.04.2021 - 30.09.2021  240  220 RON

Sign In