Circuit de 6 zile in Grecia

Descriere oferta

Grecia, destinatie turistica plina de farmec. Vestigiile culturilor minoica si miceniana, greaca si bizantina si, mai presus de toate, oamenii, grecii insisi, cu individualismul lor distinct si cu dragostea lor nemarginita de viata, fac fiecare vacanta in Grecia memorabila. Grecia este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Europa. Istoria culturala bogata a Antichitatii, dar si soarele, nisipul si marea atrag vizitatori intelectuali si pasionati de arta, dar si turisti iubitori de soare si sejururi prelungite.


Itinerariu:


Traseu : Pitesti -Giurgiu – Ruse – Sofia – Slonic - Pelion - Volos - Salonic – Paralia - Pitesti

04.09.2023 - Plecare la ora 17:00 din Pitesti spre insorita Grecie – regiunea Volos – din Thessalia, la poalele muntelui Pelion

Ziua 1 05.09.2023

Se ajunge in Pelion. Dupa cazare timp liber pentru plaja sau plimbare prin oras. Acomidarea cu statiunea.

Se spune ca in Pelion muntele saruta marea Egee. Muntele Pelion, este cunoscut drept și Muntele Centaurului Dupa cazare timp liber.

Cazare in Pelion la hotel 2*

Zilele 2, 3 si 4 - 06-09.09.2023

Dupa micul dejun unii turisti vor face plaja, altii vor alege contra cost excursii individuale, organizate local in jurul orasului: Mocanita “ Mautzauris “, insula Skiatos, Volos, plimbare cu salupa pe coasta Marii Egee.etc.

Agios Ioannis Pelion este o plajă de nisip extrem de frumoasă pe partea de nord a Pelionului. Copacii și apele fabuloase care se combină împreună formează un peisaj de vis, dând locului un ton magic. Frumoasele si marile plaje premiate cu steag albastru, este principalul motiv pentru dezvoltarea turistică semnificativă a localității.

Agios Ioannis și Papa Nero, 2 plaje aflate una lângă cealaltă, legate de o zonă de promenadă asfaltată și cu un pod peste râul care se varsă în mare sunt plaje largi, amenajate cu șezlonguri. Există și destule taverne dar și mici supermarket-uri pentru a lua masa si pentru a cumpara diverse.

Muntele Pelion este presărat cu 24 de sate pitorești, urcate pe pantele sale, printre livezile de castani, măslini, meri, piersici și peri.

Din Pelion te poti plimba pe “Simeringul “ grecesc, cu o macanita numita “Mautzauris”, care circula pe una dintre cele mai inguste sine din lume.

Ziua 5 - 10.09.2023

Dupa 5 zile vom parasi cu regret plajele frumoase al Pelionului , indreptandu-ne spre o alta zona la fel de interesanta a marii Egee – Paralia .

Agentia ofera ca bonus o oprire in statiunea Volos. Volos este al treilea cel mai mare port din Grecia, cu deschidere la Golful Pagasitikos. Ce nu stiu insa multi este ca orasul este unul dintre cele mai frumoase si atragatoare orase din Grecia, un loc bogat, ce se bucura de o arhitectura grandioasa, numeroase obiective turistice si biserici absolut incantatoare.

Vom avea la dispozitie 2 ore pentru a face un tur pietonal.

De aici vom pleca spre Salonic, al doilea cel mai mare oraș din Grecia, o metropolă splendidă unde turiștii au șansa să ia contact direct cu frumoasa viața a grecilor. Cu aproximativ un milion de locuitori, Salonic este considerat a fi capitala culturală a Greciei renumit fiind pentru festivalurile sale, evenimentele pline de veselie, dar și pentru viața vibrantă și plină de energie. Salonic este un oraș cu o istorie ce continuă de 3000 de ani încoace, trecutul bizantin, otoman și cel evreiesc domină și astăzi. Vom ramane in Salonic aproximativ 2 ore pentru a putea servi si masa de pranz in atragatoarele terase ale orasului si pentru poze cu Marea Egee de pe faleza cu Turnul Alb - simbolul Salonicului

Ne continuam drumul spre Paralia pentru shoping si cazare.

Ziua 6 – 11.09.2023

Mic dejun si plecare spre casa


Conditiin de plata : Avans 100 euro/pers la inscriere pana la 01 aprilie 2023. Avansul este nereturnabil in cazul constituirii grupului.

Diferenta  cu 30 zile inanite de  plecare.

Locurile din autocar se vor repartiza in functie de plata avansului

Daca inscrierea intervine  cu 45 zile inaintea plecarii, pachetul truristic se va achita integral.


Grup minim : 25 de persoane

Pretul este calculat pentru un grup de minim 30 de persoane . In conditiile in care nu se intruneste numarul minim de platitori, agentia isi rezerva dreptul de a majora pretul sau de a anula excursia


Important:

- Documentele necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport valabil
- Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.
- Situatii de forta majora si neprevazute
 cum ar fi : razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite, etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.
- Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii
 STORNO, valabila pentru situatii deosebite, demonstrate cu  acte doveditoarre, cum ar fi: imbolnaviri, deces, furtul/distrugerea pasaportului / cartii de identitate.

Servicii incluse

- transport cu autocar clasificat
- 5 nopti cazare cu mic dejun la hotel 2/3 * in Pelion
- 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 3 * in Paralia
- optional : la cerere se poare face si o seara greceasca
- insotitor grup din partea agentiei
- taxe parcari si taxe autostrazi

Servicii neincluse

- City taxes - 12 euro – se achita in agentie
- Asigurare medicala si asigurare storno ( recomandate )
- Intrarile la obiectivele turistice
- Excursile optinale vor fi alese personal de catre turisti si se vor achita la partenerii locali ,

Informatii despre transport

Transport autocar Bucuresti - Grecia si retur.

Preturi


Sign In