Circuit de 14 zile / 12 nopti in Egipt - Cairo - Alexandria - Aswan - Croaziera pe Nil - Luxor - Hurghada

Descriere oferta

Descoperim Egiptul in 14 zile / 12 nopti, intr-o aventura de neuitat, in cel mai complet circuit facut pana acum!
Vom vizita Cairo, cu celebrele piramide si Sfinxul, Alexandria, vom calatori pe Nil spre Aswan la bordul unui vas de croaziera de 5*, vom vedea Abu Simbel si Kom Ombo, veti ramane uimiti de Luxor, Edfu si Valea Regilor, iar dupa atatea obiective turistice pline de istorie, va veti putea relaxa pe plaja din Hurghada sau veti putea face snorkeling si veti explora apele Marii Rosii in barci cu fund de sticla. De neratat safari in desert si plimbarile cu camila!


PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1: Intalnire la aeroport Bucuresti
Intalnire la aeroportul Otopeni la ora 21.30. Formalitati pentru imbarcare pentru cursa catre Cairo.

Ziua 2: Bucuresti - Cairo
Ne imbarcam in cursa cu destinatia Cairo. Ajungem pe Aeroportul Cairo dimineata, de unde vom fi preluati de ghidul local si transferati la hotel in Cairo. Cazare la hotel Cairo. După micul dejun târziu, veti vizita noul
Muzeu Național al Civilizației Egiptene unde puteti vedea o colecție impresionantă de mumii și sarcofage dar și alte relicve din istoria egipteană, partea cea mai valoroasă a colecției fiind mumiile a 18 regi și 4 regine.
Ne intoarcem la
hotelul din Cairo.
Opțional, seara puteti lua cina pe vas de croazieră pe Nil sau sa urmariti spectacolul de sunet și lumini al piramidelor din Giza.

Ziua 3: Cairo – Memphis – Piramidele si Sfinxul
Micul dejun, apoi începeți cu o zi întreagă de vizitare a obiectivelor turistice. Veti face vizită la
Memphis, vechea capitală și la muzeul deschis acolo, apoi veti vizita Saqqara și Piramida în trepte a lui Djoser dar și Serapeum - vechiul loc de înmormântare egiptean pentru tauri sacri din cultul Apis la Memphis. După prânz, veti vizita celebrele Piramidele din Giza – Keops, Kefren si Mikerinos, dupa care veti vizita Sfinxul. Intoarcere la hotel in Cairo.

Ziua 4: Excursie de o zi in Alexandria
Dupa micul dejun, vom merge spre orasul fondat de Alexandru Macedon –
Alexandria. Vom calatori cu autobuzul dotat cu A/C pentru aproximativ 03 ore. Vizitați Muzeul Național, care conține aproximativ 1.800 de artefacte care povestesc istoria Alexandriei și a Egiptului. Majoritatea acestor piese provin din alte muzee egiptene. Apoi veti merge sa vizitati Amfiteatrul Roman și Grădinile Montazah. Transfer înapoi la Cairo și cazare la hotel.

Ziua 5: Cairo
După micul dejun, veti vizita Cairo. Veti merge la Moscheea Mohamed Ali, construita din alabastru in stil otoman in jurul anului 1848. Veti merge in Marele Bazar Khan Al-Khalili pentru suveniruri si cumparaturi. Seara, transfer la gară pentru a calatori cu trenul in care veti si dormi către Aswan. Cina si noaptea la bordul trenului.

Ziua 6: Aswan – Croaziera pe Nil
Mic dejun la bordul trenului. La sosirea în Aswan, veti face vizită la High Dam – cel mai mare baraj din Egipt și la
Templul Philae, dedicat lui Isis, sotia lui Osiris. Apoi transfer pe vasul de croaziera pe Nil, pentru check-in și prânz.
Opțional, după-amiaza, navigare cu feluca și tur la
Grădina Botanică și Satul Nubian. Seara, puteti participa la spectacolul de sunet si lumini de la Templul Philae.
Veti lua cina si veti petrece noaptea la bordul vasului la Aswan.

Ziua 7: Croaziera pe Nil – Abu Simbel - Kom Ombo
Dupa micul dejun, timp liber in Aswan pana la pranz, sau opțional puteti participa la tur de dimineață la
Abu Simbel cu autobuzul ( cu mic dejun la pachet ). Templele de la Abu Simbel sunt două temple masive din piatră. Complexul este parte a UNESCO, și se întinde la Abu Simbel până la Philae lângă Aswan. Templele au fost sculptate prin sec XIII Î.Hr., pe timpul faraonului Ramses II. Ele au servit drept mormânt faraonului și soției sale Nefertari comemorând totodată victoria sa în Bătălia de la Kadesh.
Luam pranzul si navigam dupa-amiaza catre
Kom Ombo, unde vom continua cu vizita templului. Templul din Kom Ombo este un templu dublu, atipic, care a fost construit pe timpul dinastiei Ptolemeilor prin anii 187-47 Î.Hr. Clădirea este unică fiindcă este un templu dublat în toate cele adică camere, curți etc. Jumătatea sudică a fost dedicată Zeului Șoim Haroeris ( Horus cel Bătrîn) împreună cu Tasenetnofret.
Apoi vom continua navigarea spre Edfu, unde vom sta peste noapte.

Ziua 8: Croaziera pe Nil – Edfu – Luxor
Vizitați
Templul Edfu (înainte sau după micul dejun). Uriașul templu Ptolemeic, Templul lui Horus, construit între anii 237 ÎHr. - 57 Î.HR. pe timpul reginei Cleopatra VII, este cel mai bine păstrat din toate templele egiptene, fiind construit din blocuri de gresie.
A
poi navigați spre Esna, traversați ecluzele Esna. Sosire la Luxor dupa-amiaza, vizita la Templul Luxor. Luxor este mândria egiptenilor, raiul turiștilor și toate astea pe bună dreptate. Complexul de clădiri și temple, cu adevărat faraonic, fascinează peste milenii, prin grandoare și frumusețe. Veacurile pe care le-a traversat cu eleganță i-au dat denumiri diferite, civilizațiile care i-au adăugat din propria strălucire l-au inclus în cultura lor fiecare în altă formulă, păstrându-i, însă, sensul fundamental și originar de spațiu sacru.
Opțional, seara, puteti lua parte la spectacol de sunet și lumini din templul Karnak.
Peste noapte veti stationa la Luxor. Micul dejun, prânzul și cina pe vapor.

Ziua 9: Luxor – Valea Regilor - Hurghada
După micul dejun, parasiti vasul de croazieră pe Nil.
Opțional, dimineața devreme puteti face o plimbare cu balonul cu aer cald în Luxor ( mic dejun la pachet ), apoi vizitați Valea Regilor și Templul Hatshepsut.
Valea Regilor a fost principalul loc de inmormantare al faraonilor din Regatul Nou, astfel locurile de veci sunt bogat decorate cu scene din mitologia egipteana, ofera indicii despre credinta si ritualurile funerare ale perioadei. Valea Regilor face parte din Patrimoniul Mondial Unesco si este unul dinrre cele mai renumite si cele mai cunoscute situri arheologice din lume.
Templul memorial al lui Hatshepsut – din Deir El Bahri este unul dintre cele mai proeminente temple pe care le avem în Egipt. Este un templu semi-cioplit în stâncă, neobișnuit pentru vremea aceea. Acum, este considerata una dintre cele mai faimoase structuri ale arhitecturii egiptene antice.
După prânz, vizită la
Templul Karnak din Malul de Est. Complexul antic de temple egiptene din Ipet-Sut – Karnak – găzduiește o arhitectură splendidă care se întinde pe milenii, de la începutul mileniului al II-lea î.Hr. până în primele câteva secole d.Hr., și apariția creștinismului.
În timpul vieții sale de demult, Karnak a fost un sanctuar al atotputernicului zeu egiptean Amon. Peste sanctuar, moștenirea venerării acestui zeu este vizibilă. De la sanctuarele sacre din scoarță dedicate lui și familiei sale imediate până la diferitele versiuni ale acestui zeu teban, precum Amun Kamutef și Amun-Ra.
Deplasare la Hurghada, peste noapte la hotel Hurghada, All Inclusive.

Ziua 10: Hurghada
Timp liber pentru relaxare in Hurghada.
Optional, puteti face excursie cu barca de 7 ore pana la
Giftun Island, ocazie cu care veti putea face plaja, veti putea face snorkeling. Veti avea pranzul inclus.

Ziua 11: Hurghada
Timp liber pentru relaxare in Hurghada.
Optional, dupa amiaza puteti participa la Safari in desert, timp de 5 ore, ce va include plimbare cu Jeep-uri 4x4, plimbari cu camilele in desert si cina barbeque.

Ziua 12: Hurghada
Timp liber pentru relaxare in Hurghada.
Optional, intre orele 10.30 – 13.00, puteti face o plimbare cu barca cu fund de sticla, prin care puteti admira coralii si multitudinea de pesti multicolori din Marea Rosie.


Ziua 13: Hurghada – Cairo

După prânz, check-out de la hotelul din Hurghada si veti fi condusi cu autocarul spre aeroportul din Cairo.  

Ziua 14: Cairo - Bucuresti
Dupa miezul noptii, ajungeti in aeroportul din Cairo, faceti formalitatile pentru imbarcarea pentru cursa catre Bucuresti.
Va veti imbarca in avionul care va zbura spre Bucuresti, ajungeti in Romania in jurul orei 07.20. NOTE INFORMATIVE

Tarif copii pana in 12 ani: reducere 650 euro din pretul afisat, daca stau in camera cu parintii.
Supliment camera single – 650 euro

GRUP MINIM: 25 PERSOANE
Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.
Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 25 participanti pana cu 21 zile inainte de fiecare plecare.

Agentia sau ghidul local isi rezerva dreptul de a face modificari asupra programului, (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.
Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


TERMENE DE PLATA:
- 500 euro la inscriere;
- 500 euro cu minim 60 zile inaintea plecarii;
- diferenta ramasa cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, iar turistul va pierde sumele achitate.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
Penalizare 500 euro
din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
1000 euro
daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
1590 euro
daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.

DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI:
- Pasaport simplu valabil cel putin 6 luni de retur
- Viza pentru Egipt se obtine pe aeroportul din Cairo – 25 USD/persIMPORTANT:
- va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
- avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
- nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie.
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale
- conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; - problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
- hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
- pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
- in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
- persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa opteze pentru camera single;
- achitarea suplimentului de camera single, nu include si loc suplimentar la transport;
- agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari de trafic rutier, sau de frontiera;
- conducatorul de grup poate modifica programul in anumite conditii obiective.

Servicii incluse

- Bilete avion Bucuresti - Cairo si retur (escala in Istanbul)
- Bagaj de mana 10 kg
- Bagaj de cala 23 kg
- Taxe aeroport
- 4 nopți de cazare cu mic dejun la hotel 4* in Cairo
- 1 noapte cazare in trenul Cairo - Aswan, demipensiune inclusa
- 3 nopți de cazare cu pensiune completa la bordul vasului de croaziera 5*
- 4 nopți de cazare la hotel 5* în Hurghada, All Inclusive
- Toate tururile și obiectivele turistice cu taxe de intrare, așa cum se menționează în itinerarul de mai sus.
- Ghid turistic în limba engleză pe tot parcursul circuitului.
- Toate transferurile la obiectivele turistice cu autocare noi conform modelului licențiat în cadrul Ministerului Egiptean al Turismului.
- Asistență turistică în engleză în Cairo, Aswan, Luxor, Hurghada.
- Intalnire si asistenta pe aeroportul Cairo de către reprezentantul local (vorbitor engleză) pentru sosire și plecare.
- Insotitor de grup din partea agentiei pe toata perioada circuitului

Servicii neincluse

- viza de intrare in Egipt - 25 USD / persoana (se obtine pe aeroportul Cairo)
- asigurare medicala si storno (recomandata - se poate oferi la cerere)
- excursii optionale
- cheltuieli personale
- bilete de intrare in interiorul piramidelor

Excursii optionale

- Bilet de intrare pentru interiorul Piramidelor la Giza = 35 USD de persoană.
- Cina pe vas de croazieră pe Nil în Cairo = 30 USD de persoană.
- Abu Simbel = 130 USD de persoană ( de la 04:00 dimineața cu mic dejun și revenire în jurul orei 12:00, la timp pentru prânz)
- Grădina botanică și satul nubian din Aswan = 55 USD de persoană (De la 15:00 și retur în jurul orei 19:00, la timp pentru cină)
- Balon cu aer cald în Luxor = 105 USD de persoană, (de la 04:30 dimineața, cu mic dejun și revenire la 07:30)
- Spectacol de sunet și lumini:
• Piramidele Giza = 55 USD de persoană.
• Templul Philae = 55 USD de persoană.
• Temple Karnak = 50 USD de persoană.
- in Hurghada:
• plimbare cu barca cu fund de sticla = 35 USD de persoana (de la ora 10.30 pana la ora 13.00)
• excursie cu barca la Giftun Island pentru snorkeling = 60 USD de persoana (de la ora 08.30 pana la ora 16.00 - include doua opriri pentru snorkeling, echipament de snorkeling, pranz si bauturi racoritoare)
• Desert Safari = 65 USD de persoana (incepe la ora 14.30 pana la ora 19.30 - include plimbare cu Jeep in desert, plimbari cu camilele si cina BBQ)

Informatii despre transport

Transport avion Bucuresti - Cairo si retur

ORAR DE ZBOR (informativ - poate suferi modificari):
Bucuresti 00.45 - Cairo 03.30
Cairo 04.30 - Bucuresti 07.20

Preturi

25.10.2024 - 08.11.2024 1965 EUR

Sign In