Vacanta exotica de 10 nopti - Revelion in Zanzibar

Descriere oferta

Hai cu noi sa petreci un Revelion exotic in Zanzibar!

O excursie în Zanzibar este o aventură pe tărâm exotic și misterios. Plajele cu nisip alb, palmierii exotici și apa turcoaz fac din Zanzibar un paradis încă nealterat de modernitate și globalizare. Dar Zanzibar nu este doar despre peisaje exotice, ci este și un paradis al experiențelor și al trăirilor, al gusturilor și al aromelor.
Haideți alături de noi să petrecem Revelionul in Zanzibar!PROGRAM:

Ziua 1 | 27.12.2023 | Bucuresti - Dubai
Ne intâlnim pe aeroport, ne cunoaștem și pornim în Aventura zanzibareza zbor Otopeni – Dubai – Zanzibar cu escala in Dubai cu compania Fly Dubai.

Ziua 2 | 28.12.2023 | Dubai - Zanzibar
Ajungem in Zanzibar si indeplinim toate procedurile vamale, avem transfer cu autocarul de la aeroport spre hotel, unde vom face check in-ul pentru urmatoarele 10 nopti. Timp liber sa ne relaxam si sa ne obisnuim cu atmosfera exotica din Zanzibar.

Ziua 3 | 29.12.2023 | Vizita la Cheetah’s Rock– Sanctuarul de animale pe cale de dispariție
Azi mergem să facem cunoștință cu animalele pe cale de dispariție. Si aici, la Cheetah s Rock, aceasta este menirea principală. 2014 este anul în care avocata de origine germană, Jenny a deschis acest sanctuar în Zanzibar pentru a proteja animalele pe cale de dispariție, animale pe care le-a salvat de pe piața neagră. Fiecare animal are o poveste, tristă, în spate. Azi însă au șansa de a trăi într-un loc în care sunt îngrijiți și iubiți. Jenny a creat un loc în care animalele sunt protejate de armata statului zanzibarez 24/7 și unde cei interesați pot intra în universul acestor animale. Vizita începe prin a face cunoștintă cu cele mai frumoase maimuțele din Zanzibar – Babybush care au fost aduși la sanctuary fie răniți în accidente de mașină, fie de proprietarii hotelurilor, exasperați de acești master-hoți de fructe. Continuăm cu spectacolul oferit de jucăușa și inteligenta zebra Chaka, care ne oferă trandafiri și ne iubește necondiționat. Apoi, îl cunoaștem pe Aslan, leul alb de peste 300kg, căruia îi place să fie hrănit de oaspeți.

Cele mai triste povești sunt cele ale panterei care a fost cumpărată de pe Facebook după ce stăpânul ei a pus-o la vanzare, și ale celor 100 de broaște testoase care au fost găsite într-un cargo pe aeroportul din Dubai – o specie pe cale de dispariție. Iar la final, îi cunoaștem pe gheparzii din sanctuar care vin să ne dea binețe și să se joace puțin cu noi.

Excursia durează o jumătate de zi. Turiști pot rezerva doar online, direct pe site-ul Cheetah's Rock o astfel de experiență.
Transportul de la hotel până la sanctuar și retur este inclus în preț.

Cei care nu doresc să vină în această opțională se pot relaxa la plajă.

Ziua 4 | 30.12.2023 | Snorkel la Mnemba – insula privată a lui Bil Gates.
Excursia la Mnemba este de o jumătate de zi, dar este specataculoasă! Aruncată parcă în ocean, într-un albastru turcoaz, care ți se va lipi de retina și de suflet, Mnemba este mică insulă privată, ce-ți taie răsuflarea. Încă o dată, natura ne arată căt este de perfectă și de frumoasă. Aici, este unul dintre cele mai frumoase recifuri de corali din lume.

Dacă suntem norocoși, vom face cunoștintă cu o familie de delfini care vine aici să se hrănească sau cu broaște țestoase. Ce vă garantez, este că aici snorkeling-ul este printre cele mai frumoase. Iar după ce ne bălăcim prin apă, este timpul să ne relaxăm. În funcție de flux-reflux…. Aici se formează un banc de nisip pe care bărcile pot acosta. Așa că noi turiștii suntem răsfățați cu fructe, cu un nisip fin pe care ne putem întinde la plajă și cu un peisaj divin pentru poze incredibile de Instagram.

Atenție! În funcție de nivelul apei căpitanul poate decide să modifice ordinea opririlor în această excursie zilnică. Cei care nu doresc să vină în această opțională se pot relaxa la plajă.

Ziua 5 | 31.12.2023 | Ferma de mirodenii (Spice Tour) și Nungwi beach
Ziua de azi este una plină de amuzament, distracție și relaxare. Plecăm de dimineață de la hotel, și mergem către ferma de mirodenii. Sandu și pe Săndel, care ne-au plimbat prin fermă și care într-o combinație delicioasă de rom-engleză ne-au arătat de ce Zanzibarul este denumită insula condimentelor.  Acest tur este o plimbare pe jos într-o fermă de mirodenii (shamba). În timpul vizitei veți vedea cum cresc sau sunt cultivate mirodeniile, ierburile și fructele exotice. Ghidul ne va descrie cum pot fi folosite culturile. Veți mirosi și gusta mirodenii, ierburi și fructe tropicale precum cuișoare, lemongrass, nucșoară, scorțișoară, turmeric, vanilie, nucă de cocos, papaya, chili, piper negru, jackfruit, cardamom, manioc și portocale.

După vizita la Spice farm, plecăm spre una dintre cele mai frumoase plaje din Zanzibar Nungwi. La Mama Mia putem lua prânzul (pe cont propriu), și este musai să mâncăm cel mai bun cheesecake cu fructul pasiunii și să ne bucurăm de priveliștea apei turcoaz.

Aici este un loc tare bun de shopping, căci veți găsi multe lucruri traditionale: haine, tablouri, brățari, statuete, magneți etc.

Și dacă tot am ajuns aici, stăm până la apus. Căci apusurile de aici sunt printre cele mai frumoase. Soare apune în oceanul Indian, deasupra Tanzaniei, pe ocean aluncă liniștie dhow-urile cu pânzele în vânt, iar pe plajă masaii se plimbă pentru a face poze cu turiștii la apus. Localnicii se bucură de apă și de apus. Intrăm și noi în această atmosferă – Hakuna Matata.

Cei care nu doresc să vină în această opțională se pot relaxa la plajă.

Seara, petrecere de Revelion. Noaptea dintre ani o sarbatorim in atmosfera exotica a Zanzibarului.

Ziua 6 | 01.01.2024 | Relaxare – timp liber in Zanzibar
Aceasta zi o avem pentru relaxare. Ne odihnim dupa noaptea de Revelion. Timp liber pentru plaja.

Ziua 7 | 02.01.2024 | Excursie la Stone Town și Prison Island
Azi facem o excursie în mai multe universuri. Mergem în lumea de acum 2-3 sute de ani, pe vremea în care comerțul cu sclavi domnea pe aceste meleaguri, hai să intrăm în lumea condimentelor și a pietelor tematice.
Excursia începe cu o vizită în piață. Ca orice piață arabă, este împărțită pe categorii: piața de pește, piața de pui, piața de condimente, piața de fructe, piața de legume etc. Spectacolul este la toate nivelurile și simțurile sunt activate la maximum. Mirosurile sunt pregnante și înțepătoare, culorile vii, agitația este la ea acasă. Aglomerația pe străduțele înguste este naturală. Welcome to Stone Town!
De aici, întrăm în istoria Stone Town. Azi, în patrimoniul UNESCO deoarece este construit din piatră / rocă din ocean, orașul vechi este identic ca acum 200 de ani. A rămas neschimbat. Iar ceea ce domină în continuare în oraș este măreția bogătașilor evidențiată prin ușile masive de lemn. Aceste uși arătau statutul și proveniența proprietarilor – negustori de sclavi sau de condimente.

În treacăt, vedem Vechiul Fort Arab, Moscheea, Madrasa și ajungem la Muzeul Sclavilor. Aici, este o poveste sumbră și delicată pe care este greu să o asimilăm. Aflăm cum sclavii erau aduși, inspectați, ținuți 3 zile doar cu apă și apoi cei care supraviețuiau erau vânduți mai departe.

La prânz, mergem să mâncăm la restaurantul de pe terasa hotelului Maru Maru - locul perfect pentru a avea un prânz relaxant. După prânz, plecăm pe dhow către Prison Island. Prison Island este de fapt o insulă care a fost folosită ca un loc în care se carantinau sclavii înainte de a fi aduși în Stone Town. Azi, din acestă utilizare malefică au rămas doar clădirile abandoante și broaștele țestoase uriașe care au fost interzise din orașul Stone Town.

Ne întoarcem în Stone Town și vom vedea apusul de la Africa House. Tot aici vom vedea acrobațiile pe care le fac copii din Stone Town când se aruncă în apă de pe ziduri, la apus.
Cina o vom lua fie pe terasa de la Beach House, fie pentru cei mai curajoși în Piața de noapte. Apoi, ne întoarcem către hotel.

Cei care nu doresc să vină în această opțională se pot relaxa la plajă.

Ziua 8 | 03.01.2024 | Excursie la Jozani Forrest, Paje Beach și Kae Funk Beach
Azi este despre NATURĂ și HAKUNA MATATA. Dimineața plecăm către vestita pădure tropicală Jozani Forest. Aici vom face cunostință cu o specie endemică de maimuțe roșii. O să le vedem prin copaci și o să ne amuzăm de poznele pe care le fac, alergându-se printre crengilor copacilor. Plimbarea va continua printr-o pădure de mangrove, unde vom vedea crabi roșii.

Lăsăm în urmă pădurea de mangrove și plecăm la Paje – una dintre cele mai spectaculoase plaje din Zanzibar. Azi, Paje este celebră pentru iubitorii de Kite surfing și pentru restaurantele și terasele care sunt pe malul ocenului și ofera priveliști greu de uitat. 
După ce facem câteva poze, care vor ajunge cu siguranță pe Feed-ul de Instagram, mergem să luăm prânzul la celebrul restaurant italian The Rock, Zanzibar. Îl știti din poze. Acela cocțat pe o stâncă în Mijlocul Oceanului Indian și care în funcție de flux-reflux este fie în ocean, fie pe plajă. Dacă nu vreți să luați prânzul la The Rock, puteți mânca la restaurantul de lângă – UPENDO. Vă asigur că și de aici, priveliștea este spectaculoasă. Totuși pentru pânzul de azi, este musai să rezervați o masa cu mult înainte, indifferent de restaurantul pe care îl alegeți. Atenție! Pentru accesul la The Rock se face doar cu rezervare în prealabil (10 USD), iar alocarea locurilor la mese se face de catre 
restaurant, nu există garanția de a mânca pe terasă sau în interior.
Acum că am mâncat, e timpul să ne distrăm. Și după-amiaza o vom petrece la Kae FuNk – plaja hipiotă din Michamvi unde, toate grijile dispar și vibe-ul de Hakuna Matata este la el acasă. Stăm să vedem un apus romantic pe plajă, apoi, dansăm pe melodii africane în jurul unui imens foc de tabără pe plajă. Ora de plecare este stabilită de momentul în care se termină distracția pe plajă.

Cei care nu doresc să vină în această opțională se pot relaxa la plajă.

Ziua 9 | 04.01.2024 | Safari Blue – Atoll-ul din mijlocul oceanului, snorkel, prânz cu fructe de mare
Azi, iar plecăm de dimineață în excursia Blue Safari. Pentru a porni pe mare, trebuie să ajungem în cealaltă parte de insulă, adică în Fumba. Ne punem papucii de apă, băgăm telefoanele în husele de apă și mergem către bărcile tradiționale zanzibareze - dhow-uri. Atenție! În funcție de nivelul apei căpitanul poate decide să modifice ordinea opririlor în această excursie zilnică.
Ne urcăm în dhow-uri și începem drumul spre insula Kwale. Însă, până să ajungem acolo, avem în drum un atoll (un munte de nisip format pe fundul oceanului, care apare sau dispare in funcție de flux si reflux). Vizita pe atoll este o experiență inedită. Așa că vom petrece aici cam 2 ore. Vom mergem pe fundul oceanului să vedem vietățile marine sau putem sta la plajă sau putem înota, până ce ghizii noștri ne pregătesc un platou cu fructe – yummy-yummy.
Soarele deja dogorește, așa că e timpul să mergem la snorkeling. Reciful de aici este foarte frumos, așa că pregătiți-vă să aveți parte de un spectacol de culoare în apele oceanului Indian.

De aici, mergem în Laguna insulei Kwale unde vom vedea o alta culoare incredibilă a oceanului – verde smarald. Acum că ne-am bălăcit destul și ni s-a facut foame, mergem să luăm prânzul tradițional cu fructe de mare și pește (este și non sea food), pregătit pe insula Kwale de localnici. Ultima parte a excursiei este despre relaxare. Fie ne relaxăm pe plajă, fie mergem la cumpărături, fie mergem să vedem cel mai mare Baobab al insulei.
În jur de ora 15:30 ne urcăm pe dhow ca să ne întoarcem la tărm purtați de briza oceanului.

Cei care nu doresc să vină în această opțională se pot relaxa la plajă.

Ziua 10 | 05.01.2024 | Kenduwa Rocks – Cea mai frumoasă plajă de pe insulă
Ultima excursie opțională, este Pole Pole. Azi nu mai avem de vizitat nimic, de umblat între obiective turistice. Azi doar ne bucurăm de albastru turcoaz al oceanului, de plaja cu nisip fin și alb de la Kenduwa. La prânz sau seara putem mânca fie în complexul de la Kenduwa Rocks, fie la Natural Villa – unde master Cheful Alex pregătește niște farfurii de excepție.

Seara nu putem pleca înainte de apus, căci aici apusurile sunt spectaculoase. Apusul îl putem vedea de pe plajă sau de pe croazieră. Seara, la apus, dhow-urile pleacă pe ocean cu muzicanți care ne cântă muzică zanzibareză la instrumente tradiționale, mâncăm fructe și facem o petrecere pe vas în lumina difuză a apusului.

Ziua 10 | 06.01.2024 | Zanzibar - timp liber
Astazi aveti timp liber la dispozitie pentru plaja si relaxare.

Ziua 11 | 07.01.2024 | Zanzibar – Bucuresti
Azi avem timp liber la dispozitie, iar dupa amiaza facem transferul catre aeroport pentru a ne imbarca in cursa aeriana spre Bucuresti cu escala in Dubai.Informații Importante:
- numarul minim de persoane pentru realizarea programului este de 15 persoane. In cazul in care grupul nu se formeaza, programul se anuleaza sau se reprogrameaza.
- numarul maxim de persoane este de 26 persoane.
- supliment camera single = 450 euro
- copilul pana in 12 ani cazat in camera cu 2 adulti beneficiaza de reducere = 150 euro

Tariful pachetului excursiilor optionale este valabil pentru grup de 20 persoane. În cazul neÎntrunirii grupului, tariful se recaculează.

Chiar dacă aceste excursii se organizează ca să întrăm puțin în lumea animalelor, animalele din Zanzibar și din Oceanul Indian sunt libere și migrează unde vor ele. Apar și dispar când vor ele, nimeni nu poate garanta că le veți vedea 100% sau de aproape. Pentru că așa este natura, nu suntem la ZOO sau la Circ. Dar există o mica șansă să nu le puteți vedea, pe care v-o asumați.

Vremea nu poate fi controlată, iar in Zanzibar vremea este schimbatoare. Așa că putem avea parte de zile în care plouă câteva minute (30-40 de min – shower) după care apare soarele imediat. La fel putem avea parte de cer înnorat la apus.

*orele din program sunt aproximative si se pot modifica in funcție factori externi (trafic,accidente pe drum, timp de așteptare la intrarea in obiective etc) și de dinamica noastră ca si grup. Noi vom încerca să le respectam întru totul pe cât posibil.

In cazul în care excursiile zilnice se vor modifica din aceste motive, ne vom asigura ca TOATE obictivele vor fi realizate până la plecarea din Zanzibar.

În orice parte a insulei Zanzibar ai avea aranjată cazarea, toate excursiile opționale cuprind transportul de la hotel la locul de plecare în tururi / barcă, iar de cele mai multe ori acest timp înseamnă o oră, uneori două ore pe drum. Acest timp de deplasare cu autobuzul sau microbuzul este luat în considerare în calculul timpului alocat excursiei (dacă ai excursie full day – de obicei asta înseamnă minim 8 ore – rețineți că jumătate din acest timp va fi alocat transportului de la / la hotel, cu barca, între obiectivele turistice etc).

Accesul la The Rock se face doar cu rezervare în prealabil (10 USD - nerambursabili), iar alocarea locurilor la mese se face de către personalul restaurantului, nu există garanția de a mânca pe terasă sau în interior.

Inainte de plecare, va rugam sa verificati condițiile de intrare în Zanzibar accesand linkul: https://www.mae.ro/travel-conditions/30675 sau linkul https://www.mae.ro/node/53401*Agentia nu isi asuma raspunderea pentru deciziile organelor de control de la punctele de trecere a frontierei romane sau straine, in pofida respectarii conditiilor de iesire din Romania, respectiv intrare in alte state, prevazute de legislatia in vigoare.
Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite, etc, nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.
*Eventualele reclamatii referitoare la excursiile optionale se fac direct la locul destinatiei, agentia noastra nefiind implicata in organizarea sau buna desfasurare a acestora;
*Turistii au obligatia de a achita taxele suplimentare anuntate inainte de inceperea programului turistic, in cazul in care acestea vor aparea ca urmare a majorarii taxelor de aeroport, a taxelor de combustibil anuntate de compania aeriana transportatoare, a ratei de schimb euro/dolar. 
*Compania aviatica fara a cere acordul agentiei de turism care deruleaza programul turistic, are dreptul de a modifica orele de zbor! Prin urmare, agentia nu este raspunzatoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea inscrisa in programul excursiei. Pentru aceste intarzieri, compania aeriana este obligat sa asiste turistii conform regulamentului parlamentului european nr. 261/04. Orice problema privind operarea zborului si actiunile adiacente acestuia intra sub competenta transportatorului, biletul de avion reprezentand contractul intre pasager si compania aviatica.
*In cazul deteriorarii sau pierderii bagajelor in timpul dinaintea zborului, zborului efectiv si dupa incheierea acestuia, compania aviatica este singura raspunzatoare si raspunde in fata pasagerilor conform regulamentarilor EU 2027/97 si amendamentului 889/02.
*Agentia organizatoare poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 20 zile inainte de data plecarii.

Imagini unitate cazare

Servicii incluse

- Transport avion Bucuresti - Zanzibar si retur
- Taxe de aeroport si de serviciu
- Bagaj de mana 7 kg
- Bagaj de cala 20 kg
- 10 nopti cazare la Hotel La Isla Bonita Zanzibar Beach Resort 4*
- Mic dejun inclus
- Însoțitor de grup vorbitor de limba romana
- Transferuri aeroport - hotel - aeroport

Servicii neincluse

- alte cheltuieli personale (de ex. souveniruri)
- asigurare medicala si Storno (recomandata)
- supliment single = 450 euro

Excursii optionale

ZANZIBAR:
Pachet 1: 160 eur/ pers
1. Excursie de jumatate de zi la Cheetah’s Rock – transfer și vizita în sanctuar incluse.

Pachet 2: 200 Eur/pers
1. excursie de o jumătate de zi la delfini și snorkel la Mnemba;
2. excursie de 1 zi la mirodenii și Nungwi beach;
3. excursie de 1 zi la Stone Town și Prison Island;
4. excursie de 1 zi la Jozani Forrest, Paje Beach și Kae Funk Beach;
5. excursie de 1 zi blue safari cu snorkel, prânz cu fructe de mare.
6. excursie de 1 zi la Kenduwa Rock cu croazieră la apus

Informatii despre transport

Transport avion Bucuresti - Zanzibar si retur (escala in Dubai)

ORAR DE ZBOR (informativ - poate suferi modificari)
OTP 14.35 - DXB 21.30 / DXB 00.30 - ZNZ 05.00
ZNZ 22.20 - DXB 04.55 / DXB 10.00 - OTP 13.35

Preturi


Sign In