OFERTA PROMOTIONALA

Excursie de o zi in Delta Dunarii - Tulcea - Mila 23

Descriere oferta

Descoperă alături de noi satul lipovenesc Mila23, cea mai bine dezvoltată destinație turistică din minunata Deltă a Dunării, pe un traseu ce cuprinde zonele în care s-a antrenat marele campion Ivan Patzaikin.

Alăturati-vă unui GRUP de până la 11 persoane, pentru o experiență de o zi în Delta Dunării, cu plecare din Tulcea către Satul Mila23.

Program:

09:45 - Prezentarea la punctul de îmbarcare
10:00 - Plecarea din Tulcea (cu barca)
aprox 17:00 - Întoarcerea la punctul de îmbarcare din Tulcea


Întâlnirea și îmbarcarea

Întâlnirea cu ghidul va avea loc la ora 09:45 în Port Tulcea Aval, iar plecarea la ora 10:00. Pentru finalizarea plăților (dacă este cazul) și comunicarea cu privire la barca cu care veți merge până la Mila23 și înapoi, colegii noștri vă vor așteptă la Magazinul de Suveniruri de pe “Debarcaderul Pasageri”

Parcarea mașinilor se face tot în Port Tulcea Aval.

Excursia durează aproximativ 6-7 ore.

Excursia debutează cu Brațul Tulcea până la intersecția cu Canalul 36 (una dintre porțile Deltei Dunării), după Canalul 36 se continua cu Gârla Sireasa, zona extrem de bogată în faună deltaică (păsări și animale de apă). Gârla Șontea, cu ale sale zone inundate, pline de păsări și vegetație acvatică, încântă privirile turiștilor de pretutindeni. Aici veți avea ocazia să vedeți nuferi albi și galbeni, lebede, lișițe, rațe, gâște, lopătari, sitari de mal, ibiși și probabil chiar pelicani. Gârla Șontea face loc lacului Fortuna (Furtuna) unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunării, un lac deosebit de frumos și bogat în faună. În cazul zilelor cu vânt puternic și valuri mari, acest lac va fi ocolit. Ghidul este cel care va decide dacă se traversează sau nu lacul.

Traseul străbate canalul Olguța până la Mila23, situat maiestuos în inima deltei, unde după vizitarea satului se poate opta pentru un prânz tradițional lipovenesc într-o gospodărie locală. O porție delicioasă de ciorbă de somn, pește prăjit și desert; este întotdeauna o alegere excelența. La cerere se pot oferi variante alternative; vegetariene sau cu pui. Având în vedere că nu este restaurant și nu se pot lua comenzi la sosire, rezervarea unui loc la masă se anunță dimineața la plecare, ghidului. După masa de prânz, pe un traseu parțial diferit se revine în Tulcea

Sosirea la punctul de debarcare se face în jurul orei 17:00.

 

Barca pentru excursie:

Această excursie se face cu o BARCĂ DESCHISĂ, fără acoperiș, prelată sau geamuri. Bărcile arată exact ca în fotografiile prezentate pe site (sunt doar fotografii cu bărcile noastre). Bărcile noastre merg cu viteză mică-medie, nefiind bărci de viteză (rapide). Pentru un confort cat mai ridicat tooate bărcile sunt dotate cu banchete cu spătar și perne, pentru un confort ridicat. Fiecare persoană din barcă va primi o vestă de salvare ce va fi purtată pe tot parcursul excursiei (condiție legală).

Dorim să vă arătăm Delta Dunării sălbatică și frumoasă, să puteți vedea păsările în zbor, să puteți admira nestingheriți spiralele stolurilor de pelicani ce urcă pe coloanele de aer cald (va povestim mai multe la fața locului).

În excursie

În funcție de sezon, de nivelul apei și de condițiile meteo, ghidul va decide traseul.

Ce vedem – Întotdeauna căutăm să vă povestim câte ceva despre locurile prin care mergem, despre păsările și flora deltei, aglomerări de păsări și locuri cu floră specifică anotimpului în care facem excursia. Fiecare anotimp are frumusețile sale, fiecare zonă a Deltei are specificul său iar noi vă vom ajută să-l descoperiți.

Echipament personal

Vă rugăm să aveți la voi:
- Pantaloni lungi și bluze cu mânecă lungă, pentru a vă proteja de soare
- Pălărie de soare (nu șapcă)
- Ochelari de soare
- Jachetă
- Pelerină de ploaie
- Încălțăminte pentru drumeții

Vă rugăm să luați foarte în serios aceste recomandări, vremea în Delta Dunării poate fi capricioasă și puteți avea de suferit dacă nu sunteți bine protejați.


Programul se desfășoară cu minim 4 persoane înscrise.


TOATE rezervările se fac doar în scris, completând formularul de rezervare de pe site sau prin email.

Servicii incluse

- Un loc în barcă pentru excursia Tulcea - Mila23 - Tulcea.
- Ghidaj în limba ROMÂNĂ, ghid membru al Asociației Ghizilor Profesioniști din Delta Dunării
- Apă plată îmbuteliată
- Taxele de vizitare a Deltei Dunării impuse de autorități (ARBDD)

Servicii neincluse

- Băuturile (altele decât apa la masă)
- Masa de prânz în saltul Mila23, în gospodărie locală - 60 lei/pers. Rezervarea se face în dimineața plecării, la punctul de îmbarcare. Plata prânzului se face direct la gospodăria locală, în numerar.
- Asigurări de orice fel (de călătorie, de bunuri etc)
- Transportul la Tulcea

Excursii optionale

OPTIONAL:
- transport Constanta - Tulcea si retur ( contracost - la cerere )
- inchiriere de binocluri si lunete

Transport

Transport individual ( la cerere se poate asigura transport contracost pe ruta Constanta - Tulcea Port Aval si retur )

Preturi

01.04.2021 - 30.09.2021  180  160 RON

Sign In