OFERTA PROMOTIONALA

Circuit de 5 zile in Macedonia de Nord

Descriere oferta

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

ZIUA 1.

Plecare din Bucuresti spre Skopje, pe traseul Craiova-Calafat-Vidin-Niș. Oprire în Niș, unul dintre cele mai frumoase orașe din Serbia, locul de naștere al împăratului Constantin cel Mare, pentru a servi masa de prânz și a ne face siesta printr-o scurtă plimbare prin centrul istoric (Cetatea Niș, Turnul Craniilor, Piața Regele Milan). Sosire Skopje, capitala Macedoniei de Nord, și cazare in Skopje – hotel Karpos 4 * sau similar in Skopje.

ZIUA 2.

După servirea micului dejun, întreaga zi o dedicăm capitalei Macedoniei de Nord, iar turul pietonal al orașului îl vom face insoțiți de ghidul local. Vom admira Poarta Macedonia, grupurile statuare ale marilor figure din istoria țării, Piața Macedonia, cu imensa statuie a lui Alexandru Macedon și cea a împăratului Justinian, faimoasele poduri pietonale de pe Vardar (Podul de Piatră, Podul Artelor, Podul Civilizației Macedonene), vechiul bazar (inima orașului în vremea stăpânirii otomane), statuia regelui Filip al II-lea, fortăreața ridicată în vremea lui Justinian. Timp liber și cazare in Skopje – hotel Karpos 4 * sau similar in Skopje.

ZIUA 3.

După micul dejun, sugerăm excursie opțională în Kosovo (25 de euro), pentru a vizita o capodoperă a artei medievale sârbe, Mănăstirea Gracanica, ctitorie regală, ridicată în anul 1321, ce adăpostește fresce extrem de valoroase din secolele XIV și XVI. Apoi vom face un tur pietonal în Pristina, capitala țării. Piața Skanderbeg, Moscheea Fatih, Biblioteca Națională și catedrala catolică închinată Maicii Tereza. Întoarcere la Skopje și cazare in Skopje – hotel Karpos 4 * sau similar in Skopje.

ZIUA 4.

Micul dejun. Vă propunem o excursie opțională la Ohrid (35 de euro), supranumit Ierusalimul Balcanilor, fosta capitală a ţarului bulgar Samuel, leagăn al artei şi culturii slavone. Alături de ghidul local, la pas pe străzile înguste şi pietruite, cu aspect medieval, ale oraşului, vizităm vechea biserică Sfânta Sofia, ce adăposteşte fresce din secolul XII, impunătoarea fortăreaţă a ţarului Samuel, teatrul antic, Mănăstirea Sfântul Clement şi Biserica Sfântul Ioan Kaneo, ridicată pe un pinten stâncos, deasupra lacului Ohrid. Timp liber pentru shopping sau ne putem îmbarca pe micile și pitoreștile bărci cu motor de pe lac, ce fac scurte croaziere. Întoarcere la Skopje și cazare in Skopje – hotel Karpos 4 * sau similar in Skopje.

ZIUA 5.

După servirea micului dejun, ne îmbarcăm în autocar, pentru întoarcerea acasă, pe traseul Niș-Calafat-Craiova. Scurtă oprire pentru masa de prânz în pitorescul orășel sârbesc Zaiecear. Sosire la Pitești în jurul orei 19.00, în funcție de trafic și formalitățile vamale.

NOTA :

-Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

-In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.

-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camera superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard, va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

-Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,pandemii, etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.

-Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite, demonstrate cu acte doveditoarre, cum ar fi : imbolnaviri , deces, furtul/ distrugerea pasaportului / cartii de identitate.

-Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate. Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul: www.politiadefrontiera.roServicii incluse

- 4 nopti cazare cu mic dejun, conform normelor locale in Skopje – hotel Karpos 4* sau similar in Skopje
- Insotitor de grup din partea agentiei
- Ghid autorizat
- Transport cu autocar clasificat
- Taxe parcari si autostrazi

Servicii neincluse

- Ghizi locali 25 euro/persoana
- Intrarile la obiectivele turistice
- Masa de pranz si cina
- Asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandate)
- Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si pot suferi modificari;

Excursii optionale

- Ohrid – 35 euro/pers
- Kosovo- 25 euro/pers
Ambele pentru un numar de minim 20 turisti

Transport

Transport cu autocarul pe toata durata circuitului

Preturi

05.10.2022 - 09.10.2022  300  285 EUR

Sign In