Excursie cu ghid de 4 zile - COMORILE ROMEI

Descriere oferta

Roma este o destinatie absolut fascinanta care te seduce iremediabil si care, o data vazuta iti ramane pentru totdeauna in suflet ca o comoara nepretuita.
Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numară Colosseumul şi Columna lui Traian. O enclavă a Romei este şi statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, şi capitala singurei religii care are reprezentaţie în Naţiunile Unite (ca un stat observator non-membru).
Roma, Caput mundi („Capitala lumii”), la Città Eterna („Oraşul etern”), Limen Apostolorum („Pragul apostolilor”), La città dei sette colli („Oraşul celor şapte coline”) sau pur şi simplu l'Urbe („Oraşul”), este profund modernă şi cosmopolită. Ca unul dintre puţinele oraşe mari ale Europei care a supravieţuit celui de-al doilea război mondial relativ puţin afectat, centrul Romei rămâne renascentist şi baroc în esenţa sa. Centrul Istoric al Romei este pe lista UNESCO de Patrimoniu al Umanităţii.


Programul excursiei

Ziua 1.
Întâlnire cu ghidul la aeroport şi formalităţi de îmbarcare. Sosire la Roma, la hotelul ales, şi îndeplinirea formalităţilor de cazare. Începem explorarea Cetăţii Eterne, parcurgând, pietonal, centrul istoric cu ale sale Basilica Santa Maria Magiore, Basilica San Pietro in Vincoli,Colosseum-ul, forumurile imperiale romane, Columna lui Traian, Piaţa Veneţia, cu palatul vechii ambasade veneţiene şi monumentul de marmură dedicat regelui Victor Emanuel al II-lea (Altarul Patriei), Teatrul lui Marcellus, Panteonul lui Agrippa, ce stă în picioare după două milenii, şi Piaţa Navona, cu cele trei fântâni ale sale. Cazare cu mic dejun in Roma, hotel 3 *.

Ziua 2. Mic dejun. Continuăm vizitarea Romei cu Muzeul Vaticanului, pentru a admira Capela Sixtină, faimoasele sale colecţii de artă, dar şi Stanze-le lui Rafael Sanzio. Urmează faimoasa Fontana di Trevi, Piaţa Spaniei, cu Fontana della Barcaccia a lui Bernini şi treptele către Basilica Santa Trinita dei Monti, Altarul Păcii al împăratului Augustus (Ara Pacis) şi spectaculoasa Piazza del Popolo. După-amiază, shopping pe Corso, faimoasa arteră comercială romană. Cazare cu mic dejun in Roma, hotel 3 *.

Ziua 3. Mic dejun. Vizităm Basilica Santa Maria in Cosmedin, cu frumoase mozaicuri din secolul XII şi craniul Sfântului Valentin, apoi celebra Bocca della Verita. Apoi, ne îndreptăm spre Termele lui Caracalla, printre cele mai mari băi publice din lumea antică. Timp liber în Roma, shopping sau vizitarea Muzeului Palazzo dei Conservatori (muzeele capitoline), istorie şi colecţii de artă. Cazare cu mic dejun in Roma, hotel 3 *

Ziua 4. Predarea camerelor. Cu metroul, ne vom deplasa în Ostia Antica, vechiul port de pe Tibru al Romei. Acoperit, în timp, de aluviunile nisipoase ale fluviului, arhelogii au reuşit să-l dezgroape uşor. Avem ocazia să vedem un oraş roman antic, cu case de locuit, taverne, depozite, temple, terme, chiar şi staţia de pompieri, vestigii păstrate în condiţii excepţionale. Apoi, în funcţie de ora plecării, timp liber în Roma sau întâlnire cu ghidul şi plecare la aeroport. Întoacere în ţară.

NOTA:
Pretul este calculat pentru 20 de persoane platitoare.In cazul in care se modifica structura grupului pretul se pate recalcula.
- Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.
- In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.
- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard! In mod frecvent sunt prezentate camera superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard, va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.
Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi: razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite, etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.
- Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea
asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite, demonstrate cu acte doveditoarre, cum ar fi: imbolnaviri, deces, furtul/distrugerea pasaportului/cartii de identitate.
- Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca. Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.
-
Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro

ACTE NECESARE: carte de identitate sau pasaport, documentele sa fie in termenul de valabilitate.
Pentru minorii care calatoresc insotiti de un parinte este necesar acordul legalizat la notar al celuilalt parinte, iar pentru minorii care calatoresc insotiti de o alta persoana (nu parinte) este necesar acordul parintilor legalizat la notar si cazierul judiciar al persoanei care ii insoteste.Servicii incluse

- bilet de avion dus –intors si bagaj de mina
- cazare 3 nopti cu mic dejun la un hotel de 3*
- ghid si insotitor din partea agentiei
- transfer - Pitesti – aeroport si retur

Servicii neincluse

- intrari la obiective turistice
- celelalte mese pranz si cina
- ghizi locali
- transport local Roma ( transfer aeroport – hotel si retur si transfer la obiective turistice ) , acestea se vor efectua cu transportul in comun

Transport

Transport cu avionul

Preturi


Sign In