Circuit de 11 zile in Nepal

Descriere oferta

Te invitam intr-un circuit în Nepal, țara în care se regăsesc 8 dintre cei mai înalți munți de pe planetă, turismul fiind cea mai mare sursa de venituri. Este o destinație importantă pentru alpinism și pentru cei ce caută aventuri. Latura spirituală și religioasă reprezintă de asemenea o atracție considerabilă! Te invităm să descoperi mai jos programul detaliat al circuitului.


PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1  : Bucuresti - Kathmandu (minim o escală)

Ne întâlnim în aeroportul Otopeni pentru formalitățile de îmbarcare și pornim în frumoasa noastră aventură.

Ziua 2  : Kathmandu

Aterizam în Kathmandu, ne întâlnim cu ghidul local care ne va întâmpina cu flori nepaleze. Mergem să facem check in la hotel, după care vom avea timp de odihnă ca mai apoi să avem primul contact cu Kathmandu.
Cina de bun venit la restaurant tradițional nepalez cu spectacol.
Cazare la Hotel Mulberry 4* sau similar.

Ziua 3 : Kathmandu - Bhaktapur

După micul dejun vizităm Pashupatinath. Unul dintre cele mai sfinte altare hinduse din lume, templul Pashupatinath este închinat lui Shiva. Cronicile arată că templul există dinainte de anul 400 AD. Se află la 5 km de centrul orașului. Acest loc pitoresc este o colecție de temple, altare, schituri, imagini și inscripții. Decedații sunt aduși la Pashupatinath pentru incinerare, o ceremonie la care participă în principal bărbații din familie.
Boudhanath este cel mai mare altar budist din lume, situat la 2 km nord de templul Pashupatinath. Este o structură tip dom cu 8 unghiuri cu ochiul lui Buddha privind în cele 4 puncte cardinale. A fost construit de Lichhavi King Man Dev în secolul V. Pelerinii merg în sensul acelor de ceasornic învârtind roțile de rugăciune aflate la baza altarului.
Ne îndreptam către vechiul oraș Bhaktapur unde vom vizita Piața Bhaktapur Durbar, una dintre cele mai fermecătoare piese arhitecturale ale văii, deoarece evidențiază unele dintre cele mai frumoase arte medievale din Nepal.
Piața principala a orașului conține numeroase temple și alte minuni arhitecturale: Poarta Leului, statuia regelui Bhupatindra Malla, templul Bhairavnath, Poarta de aur, templul Batsala, templul Nyatapola, Piața Regală și clopotul Câinilor Lătrători.
Piesa centrală este Palatul, construit de Regele Yakshya Malla în secolul al-XVII-lea.
După vizită, ne îndreptăm către Nagarkot, drum care va dura 40 minute. Din Nagarkot se poate vedea regiunea Everest și Lantang, Annapurna și mulți alți munți.
Cazare in Nagarkot la Country Villa 4* sau similar.

Ziua 4 : Nagarkot-Pokhara (opțional Rafting la Trishuli River 3+ grade)

Dimineața devreme ne bucurăm de răsăritul soarelui peste Himalaya. După micul dejun, plecăm către cel mai frumos oraș din Nepal, Pokhara. Pe drum vom face o oprire pentru un rafting pe râul Trishuli, iar apoi vom servi masa de prânz.
În Pokhara vom vizita:
Cascada lui Davi: Legenda spune că în luna iulie 1961 un cuplu înota în pârâul Pardi Khola, chiar deasupra cascadei. O inundație neașteptată a luat-o pe doamna Davi și a dispărut misterios într-un pasaj subteran situat sub cascadă. De atunci cascada poartă numele Davi.
Gupteswor Guffa, peștera sacră, este alcătuită din încăperi de dimensiuni mari însă și din câteva pasaje unde va trebui să ne târâm. Peștera are o însemnătate mare pentru hinduși, de când un simbol al lui Shiva este păstrat aici în starea în care a fost descoperit.
Vechiul Bazar, din Pokhara este animat și plin de negustori.
Templul Bindyabasini, centrul activităților religioase din vechiul bazar.
Este dedicat zeiței Bhagawati, o întruchipare a lui Shakti. Marțea și sâmbăta oamenii sacrifică animale, crezând că zeița le va îndeplini dorințele.
Cazare în Pokhara la Hotel Barah 4* sau similar.

Ziua 5 : Pokhara - Dhampus

Vom părăsi Pokhara și ne vom îndrepta către Phedi, drum ce durează 30 de minute cu mașina.
Începem un trekking de aproximativ 3 ore din Phedi (950 m alt) pana la Dhampus (1650 m alt). Ne vom bucura de peisaje montane incredibile iar vedeta principala va fi Vf. Annapurna 8091 m alt.
Seara ne vom bucura de un apus asupra munților înalți.
Ne vom caza într-un sat specific nepalez, la Dhaulagiri View Hotel.

Ziua 6 : Dhampus - Pokhara

Dimineața devreme putem admira răsăritul iar vârfurile Annapurna și Dhaulagiri vor străluci în lumina aurie a dimineții.
Servim micul dejun și plecăm într-o drumeție lejeră de 3 ore până la Naudanda. De aici ne așteaptă mașina care ne vă aduce înapoi în Pochara.
Apusul soarelui ne prinde pe lacul Phewa Tal, cel mai mare lac din zonă, măsurând 4 km lungime și 1,5 km lățime. Lacul este bine situat pentru plimbare cu barca și observarea păsărilor și în special, pentru a fotografia munții pitorești. Decorurile excelente ale lacului și reflexele Munților Annapurna oferă un spectacol inedit pe care niciun turist nu ar vrea să le rateze!
Ne cazăm în Pokhara la Hotel Barahi 4* sau similar.

Ziua 7 : Pokhara - Chitwan

După micul dejun plecăm către Parcul Național Chitwan, drum care durează în jurul a 4 ore. Facem check in la hotel și servim masa de prânz. După masa de prânz primim informații despre Parcul Național Chitwan apoi vom ieși la o plimbare prin sat. Ne vom întoarce la cazare pentru cină după apusul soarelui.
Cazare la Landrmakr Forest 4*.

Ziua 8 : Parcul National Chitwan

Servim micul dejun și vom bucura de o zi întreagă de activități de tip Wildlife Safari, cum ar fi: safari pe spatele elefanților, plimbări în natură, plimbări cu canoe, plimbări cu barca pe râul Rapti, scăldat cu

elefanții, observarea pasărilor.
Putem vedea animale precum: rinoceri, leoparzi, urși, crocodili, căprioare, pitoni, păuni, etc.
Masa de prânz va fi servită în timpul safariului, în natură.
După o zi plină ne întoarcem la cazare pentru cină și cazare la Landrmakr Forest 4*.

Ziua 9 : Parcul Național Chitwan – Kathmandu

Ne trezim devreme pentru a observa apusul și pentru a observa păsările, apoi vom merge la micul dejun.
Părăsim frumosul Parc Național și vom parcurge un drum de aproximativ 5 ore până în Kathmandu.
Ajungem în Kathmandu, ne vom caza și apoi vom avea timp liber pentru plimbare și cumpărături.
Cazare la Hotel Mulberry 4* sau similar.

Ziua 10 : Kathmandu

După micul dejun mergem la Swyambhunath (cunoscut ca și templul maimuțelor), un monument Buddhist vechi de 2000 ani, cu vedere în cele 4 puncte cardinale, situat pe un deal cu vedere la Kathmandu.
În jurul stupei emisferice se afla multe temple, pagoda și multe maimuțe cu fața roșie, despre care se crede că sunt descendenții lui Hanuman, zeul Maimuță.
După-amiaza și seara timp liber pentru relaxare și cumpărături.
Cazare la Hotel Mulberry 4* sau similar

Ziua 11 : Kathmandu - București (o escală)

Revenim acasă mai bogați în experiențe pe care cu siguranță nu le vom uita niciodată!

Important de știut:

– Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar)

– Plățile în Nepal se fac în moneda locală (Rupie Nepaleza) se schimbă la fața locului din Dolari sau Euro.

 Grup minim pentru organizarea circuitului: 10 persoane.

Acest circuit este organizat impreună cu DCR Adventures!

Servicii incluse

- Biletele de avion Bucuresti - Kathmandu - București
- Bagaj de mână și de cală
- Taxe de aeroport
- Transport pe toata durata excursiei in Nepal
- 9 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 *
- 2 cine și 2 prânzuri în Parcul Național Citwan
- Ghidaj în limba engleză pe toată durata excursiei
- Însoțitor de grup din România
- Distracție și buna dispoziție

Servicii neincluse

- Mesele care nu sunt prezentate în program
- Tips pentru ghizii locali
- Viza
- Activități de rafting, tiroliana, parapanta, aproximativ 100 dolari
- Posibil test PCR
- asigurarea storno + medicală (vă putem ajuta cu oferte)
- alte cheltuieli personale (de ex. souveniruri)

Preturi


Sign In