Circuit de 8 zile in TURCIA - ISTANBUL - ANTALYA

Descriere oferta

Marea albastra, apa limpede precum cristalul și orașele pitoresti îmbinate cu fascinanta cultura orientala va vor imprima o multitudine de amintiri de neuitat. Aceasta regiune scaldata de soare timp de 300 de zile pe an, este un paradis pentru cei ce aprecieaza frumusețile naturii, dar și pentru cei ce doresc sa se bucure de partea istorica și culturala a locului.

Atracțiile circuituluiIstanbul, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, Bosforul, Troia, Kusadasi, Efes, Antalya.

PROGRAMUL CIRCUITULUI:
ZIUA 1 - Sosire în Istanbul
Veți fi întâmpinați la sosire de catre ghidul dumneavoastra, care vă va conduce apoi la hotel, unde veți avea parte de o primire calduroasa și de bauturi racoritoare. Veți înnopta în Istanbul.

ZIUA 2 - Istanbul – de neuitat – o metropola magica
Dimineața, dupa micul-dejun , veți vizita fostul hipodrom , cândva locul de întâlnire al oamenilor, unde se puteau admira cele 3 monumente onorifice ale vechii Antichitați. Mai târziu vom vizita Moscheea Albastra, cel mai important loc sfânt al Islamului. Mai apoi, vom continua catre Palatul Topkapi, situat pe vârful Seraglio, unul dintre cele 7 dealuri ale Istanbulului, atat între golful Cornul de Aur, Bosfor și Marea Marmara. De secole, aici a fost reședința oficiala a sultanilor, o imagine reprezentativa a bogațiilor impresionante ale dinastiei Otomane. Vom vizita Bazarul Egiptean, cunoscut și ca Bazarul Condimentelor care este situat în partea de nord a orașului și e plin de culori și parfumuri orientale. Înnoptam în Istanbul.

ZIUA 3 - O calatorie fascinanta cu barca pe Bosfor (Opțional) – Troia – Ayvalik
Micul-dejun la hotel, iar apoi veți porni într-o calatorie fascinanta cu barca pe Bosfor (excursie opționala – 30 €/persoana). Distanța dintre cele 2 maluri care separa Europa de Asia sunt dominate de o comuniune armonioasa între prezent și trecut, de o frumusețe extraordinara. Pe durata croazierei, veți descoperi multe fațade pitorești, fortarețe și palate. Vom continua catre Canakkale pâna la celebra locație din “Iliada-Troia” a lui Homer . Vom vizita locuri încarcate de mister și istorie, locul unde a luat naștere Razboiul Troian și legendarii eroi din “Iliada” și „Odiseea”. Troia a fost cunoscuta ca fiind o locație încarcata de mituri fictive, pâna când germanul Heinrich Schliemann, în sec. 19 , a început o serie de excavari arheologice in aceasta zona. Astfel, în zilele noastre putem vedea zidurile vechii cetați alaturi de turnurile, templele și sanctuarele care au fost ascunse de ochii lumii timp de mai multe secole. Ne vom îndrepta catre Ayvalik unde vom și înnopta.

ZIUA 4 - Pergamum – Kusadasi
Excursie de-a lungul coastei catre Pergamum . Vom merge spre Acropolis pentru a vedea printre altele: cel mai abrupt teatru din Antichitate, Altarul lui Zeus, temple și ramașițe ale faimoasei biblioteci din Pergamum. A fost cea mai mare la timpul ei, alaturi de cea din Alexandria. Este de asemenea locul unde pergamentul a fost inventat. Vom continua spre Kusadasi unde vom și înnopta.

ZIUA 5 - Efes – “Castelul de bumbac“ Pamukkale
Astazi vom vizita Efes, unul dintre cele mai mari sit-uri arheologice din lume. Starea de conservare a vechiului oraș este în stare foarte buna. Istoria locului așteapta sa fie explorata de catre dvs: piața veche (agora), templul lui Domițian sau altare dedicate nimfelor, izvoare termale, teatrul spațios (printre cele mai mari teatre, cu o capacitate de 25.000 locuri), aleea de marmura Arcadia și Biblioteca Celsus. Mai apoi, calatorim prin magnifica vale Maander catre Pamukkale, numit și „Castelul de Bumbac”. Terasele albe-ca-zapada au fost create prin depunerea în timp a sedimentelor izvoarelor termale. Acestui spectacol fascinant al naturii i-a fost atribuita o sursa de puteri tamaduitoare înca din vechile timpuri. Veți avea posibilitatea de a face o baie termala la hotel. Vom înnopta în Pamukkale.

ZIUA 6 - Hierapolis – Antalya
Magnificul oraș Hierapolis își are originile de pe vremea Imperiului Roman și se regasește în partea superioara a teraselor de “bumbac”. Printre obiective putem enumera Templul lui Apollo, care dateaza din secolul 3 î.Hr. Teatrul Roman este somptuos împreuna cu ale sale 50 de trepte travertine. Excursia continua prin peisajul splendid al Munților Taurus, înapoi spre Antalya. Este inclusa și o vizita la o țesatorie unde veți cunoaște întregul process de fabricație al covoarelor (începând cu producerea materialelor prime: bumbac, matase și lâna, pâna la țeserea produsului finit). Vom petrece 2 nopți în Antalya.

ZIUA 7 - Antalya – Karpuzkaldiran
Astazi veți vizita Antalya, unul dintre cele mai frumoase orașe de pe Riviera Turceasca. Protejat de peisajul montan magnific al Munților Taurus, aici prospera o vegetație bogata. Unul din obiectivele turistice spectaculoase din Antalya este și Cascada Karpuzkaldiran cea mai mare din zona, cu o înalțime de 25 de metri fața de nivelul Marii Mediterane.

ZIUA 8 - Zborul de întoarcere acasa
În funcție de ora de plecare, autobuzul va va duce la aeroport și veți porni în drumul spre casa.

INFORMAȚII IMPORTANTE:
Pentru a călători este necesar un pașaport valabil timp de 6 luni de la data întoarcerii.
Vă recomandăm să cumparați programele opționale la momentul rezervării, prețul poate sa difere la fața locului.
Agenția organizatoare, ghidul sau însoțitorul de grup poate efectua modificări asupra programului (schimbări de ore, modificarea ordinii desfășurării acestuia), fără a afecta însa structura serviciilor efectuându-l astfel în totalitate.

COD: CDDPREM

Servicii incluse

- Bilet de avion dus-intors
- Taxe de aeroport
- Bagaj de cala
- Bagaj de mana
- Transfer aeroport-hotel-aeroport
- Cazare hoteluri 3*, 4*, 5*
- Mic dejun tip bufet
- Asistenta ghid turistic vorbitor de limba romana
- Circuit conform program

Servicii neincluse

- Pachet special cu cină 7 seri, bilete de intrare cu ghid la excursiile menționate în program : 149 € / pers. (se ofera la cerere)
- Asigurare medicala si de bagaje (recomandata - se ofera la cerere)
- Suprataxă pentru camera single: 150 €/pers.

Excursii optionale

- Pachet special cu cină 7 seri, bilete de intrare cu ghid la excursiile menționate în program: 149 € / pers.
- Asigurare medicala si de bagaje: 10 € / pers
- Suprataxă pentru camera single: 150 €/pers.

Transport

Plecare cu avionul din Bucuresti

Preturi

27.03.2020 - 03.04.2020 354 EUR
03.04.2020 - 10.04.2020 384 EUR
10.04.2020 - 17.04.2020 404 EUR
17.04.2020 - 24.04.2020 424 EUR
24.04.2020 - 01.05.2020 424 EUR
16.10.2020 - 23.10.2020 454 EUR
23.10.2020 - 30.10.2020 434 EUR
30.10.2020 - 06.11.2020 404 EUR
06.11.2020 - 13.11.2020 384 EUR
13.11.2020 - 20.11.2020 354 EUR

Sign In