Excursie de 9 zile cu autocarul in CAPPADOCIA

Descriere oferta

O magică excursie, urmărind traseele din antichitate și minunile unice ale naturii. O călătorie la Cappadocia este o neobișnuită experiență culturală și istorică!

TRASEUPitesti – Bucuresti – Ruse - Giurgiu – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Simeonovrad - Kapitule – Edirne - Eceabat – Canakkale –Troia - Kusadasi – Pamukkale – Cappadokia –Konya - Urgup –Goreme - Ankara - Istanbul - Pitesti 


Programul Circuitului
Ziua 1
: Plecare pe 28 august 2020 la orele 20:00 din Pitesti, spre Turcia pe traseul Pitesti – Bucuresti – Giurgiu – Veliko Tarnovo – Gurkovo – Stara Zagora – Simeonovgrad – Kapikule – Eceabat. La Eceabat se trece cu ferry la Canakkale. Sosire in jurul orei 13.00 la Canakkale, un orasel pitoresc si animat, unde avem cazare. Timp liber pentru cumparaturi sau plimbare.Cazare in Canakkale.

Ziua 2: Mic dejun si plecare spre Kusadasi, cu scurte opriri la cetatile antice Troia si Pergam. Cazare cu mic dejun si cina Kusadasi.

Ziua 3: Dupa micul dejun se viziteaza Casa Fecioarei Maria si cetatea antica Efes, cu faimoasa biblioteca a lui Celsus, restaurata de arheologii austrieci. Apoi, timp liber in statiune. Cazare cu mic dejun si cina in Kusadasi.

Ziua 4: Mic dejun. Plecare spre Pamukkale, unde ne vom bucura de celebrele terase de calcar, cu izvoare caldute si de piscina Cleopatrei, alimentata de un izvor natural cu apa fierbinte ( baia din piscina Cleopatrei este contra cost ). Timp liber in Pamukkale. Cazare cu mic dejun si cina in Pamukkale.

Ziua 5.Mic dejun. Plecare spre Cappadocia, tinutul de o frumsete tulburatoare din inima Turciei, datorita reliefului desprins parca din alta lume. Pe traseu, scurta oprire in Konya, unde se viziteaza manastirea musulmana, acum muzeu, in care se afla inmormantat Mevlada Gelaledin al-Rumi, cel mai mare poet mistic persan si intemeietorul ordinului dervistilor rotitori. Cazare cu mic dejun si cina in Cappadocia.

Ziua 6. Mic dejun. Vizita bisericilor rupestre din Valea Goreme, bijuterii ale ortodoxiei, cu frumoase picturi murale, cetatea Uchisar si a orasul subteran Kaymakli. La finalul zilei, vizitarea unui atelier de ceramica pictata manual. Cazare cu mic dejun si cina in Cappadocia.

Ziua 7. Mic dejun. Plecare spre Istanbul, ( aprox .600 de kilometri ), cu o scurta oprire la Ankara, pentru a vizita mausolelul lui Ataturk, fondatorul Turciei moderne. Cazare cu mic dejun in Istanbul.

Ziua 8. Mic dejun, apoi se pleaca pentru a vizita: Catedrala Sf. Sofia, Palatul Topkapi si biserica romaneasca Sf., Paraschiva. Dupa amiaza, timp liber sau se poate opta pentru o croaziera privata pe Bosfor pe timpul zilei. Cazare cu mic dejun in Istanbul.

Ziua 9. Mic dejun si plecare spre tara.


NOTA:
- Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

- In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.
- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard! In mod frecvent sunt prezentate camera superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard, va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi: razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite, etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.
- Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite, demonstrate cu acte doveditoarre, cum ar fi: imbolnaviri, deces, furtul/distrugerea pasaportului/cartii de identitate.
- Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca. Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.
- Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro

ACTE NECESARE: pasaport valabil minim 6 luni de la sosirea in tara.
Pentru minorii care calatoresc insotiti de un parinte este necesar acordul legalizat la notar al celuilalt parinte, iar pentru minorii care calatoresc insotiti de o alta persoana (nu parinte) este necesar acordul parintilor legalizat la notar si cazierul judiciar al persoanei care ii insoteste.
Servicii incluse

- transport cu autocar clasificat international
- 8 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3 *  sau 4 *
- 5 mese de seara
- transport cu autocar in Turcia
- insotitor grup din partea agentiei
- ghid din partea agentiei 
- taxe parcari si taxe autostrazi

Servicii neincluse

- Intrarile la obiectivele turistice
- ghizi locali- 30 euro/persoana

Excursii optionale

- Seara turceasca in Cappadocia – de la 35 euro/pers.
- In Istanbul, croaziera pe Bosfor 20 euro/pers
- In Cappadocia se poate organiza zbor cu balonul, ( de la 175 euro/persoana ) ceva senzational, de la 4 dimineata , cu pick-up de la hotel, pana la 8 dimineata, cand microbuzul pick-up te aduce inapoi.

Transport

Transport cu autocar clasificat

Preturi

28.08.2020 - 05.09.2020 465 EUR

Sign In