Circuit de 15 zile în Japonia, Țara Soarelui Răsare

Descriere oferta

Te invităm să descoperim împreună Japonia în luna noiembrie și să ne bucurăm împreună de culoriile toamnei târzii!

Japonia este o destinație turistică superbă în toate anotimpurile, iar toamna nu face excepție. Această perioadă a anului aduce cu sine frumuseți naturale uimitoare, culori vibrante și festivaluri tradiționale care sărbătoresc recolta și cultura japoneză.

Una dintre cele mai frumoase priveliști din Japonia toamna este schimbarea culorii frunzelor, numită „koyo” în limba japoneză. De la sfârșitul lui septembrie și până în decembrie, pădurile și grădinile sunt pline de copaci cu frunze roșii, portocalii și galbene, iar parcurile și templele sunt locuri ideale pentru a admira această splendoare a naturii.

Printre cele mai populare destinații pentru a vedea schimbarea culorii frunzelor se numără Kyoto, care are o mulțime de temple și grădini unde se pot admira copacii înfloriți, și Nikko, care are un decor natural frumos înconjurat de munți și lacuri. De asemenea, Parcul Național de la Hakone, situat în apropierea Muntelui Fuji, este cunoscut pentru peisajele sale spectaculoase pe care le oferă toamna.

V-am trezit curiozitatea pentru a descoperi această țară minunată? Atunci haideți să vedem împreună ce ne poate oferi Japonia!

Itinerariu:

Ziua 1 (03.11.2023) - București – Doha

Ne întâlnim în aeroportul Otopeni la ora 14:30 pentru a ne îmbarca în avionul către Doha.

Ziua 2 (04.11.2023) – Doha - Tokyo

Aterizăm în Doha și avem escală de aproximativ 4 ore după care ne îmbarcăm în avionul către Tokio. Aterizăm în Tokio la 18:00, ora locală. Vom fi transferați către hotel Sotetsu Fresa Inn Kinshicho 3*. Seara o vom avea liberă pentru cină în oraș.

Ziua 3 (05.11.2023) – Tokyo

Dimineața devreme vom vizita piața de pește Tsukiji, recunoscută ca fiind una din cele mai mari piețe de pește din lume, manipulând peste 2000 tone de produse marine pe zi. Mic dejun în zona pieții, apoi tur de oraș cu ghid local: vom începe cu Asakusa unde vom vizita Templul Asakusa Kannon, grădina Palatului Imperial din Tokyo, Meiji Jinja, sanctuar sintoist închinat memoriei împăratului Meiji, bulevardul Ginza comparabil cu 5th Av. din New York.
Vom admira apoi una dintre cele mai spectaculoase priveliști, din Observatorul Metropolitan. De asemenea, vom face o croazieră de aproximativ o oră pe râul Sumida, prin districtul Asakusa, cel mai plin de culoare și de obiceiuri tradiționale.
Cazare la Sotetsu Fresa Inn Kinshicho 3*.

Ziua 4 (06.11.2023) – Tokyo – Hakone

Servim micul dejun și ne pregătim să părăsim Tokyo pentru a ne îndrepta către Hakone. Transportul se va face cu autocarul, iar bagajele mari de tip troler le vom lăsa la hotel și vor fi livrate la hotel în Kyoto printr-un curierat rapid. Vom pleca doar cu bagajul de mână în care trebuie să pregătim schimburi pentru 2 nopți.
Ajungem în Hakone și vizităm Pagoda Chureito, construită în 1963 ca parte a sanctuarului Arakura Sengen, are 5 etaje și se află în vârful unui munte oferind o priveliște spectaculoasă asupra muntelui Fuji.
Ne îndreptăm către centrul turistic muntele Fuji unde vom viziona un film în care vedem formarea muntelui Fuji precum și istoria să culturală și ceea ce reprezintă pentru japonezi.
Cazare la Hotel Dormy Inn Gotemnba 3*

Ziua 5 (07.11.2023) - Hakone - FujiQ - Hakone (opțional)

Astăzi vom avea timp liber în orașul Hakone pentru relaxare la băile termale sau pentru cei care vor să descarce adrenalină vă propunem o excursie opțională la parcul de distracții FujiQ.
FujiQ, este un parc de distracții situat în Fujiyoshida, deplasarea din Hakone o vom face cu trenul. Parcul este cunoscut pentru atracțiile sale extrem de intense și a fost numit regatul roller coasterelor .
Una dintre cele mai populare atracții ale parcului este Dodonpa, un carusel care atinge viteza maximă de 180 km/h în doar 1,8 secunde. Altă atracție faimoasă este Eejanaika, care este primul carusel de tipul 4th Dimension din lume, oferind pasagerilor senzații de rotație în toate direcțiile. În plus față de atracțiile de adrenalină, parcul dispune de o gamă largă de atracții pentru toate vârstele, inclusiv atracții acvatice, jocuri arcade și spectacole în aer liber. Parcul are, de asemenea, o serie de restaurante și magazine unde vizitatorii se pot relaxa și se pot bucura de mâncărurile și produsele locale.
După amiază ne întoarcem încarcați de adrenalină în Hakone.

Ziua 6 (08.11.2023) - Hakone – Kyoto

Servim micul dejun și vom face o scurtă oprire la Hakone Checkpoint pentru a admira Poarta Samurailor, care datează din perioada feudala Edo, apoi vom traversa Mishima Skywalk, cel mai lung pod suspendat pietonal din Japonia(400m), de unde în zilele senine poți admira Mt. Fuji în toată splendoarea lui.
Vom fi transferați cu trenul de mare viteză de la Mishima la Kyoto. Drumul de aproximativ 350 de km vor fi parcurși în mai puțin de 2 ore.
După amiază ajungem în Kyoto și ne cazăm la Fresa Inn Gojo Kiyomizu 3*. Aici vom găsi și bagajele noastre venite din Tokyo.
Seara putem merge la teatru Kabuki, o experiență locală și tradițională în Kyoto.

Ziua 7 (09.11.2023) - Kyoto

Servim micul dejun și începem turul de oraș cu Templul Kinkaku-ji sau Templul de Aur, un ansamblu deosebit și una dintre cele mai vizitate atracții ale Japoniei. Iazul și grădina ce înconjoară templul sunt exemple perfecte ale arhitecturii naturale Zen. Templul a fost construit în 1397 ca reședință a shogunului Ashikaga Yoshimitsu. După moartea shogunului, fiul acestuia a transformat vila într-un templu Zen. Templu are 3 etaje, ultimele două fiind acoperite cu foiță de aur cu scopul de a atenua orice gânduri și sentimente negative față de moarte.
Vom continua vizita cu Templul Kiyomizu-dera sau Templul Apei Pure, situat la poalele dealului împădurit Higashiyama. Templul face parte din patrimoniul mondial UNESCO, a fost fondat în perioada timpurie Heisan, în 778, dar clădirile sale actuale au fost construite în 1633. Prin tradiție se crede că celui care supraviețuiește saltului de pe veranda templului, aflată la 13m înălțime, i se vor îndeplini dorințele. Sub sala principală a templului se află cascada Otowa, vestită pentru calitățile sale purificatoare, cel mai sacru loc al orașului.
Apoi ne vom plimba prin Cartierul Higashiyama, cartierul istoric, cel mai bine conservat cartier din Kyoto, cu clădiri tradiționale din lemn și magazine ale comercianților locali. La sfârșitul zilei vom participa la o tradițională Ceremonie a Ceaiului, un ritual influențat de budismul Zen. Această tradiție datează din sec.XVI-lea și constă în prepararea ceaiului verde- matcha de către o persoana inițiată și servirea acestuia unui grup mic de oaspeți într-o atmosfera liniștită.
Cazare în Kyoto la Fresa Inn Gojo Kiyomizu 3*.

Ziua 8 (10.11.2023) - Kyoto

Vom vizita Templul Fushimi Inari. Acesta este unul dintre cele mai celebre temple din Kyoto, aici s-au filmat scene din filmul “Memoriile unei gheișe”. Templul este dedicat zeului Shinto al recoltei, Inari, și este cunoscut în special pentru cele 10.000 de porți torii.
Templul Fushimi Inari este format din mai multe sanctuare și mici temple, situate pe versanții Muntelui Inari, care se ridică la o altitudine de 233 metri. De-a lungul drumului spre vârf, se găsesc mai mult de 10000 de porți torii, care au fost donate de către enoriași și au fost construite pe parcursul a mai multor secole. Torii-urile sunt plasate în linii, formând alei de o frumusețe și o unicitate extraordinară. Drumul care duce la vârful muntelui are o lungime de aproximativ 4 kilometri și durează în jur de 2-3 ore pentru a fi parcurs.
Pe lângă torii-urile impresionante, vizitatorii pot vedea și alte obiective precum sanctuare, statui, cascade și terase de odihnă, oferind o varietate de experiențe pentru toți vizitatorii.
După Templul Fushimi Inari vom merge să vizităm pădurea de bambus din Kyoto.
După amiază ne întoarcem la cazare și vom avea timp liber în Kyoto.

Ziua 9 (11.11.2023) - Kyoto - Nara - Kyoto

Mic dejun. Vom fi transferați la Nara unde vom vizita Templul Todaiji, ce găzduiește cea mai mare statuie din lume a lui Buddha, turnată în bronz.
Vizităm apoi Sanctuarul Kasuga Shrine - cu cele patru săli principale, trei dedicate războinicilor civili și una strămoșilor zeificați. Ultima și cea mai spectaculoasă vizită este la Parcul de căprioare, deschis în anul 1880 și remarcabil pentru populația de peste 1.200 de exemplare care cutreieră liber. Căprioarele au ajuns în Japonia înaintea niponilor, traversând podurile ce legau insulele de continent în era glaciară. Potrivit shintoismului, sunt considerate mesagere divine și populează zona Nara de secole.
După amiază ne întoarcem în Kyoto și vom face o plimbare prin cartierul Gion , unde putem admira gheișele.
Cazare în Kyoto.

Ziua 10 (12.11.2023) - Kyoto - Himeji – Osaka

Servim Micul dejun și vom vizita Castelul Himeji, monument înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1993, reprezentativ pentru arhitectura feudală tradițională japoneză. Cunoscut și ca Castelul Egretei Albe, datorită aspectului sau alb și elegant, Himeji este considerat cel mai spectaculos castel din Japonia.
Plecăm spre Osaka pentru explorarea celui de-al doilea oraș ca mărime din Japonia unde vizităm Castelul Osaka, cel mai mare castel construit în Japonia medievală. Vom admira apoi clădirea Umeda Sky, una dintre clădirile cel mai ușor de recunoscut din Osaka, datorita formei ei extravagante.
De la înălțimea celor 40 de etaje ale platformei de observare, cunoscută și sub denumirea de Gradina Plutitoare, putem admira priveliști panoramice deosebit de spectaculoase.
Cazare în Osaka la hotel tip ryokan: Yamonoya Honten.
Transferul la Osaka se va face fară bagajul de tip troler și va trebui să pregătim rucsacul pentru 2 nopți de cazare. Bagajul îl vom găsi la hotel în Tokyo.

Ziua 11 (13.11.2023) - Osaka - Hirosima - Insula Miyajima - Osaka (opțional)

Mic dejun.Mergem la Hiroshima și Insula Miyajima cu trenul de mare viteză. Începem vizitele cu Parcul Memorial al Păcii și Muzeul Memorial al Păcii ridicat în anul 1955 în memoria victimelor bombardamentului atomic.
Transfer public la Miyajimaguchi și îmbarcare pe ferry-boat pentru a vizita Insula Miyajima - unul dintre cele 3 locuri desemnate prin tradiție ca având cele mai frumoase peisaje din Japonia. Miyajima înseamnă “insula altarului”. Altarul Itsukushima a fost ridicat în 593 și este dedicat celor trei zeițe ale mării, fiind considerat unul dintre cele mai sfinte altare ale religiei șintoiste.
Uriașul torii roșu ce parcă plutește deasupra apei reprezintă un simbol al Japoniei ca și Muntele Fuji. Întoarcere la Hiroshima cu ferry-boat-ul și transfer la gara din Hiroshima. Îmbarcare în trenul de mare viteză cu destinația Osaka.
Cazare în Osaka.

Ziua 12 (14.11.2023) - Osaka - Tokyo

Servim micul dejun și mergem să vizitam acvariul Kayukan din Osaka apoi mergem către gară pentru un drum de 500 de km pe care îl vom parcurge în mai puțin de 3 ore.
Seara ajungem în Tokyo unde ne vom caza la Sotetsu Fresa Inn Kinshicho 3*

Ziua 13 (15.11.2023) - Tokyo - Nikko- Tokyo (opțional)

Mic dejun. Zi liberă la dispoziție pentru vizitarea orașului pe cont propriu sau opțional, excursie la Nikko, oraș situat într-o zonă deosebit de pitorească.
Vizităm Sanctuarul Toshogu, Lacul Chuzenji (Chuzenjiko), Cascada Kegon, una dintre cele mai mari și mai impresionante din Japonia.
Cazare în Tokyo.

Ziua 14 (15.11.2023) - Tokyo - Doha

Servim micul dejun, facem check out la hotel și vom merge în Harajuku, paradisul împătimiților modei și a tinerilor, cu faimoasa sa stradă Takeshida și apoi la Shibuya, unde pietonii traversează simultan din toate direcțiile.
Seara ne îndreptăm către aeroport. La 21:55 ne îmbarcăm în avion cu destinația Qatar.

Ziua 15 ( 16.11.2023) - Doha - București

La 5 dimineața aterizăm în Doha și vom avea timp aproape 4 ore pe care îl vom petrece în aeroport.
În jurul orei 13:00 aterizăm în București.
Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!
Descoperă! Călătorește! Relaxează-te! Împreună cu Chef de Duca si DCR Adventures!

Important de știut:

Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar)

Grup minim pentru organizarea circuitului: 10 persoane.

Grup maxim: 14 persoane

Servicii incluse

- transportul cu avionul București - Tokyo - București (Qatar);
- taxe aeroport;
- bagaj de cală 23kg;
- bagaj de mână 7kg;
- 12 nopți de cazare la hoteluri de 3*;
- mic dejun;
- curierat rapid pentru bagajele de tip troler Tokyo - Kyoto – Tokyo ( 1 bagaj/pers)
- transport intern;
- însoțitor de grup din România;
- transport cu tren Shinkansen și autocar în Japonia;
- intrările la obiectivele turistice din program;
- distracție și voie bună.

Servicii neincluse

- alte mese în afara celor specificate în program;
- transporturile în orașe ( tren local, metrou, autobuz)
- cheltuieli personale, suveniruri,
- supliment în cameră single - 550 euro.

Excursii optionale

- opțională Fuji Q - 70 euro;
- opțională Hiroshima și Insula Miyajima - 75 euro;
- opțională Nikko - 150 euro;
- intrarea la teatrul Kabuki;

Informatii despre transport

Transport avion Bucuresti - Tokyo si retur.

Preturi


Sign In