OFERTA PROMOTIONALA

Excursie de 5 zile / 3 nopti la Istanbul - COMORILE TURISTICE DE LA PORTILE ORIENTULUI

Descriere oferta

Excursie de 5 zile / 3 nopti la Istanbul - COMORILE TURISTICE DE LA PORTILE ORIENTULUI

Program excursiei:

ZIUA 1. Plecare din Bucuresti spre Istanbul, ora 19.30.

ZIUA 2. După trecerea frontierei bulgare (Kapitan Andreevo), vom opri, pentru scurt timp, la magazinul duty free, apoi, după ce traversăm şi frontiera turcă (Kapikule), facem un popas pentru cafea şi mic dejun. Sosire la Istanbul şi deplasare, cu tramvaiul, la Palatul Dolmabahce, supranumit Versailles-ul otoman, reşedinţa ultimilor şase sultani, simbolul decadenţei Sublimei Porţi. După vizitarea somptuosului şi opulentului palat, îndeplinim formalităţile de cazare şi ne putem bucura de timp liber. Opţional, sugerăm o minunată croazieră privată pe apele Bosforului (15 euro), ca să admirăm priveliştea splendidă oferită de clădirile(fortificaţii impozante, moschei-dintre care se detaşează moscheea Camlica, care poate adăposti 63.000 de persoane simultan, palate şi alte edificii istorice importante) şi peisajele de pe ambele maluri ale strâmtorii ce leagă Marea Neagră cu Marea Marmara. Cazare la hotel 3* in Istanbul.

ZIUA 3. Micul dejun. Începem vizitarea obiectivelor care fac gloria turistică a Istanbulului: catedrala Sfânta Sofia, palatul Topkapi, faimoasa resedinţă a sultanilor otomani până la 1856, Hipodromul cu cele trei coloane ale sale, Moscheea Albastră, una dintre cele mai frumoase şi mai mari din lumea islamică, şi cisterna subterană Serefiye, fost rezervor de apă al Constantinopolului, de dimensiuni respectabile, construit de împăratul Teodosius al II-lea în prima jumătate a secolului al V-lea. După amiază, vă propunem să explorăm partea europeană cosmopolită a Istanbulului, peste podul Galata, vechiul cartier Pera, astăzi Beyoglu, unde, în timpurile otomane, se găseau ambasadele ţărilor occidentale şi cele mai luxoase hoteluri, restaurante, magazine, precum şi clădiri construite în stilurile arhitecturale la modă în Europa dintre veacurile XIX şi XX, frecventate de vizitatorii europeni. Descoperim Piaţa Taksim, tramvaiul nostalgic, asemănător cu cel din San Francisco, Bulevardul Istiklal sau Grande Rue de Pera, cum se numea, până la proclamarea Republicii Turcia, cel mai de „fiţe” bulevard din acele timpuri, catedrala Sfîntul Francisc de Asissi, numeroase magazine cu brand-uri renumite, adevărat paradis al amatorilor de shopping, şi Turnul Galata, cu vedere asupra Istanbulului istoric şi a Cornului de Aur, golful natural care separă partea europeană a marelui oraş în două.

ZIUA 4. După micul dejun, timp liber sau se poate face, opţional (40 de euro), o excursie pe pitoreasca insulă Buyuk Ada, cu masă şi plimbare cu maşina electrică, incluse. Insula, cu vegetaţie exotică, climă blândă, grădini frumoase, vile luxoase în stil victorian, de secol 19, felurite magazine şi restaurante pitoreşti, şi unde circulă doar vehicule electrice şi biciclete, face parte dintr-un mic arhipelag, cu nouă insule, denumit Insulele Prinţilor, din apropierea Istanbulului, un loc încărcat de istorie, unde, în vremea când împăraţii creştini stăpâneau Constantinopolul, erau deportaţi membrii răzvrătiţi ai familiei imperiale. Preţul include transportul cu vaporul până la insulă şi înapoi, plimbarea cu vehiculul electric, masa la restaurant şi ghidul local. După amiază, shopping în multitudinea de magazine din centrul istoric şi în Marele Bazar

ZIUA 5. Mic dejun şi plecare spre casă, nu înainte de a face o scurtă oprire la Moscheea Selimiye din Edirne, oraşul care a fost a doua capitală a Imperiului Otoman. Moscheea, în patrimoniu UNESCO, este supranumită a celor 999 de ferestre şi are o vechime de aproape 450 de ani. Iar tunelurile din apropiere, foste pasaje de trecere, adăpostesc astăzi un cochet bazar. Ajungem la Bucuresti si Piteşti în jurul orei 23.00, în funcţie de trafic şi de formalităţile vamale.NOTA:

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar sau a returnarii avansului achitat.
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 10 euro/persoana.
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali. 

Servicii incluse

- transport cu autocar clasificat pentru transport international
- ghid insotitor din partea agentiei
- 3 nopti cazare la hotel de 3*
- mic dejun

Servicii neincluse

- intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale conform programului
- ghidul local (se achita obligatoriu in agentie) - 10 euro/pers. si include si cartela de tramvai pentru deplasarea la obiectivele turistice din program.
- asigurare travel (medicala+storno - recomandate)
- locuri preferentiale in autocar ( locuri VIP in autocar banchetele 2 si 3 = 15 euro/pers. )

Transport

Transport cu autocar clasificat international pe ruta Pitesti - Bucuresti - Istanbul si retur

Preturi

29.10.2020 - 02.11.2020  199  179 EUR

Sign In