Excursie cu ghid de 5 zile - COMORILE ROMEI

Descriere oferta

Roma este o destinatie absolut fascinanta care te seduce iremediabil si care, o data vazuta iti ramane pentru totdeauna in suflet ca o comoara nepretuita!
Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numară Colosseumul şi Columna lui Traian. O enclavă a Romei este şi statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, şi capitala singurei religii care are reprezentaţie în Naţiunile Unite (ca un stat observator non-membru).
Roma, Caput mundi („Capitala lumii”), la Città Eterna („Oraşul etern”), Limen Apostolorum („Pragul apostolilor”), La città dei sette colli („Oraşul celor şapte coline”) sau pur şi simplu l'Urbe („Oraşul”), este profund modernă şi cosmopolită. Ca unul dintre puţinele oraşe mari ale Europei care a supravieţuit celui de-al doilea război mondial relativ puţin afectat, centrul Romei rămâne renascentist şi baroc în esenţa sa. Centrul Istoric al Romei este pe lista UNESCO de Patrimoniu al Umanităţii.


Programul excursiei

Ziua 1. 
Întâlnire cu ghidul la aeroport şi formalităţi de îmbarcare. Sosire la Roma, la hotelul ales, şi îndeplinirea formalităţilor de cazare. Începem explorarea Cetăţii Eterne, parcurgând, pietonal, centrul istoric cu ale sale Basilica Santa Maria Magiore, Basilica San Pietro in Vincoli, Colosseum-ul, forumurile imperiale romane, Columna lui Traian, Piaţa Veneţia, cu palatul vechii ambasade veneţiene şi monumentul de marmură dedicat regelui Victor Emanuel al II-lea (Altarul Patriei), Teatrul lui Marcellus, Panteonul lui Agrippa, ce stă în picioare după două milenii, şi Piaţa Navona, cu cele trei fântâni ale sale. Cazare in Roma, hotel 3*.

Ziua 2. Mic dejun. Continuăm vizitarea Romei cu Muzeul Vaticanului, pentru a admira Capela Sixtină, faimoasele sale colecţii de artă, dar şi Stanze-le lui Rafael Sanzio. Urmează faimoasa Fontana di Trevi, Piaţa Spaniei, cu Fontana della Barcaccia a lui Bernini şi treptele către Basilica Santa Trinita dei Monti, Altarul Păcii al împăratului Augustus (Ara Pacis) şi spectaculoasa Piazza del Popolo. După-amiază, shopping pe Corso, faimoasa arteră comercială romană. Cazare in Roma, hotel 3 *.

Ziua 3. Mic dejun. Vizităm Basilica Santa Maria in Cosmedin, cu frumoase mozaicuri din secolul XII şi craniul Sfântului Valentin, apoi celebra Bocca della Verita. Apoi, ne îndreptăm spre Termele lui Caracalla, printre cele mai mari băi publice din lumea antică. Timp liber în Roma, shopping sau vizitarea Muzeului Palazzo dei Conservatori (muzeele capitoline), istorie şi colecţii de artă. Cazare in Roma, hotel 3*.

Ziua 4. Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru shoping sau optional excursie la Castel Gandolfo. Aflate la cca 30 de kilometri de Roma, Grădinile Pontificale de la Castel Gandolfo au fost deschise publicului de papa Francisc în 2014. De la deschiderea lor, Grădinile Pontificale au ajuns la circa o sută de mii de vizitatori pe an. Reşedinţa pontificală de la Castel Gandolfo a devenit proprietate a Vaticanului în 1596, cele mai importante lucrări de modernizare făcându-se în anii '30 ai secolului trecut, în timpul pontificatului papei Pius al XI-lea.  

După lunga perioadă de izolare, cauzată de pandemia de coronavirus, vizitatorii se pot în sfârșit bucura de o lungă plimbare printre alei de trandafiri, azalee și alte numeroase flori, umplându-și privirea de verde și de lumină. Plimbarea poate fi făcută pe jos sau la bordul unui microbuz electric.

De asemenea, vizitatorii au posibilitatea de a vedea Palatul Apostolic, cu apartamentul pontifical. Situată la o altitudine de 426 de metri, proprietatea pontificală oferă nu doar frumuseţea necontaminată a naturii, cu lacul Albano şi cu pădurile din împrejurimi, dar asigură şi o şedere răcoroasă, care salvează de căldura care, la Roma, începe deja să-și intre în drepturi.

Ziua 5. Mic dejun si predarea camerelor. Cu metroul, ne vom deplasa în Ostia Antica, vechiul port de pe Tibru al Romei. Acoperit, în timp, de aluviunile nisipoase ale fluviului, arhelogii au reuşit să-l dezgroape uşor. Avem ocazia să vedem un oraş roman antic, cu case de locuit, taverne, depozite, temple, terme, chiar şi staţia de pompieri, vestigii păstrate în condiţii excepţionale. Apoi, în funcţie de ora plecării, timp liber în Roma sau întâlnire cu ghidul şi plecare la aeroport. Întoacere în ţară.NOTĂ:
Tariful este valabil pentru grup de 20 persoane. In cazul neintrunirii grupului, tariful se recaculeaza sau excursia se amana.
Agentia isi rezerva dreptul de a face modificari asupra programului, (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.
Datorita dinamicitatii domeniului, disponibilitatea ofertelor se poate modifica de la un moment la altul.
Oferta de pret si disponibilitate este limitata si se supune unor conditii speciale de rezervare si confirmare. Oferta se poate personaliza si adapta oricaror cerinte/exigente individuale, la cererea turistului, cu recalcularea preturilor si schimbarea datelor de calatorie.
Pentru disponibilitate si tarife in timp real, puteti verifica pe e-mail sau telefon!

Servicii incluse

- bilet de avion Bucuresti - Roma si retur
- taxe de aeroport
- bagaj de mana
- transfer aeroport - hotel - aeroport
- cazare 4 nopti la hotel de 3* (zona Gara Termini)
- mic dejun
- ghid si insotitor din partea agentiei

Servicii neincluse

- intrari la obiective turistice
- celelalte mese pranz si cina
- ghizi locali
- transport local Roma (transferuri la obiective turistice), se va efectua cu transportul in comun

Transport

Transport cu avionul Bucuresti - Roma si retur

Preturi


Sign In