OFERTA PROMOTIONALA

Circuit de 5 zile - Ungaria in stil baroc

Descriere oferta

Ungaria este o destinație ideală pentru iubitorii de frumos, cultură, istorie și civilizație. Pentru cei care nu vor să se aventureze prea departe pentru a-și ”încărca bateriile”, dar și pentru aceia care vor să se regaleze cu faimoasa gastronomie maghiară si sa se lase impresionati de arhitectura in stil baroc.

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1 – 14.09.2022

Plecare din Bucuresti, spre Budapesta, la ora 22.00.

Ziua 2 - 15.09.2022

La sosirea în capitala Ungariei, vom face un tur panoramic al oraşului, pe principalele bulevarde centrale, cu opriri la Piaţa Eroilor, amenajată între anii 1896 şi 1906, cu ocazia sărbătorilor Mileniului, la Basilica Sfântul Ştefan, catedrala Budapestei, inaugurată de către împăratul Franz Josef la 1906, adevărată bijuterie de artă neorenascentistă, la impresionanta clădire a Parlamentului maghiar, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, şi la Citadelă, construită în 1851 la ordinul lui Franz Josef, pentru întemniţarea revoluţionarilor maghiari de la 1848, unde ni se oferă o spectaculoasă panoramă asupra capitalei maghiare şi a faimoaselor sale poduri peste Dunăre. După formalităţile de cazare, revenim în centrul Budapestei, pentru o plimbare pe dealul Castelului Buda, ca să admirăm eleganta Biserică Matyas, martor împietrit al furtunoase istorii a Budapestei, şi frumosul bastion al Pescarilor, monument emblematic al capitalei maghiare. Seara, sugerăm o croazieră cu cină, pe Dunăre, pentru a vedea cât de frumos sunt luminate clădirile simbol ale oraşului. La cina de pe vapor, delicioasele sarmale tradiţionale şi gustosul gulaş vor fi stropite cu faimosul vin de Tokaj. Cazare cu mic dejun la hotelul Budapest 3* sau similar.

ZIUA 3 - 16.09.2022

După servirea micului dejun, întreaga zi o dedicăm unor simboluri puternice ale barocului ungar, castelul Godollo şi oraşul istoric Eger. Fostul castel regal de la Godollo a fost ridicat, la jumătatea secolului al XVIII-lea, de către contele Antal Grassalkovich, prieten apropiat al Mariei Terezia şi unul dintre marii seniori maghiari. După anul 1841, când s-a stins linia masculină a familiei puternicilor conţi, castelul îşi schimbă stăpânii de mai multe ori, devenind, în 1867, proprietate a statului maghiar, care îl oferă în dar cuplului imperial şi regal Franz Josef şi Elisabeta, Sissi, cum este mult mai cunoscută Elisabeta, a dezvoltat o afecţiune aparte pentru castel şi frumosul său domeniu, unde suverana îşi formase o adevărată curte, unde regulile de fier ale etichetei habsburgice nu se aplicau.

Vechea reşedinţă princiară, considerată a fi cel mai important castel baroc al Ungariei, are şapte aripi, iar apartamentele sale au fost restaurate cu mare grijă, respectându-se, întocmai, trecutul. După vizitarea castelului, ne îmbarcăm în autocar şi pornim spre Eger, unul dintre cele mai frumoase oraşe maghiare şi simbol al patriotismului ungar, unde barocul ne zâmbeşte seducător la fiecare pas. Eger, situat la adăpostul pantelor blânde ale munţilor Bukk şi Matra, cu un climat favorabil viţei de vie, a fost cea mai nordică posesiune a Imperiului Otoman în Europa, martor al acelor timpuri fiind un minaret foarte bine conservat, pe care turiştii se grăbesc să-l fotografieze. Oraşul, una din perlele barocului maghiar, este străjuit de o impozantă fortăreaţă medievală, astăzi un muzeu foarte interesant, cu tuneluri subterane, unde, acum aproape 500 de ani, eroicul căpitan Istvan Dobo a s-a opus turcilor într-o luptă epică, la care au participat şi femeile oraşului. Vom admira, la pas, după vizitarea cetăţii, Basilica Eger, construită la 1836, Lyceum, una dintre cele mai vechi şcoli din Ungaria, din secolul XVIII, Palatul Arhiepiscopal, devenit muzeu în care sunt expuse magnifice exponate ecleziastice, precum potire, picturi valoroase şi veşminte vechi de secole, Casa Comitatului, Biserica Minoriţilor, un frumos exemplu de artă barocă, în care se găseşte, deasupra altarului, un superb tablou reprezentând pe Sfânta Fecioară şi Sfântul Anton de Padova, Biserica Franciscană, construită din resturile unei moschei, şi Palatul Marelui Prepozit, de asemenea, încântătoare realizări ale barocului maghiar. Timp liber şi întoarcere la Budapesta. Cazare cu mic dejun la hotel Budapest 3* sau similar.

ZIUA 4 - 17.09.2022

Mic dejun, apoi program liber în Budapesta. Sugerăm excursie opţională de-a lungul marelui cot al Dunării, până la Esztergom, trecând prin orăşelele istorice Szentendre şi Vişegrad. Szentendre, adevărat muzeu în aer liber, aşezare cosmopolită, locuită, la mijlocul anilor 1700, de unguri, sârbi, greci şi dalmaţi, cu aerul său romantic, dat de casele şi bisericile în stil baroc, dar şi de îngustele străduţe pitoreşti, a devenit, de la sfârşitul secolului XIX, un refugiu boem al artiştilor budapestani, plecaţi din vuietul şi agitaţia metropolei. Urmează Vişegrad, fostă capitală a regatului ungar şi reşedinţă de vară a lui Matei Corvin, una dintre cele mai populare figuri ale istoriei maghiare, orăşel vegheat de impunătoarele ruine ale fortăreţei cu acelaşi nume. În bătrâna cetate, care a adăpostit, pentru o perioadă de timp, coroana şi bijuteriile regale, s-au adunat, la 1335, regii Ungariei, Boemiei şi Poloniei, pentru a se alia împotriva Austriei. La Vişegrad, ne vom delecta cu un spectacol militar medieval (lupte cu săbii grele şi buzdugane, dar şi tras cu arcul), oferit de un grup de profesionişti ai reconstituirilor istorice, apoi vom savura un meniu medieval, la un restaurant din apropiere. La Esztergom, fost oraş ecleziastic, capitala bisericii catolice ungare şi sediul arhiepiscopului primat, locul unde a fost încoronat primul rege al Ungariei, Ştefan I, sanctificat după moartea sa, vom vizita impunătoarea catedrală Sfântul Adalbert, de unde se admiră panorama Dunării, acolo fluviul fiind graniţă între Ungaria şi Slovacia. Întoarcere la Budapesta şi cazare cu mic dejun la Hotel Budapest 3* sau similar.

ZIUA 5 - 18.09.2022 

Mic dejun şi întoarcerea în ţară.

IMPORTANT !!

Numar minim pentru efectuarea circuitului: 30 persoane.
Pentru un numar intre 20 si 25 persoane, se plateste un supliment de 20 euro/pers.

Locuri VIP : bancheta 2 si 3 din autocar, contra cost, 20 euro/pers.

Conditii de calatorie in Ungaria: NU sunt restrictii!

Va reamintim ca incheierea unei 
ASIGURARI STORNO de calatorie poate coperi pierderille financiare cauzate de anulare , inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV 2, contracarand efectul penalizarilor aplicate . Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie fianciara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2, este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei ( cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrtictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimetare de igiena si control a starii de sanatate, formalitati vamale )

Documentele necesare calatoriei : carte de identitate sau pasaport valabil.

Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard, va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi: razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.

Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO , valabila pentru situatii deosebite , demonstrate cu acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului /cartii de identitate.

Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul:www.politiadefrontiera.ro

Servicii incluse

- transport cu autocar clasificat
- 3 nopti cazare hotel Budapest 3* sau similar, conform clasificarii normelor locale
- mic dejun
- reprezentant al agentiei
- ghid turistic vorbitor de limba romana din partea agentiei

Servicii neincluse

- intrarile la obiectivele turistice
- masa de pranz
- asigurare medicala si asigurare storno (recomandate )
- cina cu petrecere la Crama Borkatakomba
- tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si pot suferi modificari;

Excursii optionale

- croaziera pe Dunare cu cina
- in ziua a patra , sugeram excursie optionala de-a lungul Marelui Cot al Dunarii pana la Esztergom – spectacol militar medieval cu meniu medieval
- detalii pentru excursiile optionale cat si achitarea lor se face in agentie

Transport

Transport autocar

Preturi

14.09.2022 - 18.09.2022  240  220 EUR

Sign In