CALATORIE IN ORASUL SOFRANULUI - Safranbolu - Turcia

Descriere oferta

Safranbolu este un oraș care reflectă cultura, tradițiile și arhitectura turcilor și care își păstrează și astăzi textura urbană istorică. Datorită tuturor acestor caracteristici, orașul a fost decorat cu titlul ”Orașul Lumii”. Safranbolu este un oraș muzeu în care toate străzile și colțurile păstrează urme ale trecutului. Aici există băi turcești și medrese vechi de aproape 600 de ani.

Renumit pentru casele sale tradiționale, Safranbolu se bucură de un interes sporit din partea turiștilor din întreaga lume. Casele din Safranbolu sunt niște clădiri remarcabile care reflectă modul de viață, gustul, cultura și abilitățile arhitecturale ale oamenilor și sunt construite din piatră, chirpici, cărămidă și lemn, astfel încât să nu obstrucționeze priveliștea.


PROGRAMUL CIRCUITULUI
ZIUA 1. 
Plecare din Piteşti la ora 20.00 , in data de 12 iunie 2020 .

ZIUA 2. După trecerea frontierei bulgare (Kapitan Andreevo), vom opri la magazinul duty free, apoi, după ce traversăm şi frontiera turcă (Kapikule), facem un popas pentru cafea şi mic dejun. Sosire la Istanbul, unde vă propunem o plimbare relaxantă prin centrul istoric sau o sesiune de shopping, pentru toate gusturile, în Marele Bazar, dar şi în numeroasele magazine aflate în zona centrală a oraşului. După amiază, opţional, ne putem înviora cu aerul marin al Bosforului, printr-o binevenită croazieră pe apele verzi albastre ale strâmtorii care desparte Europa de Asia (20 de euro). Cazare cu mic dejun la hotel 3 * in Istanbul.

ZIUA 3. Mic dejun şi plecare spre Safranbolu, oraşul şofranului. După ce ajungem, ne vom familiariza, printr-o plimbare pietonală, cu frumuseţile oraşului aflat în patrimoniul UNESCO. În Safranbolu, aşezare parcă-ncremenită-n timp, trecutul otoman, evocat de scriitori şi memorialişti, trăieşte prin clădirile ridicate acum câteva secole. Locuinţe tip conac, cu arhitectură tradiţională, străzi pavate cu piatră de râu, terase, cafenele şi restaurante de familie ce te îmbie să savurezi bunătăţile locului, bazare tainice, cu uliţe şerpuitoare, în care magazine mici, dar cochete, atrag ochii călătorului, vânzători ambulanţi de îngheţată ce-şi laudă marfa-n gura mare şi pisici tolănite leneşe la umbră.Cazare cu demipensiune in Safranbolu in conace traditionale otomane, vechi de 300 de ani in centrul vechi al orasului.

ZIUA 4. Mic dejun. Întreaga zi o dedicăm oraşului Safranbolu, dar şi împrejurimilor sale spectaculoase. Ni se vor dezvălui, pe rând,Casa kaimakamului (guvernatorul oraşului), unde reconstituiri atente ne vor introduce în universul intim al unei familii otomane de vază,Cinci Han, un han tradiţional, clădire monumentală, cu ziduri puternice şi curte interioară, ridicată în secolul al XVII-lea, Bazarul fierarilor, de lângă Moscheea Izzet Paşa, spectaculosul canion săpat de râul ce traversează centrul istoric, urmează Terasa de cristal, îndrăzneaţă pasarelă peste marginea unui defileu cu înălţimi ameţitoare, ce poate fi traversat cu tiroliana, Casa răsturnată şi impozantul apeduct Incekaya, din epoca bizantină şi refăcut în perioada otomană. După amiază, vă propunem o incursiune în lumea satului tradiţional otoman şi vom vizita satul Yoruk Koy, cu străduţe întortochate şi cu a sa casă a spahiului, din secolul XVI. Cazare cu demipensiune in Safranbolu in conace traditionale otomane, vechi de 300 de ani in centrul vechi al orasului.

ZIUA 5. Mic dejun. Timp liber sau vă propunem, opţional (20 de euro), o excursie la Marea Neagră, ale cărei ape, pe litoralul turcesc, sunt de culoarea turcoazului. Astfel, vom ajunge la oraşul istoric Amasra, așezat la poalele unor munți impunători, cu a sa semeață cetate locuită încă şi situată pe o insulă legată de continent printr-un foarte frumos pod de piatră, de o vechime respectabilă. Oraş străvechi, cu ziduri păstrate din secolul 15, disputat de-a lungul timpului de greci, persani, romani, bizantini, genovezi și turci, astăzi plajele sale atrag nenumărați turiști. Întoarcere la Safranbolu și timp liber în oraș. Cazare cu demipensiune in Safranbolu in conace traditionale otomane, vechi de 300 de ani in centrul vechi al orasului.

ZIUA 6. După servirea micului dejun, ne continuăm excursia și plecăm spre Amasya, așezat pe valea abruptă a râului Yeșilirmak și mărginit de pereți de stâncă, unul dintre cele mai frumoase orașe anatoliene, al cărui nume, ne spune geograful Strabon, provine de la războinicele amazoane. Fostă capitală a regatului elenistic al Pontului, Amasya are parfumul tuturor epocilor traversate și conservă frumoase monumente, inclusiv poduri) din perioada selgiucidă și cea otomană (pe vremea sultanilor, era sediul unui important sangeac). După sosire, propunem o plimbare prin cartierul istoric al orașului, de pe malul drept al râului. Cazare cu demipensiune in Amasya la hotel 3*.

ZIUA 7. După servirea micului dejun, vizităm spectaculoasele morminte rupestre ale regilor Pontului (Kralkaya), săpate în peretele muntelui (necesită încălțăminte sport), Medresa Albastră (veche școală coranică la origine), moscheea sultanului Baiazid al II-lea, admirăm vechile case otomane (printre care se detașează conacul Hazeranlar, trnsformat în muzeu), cu farmec neștirbit de curgerea vremii, iar cine se simte în formă poate urca până la fortăreața Amasya. Timp liber . Cazare cu demipensiune in Amasya la hotel 3*.

ZIUA 8. Mic dejun și plecare spre Ankara. Pe drum, ne vom opri să vizităm impozantele ruine ale vechii capitale a hitiților, Hatușaș, cu celebrele Poarta Leilor și Poarta Sfinxului, foarte bine conservate, în ciuda timpului trecut (aproape 3.500 de ani, epoca bronzului). Hitiții, popor indoeuropean, contemporani cu Egiptul faraonic și edificatori ai unei civilizații fascinante, au fost primii care au fondat un regat ce a înglobat aproape tot teritoriul anatolian, lăsând în urmă bogate vestigii ce pot fi admirate la Hatușaș. Înainte de a ne continua drumul spre Ankara, facem o scurtă oprire la Yazilikaya, ca să admirăm spectaculosul și uriașul basorelief ce reprezintă o procesiune a zeilor hitiți. Sosire la Ankara. Cazare cu demipensiune in Ankara la hotel 3 */4*.

ZIUA 9. Mic dejun și plecare spre Istanbul. Timp liber pentru cumpărături. Sugerăm o escapadă la Forum Mall, unul dintre cele mai bine garnisite centre comerciale din Istanbul. Cazare cu mic dejun la hotel 3* in Istanbul.

ZIUA 10. Servirea micului dejun și plecare spre casă.

ACTE NECESARE: pasaport valabil minim 6 luni de la sosirea in tara.
Pentru minorii care calatoresc insotiti de un parinte este necesar acordul legalizat la notar al celuilalt parinte, iar pentru minorii care calatoresc insotiti de o alta persoana (nu parinte) este necesar acordul parintilor legalizat la notar si cazierul judiciar al persoanei care ii insoteste

NOTA :
- Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore) , fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.
Pretul este calculat pentru un grup de 40 de persoane.
- In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.
- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective. In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intotdeauna cel pentru camera standard ! In mod frecvent sunt prezentate camera superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard , va rugam sa accesati pagina web a hotelului. Distribuirea camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptive, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facitatilor din camera de hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina, etc.) Va rugam ca in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

-Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi : razboaie, cutremure, greve , fenomene naturale si meteo deosebite ,etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.
-Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite, demonstrate cu acte doveditoare, cum ar fi : imbolnaviri, deces, furtul/distrugerea pasaportului/cartii de identitate.
-Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca . Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.
-Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti cu pasaport individual sau carte de identitate Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta va avea declaratie notariala de la celalalt parinte, cu acordul acestuia, sau va avea hotararea de divort definitiva prin care i-a fost incredintat minorul sau certificatul de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii , ci cu insotit de un alt adult , acesta trebuie sa posede in afara declaratiei sau procurei notariale data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.roServicii incluse

- transport cu autocar clasificat international
– 2 nopti cazare cu mic dejun in Istanbul
- 6 nopti cazare cu demipensiune : Safranbolu, Amasya , Ankara
- insotitor de grup din partea agentiei
- ghid din partea agentiei

Servicii neincluse

- GHIZII LOCALI 30 DE EURO
- Intrarile la obiectivele turistice
- Masa de pranz
- Asigurare medicala si asigurare storno

Excursii optionale

- Croaziera pe Bosfor in Istanbul – 20 euro/pers
- Excursie la Marea Neagra in orasul istoric AMASRA - 20 euro/pers.

Transport

Transport cu autocar clasificat

Preturi


Sign In